.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.sty.2025 11:41:09

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: 90 coupe jak zamontowac butle na gaz?
PostNapisane: 14.wrz.2004 18:13:14 
Użytkownik

mam o to takie pytanie czy mógłby mi ktos powiedziec jak zamontowac butle na gaz w audi 90 coupe '89 silnik 2,3 bowiem bak na paliwo w nich jest juz pod bagażnikiem a nie za tylnia kanapa wiec do czego i o jakim kształcie zamontowac zbiornik na gaz chce załozyc instalacje Lovato ale nie zabardzo wiem jak zamontowac ten zbiornik na gaz?Może ktos ma podobna audiczke z gazem?A najlepiej było by jak by ktos przesłał mi fotki jak ma to rozwiazane u siebie moj adres to baxter01@interia.pl

Tytuł:
PostNapisane: 14.wrz.2004 18:28:09 
Użytkownik

Auto: A6 2,7T
Witam, ja ma taką audiczkę :diabel: i ma gaz :diabel: zas butlę ma umieszczoną za siedzeniami, jest to 40L owa butla
nie jest to dobre rozwiązanie bo zmniejsza poważnie przestrzen bagażnika :( ale nie widze za bardzo lepszego rowiązania bo
gdyby była w kole zapasowym obciązył bym bardziej jedną stronę auta
gdybym dał przy samym zamku klapy brak by było dostępu do schowka, pozatym był by problem z bagażem tyle ze mozna by było złożyć siedzenia ale...
no i wybór należy do ciebie .

Coupe 2,3 10V 2002-2006

Tytuł:
PostNapisane: 14.wrz.2004 18:33:38 
Użytkownik

ok wszystko ładnie pieknie tyle ze do czego przymocowałes te butle do siedzen?i wogule jaka masz instalacje i jak ci chodzi?a czy mógłbys wysłac mi fotki jak to wyglada?

Tytuł:
PostNapisane: 14.wrz.2004 18:39:48 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
kolego , czy ty sie zajmujesz montazem instalacji gozowych czy ci ktorzy beda ci to instalowali ? .... to ze w Coupecie nie ma zbytnio miejsca na butle to wiemy wszyscy ... a jak to zrobi pan gazownik zeby tam gaz zamontowac to jzu jego w tym glowa ... sa specjalne stelarze do mocowania butli wiec napewno sobie da rade ....a pomiedzy wykladzina bagaznika a bakiem jest specjalna blacha do ktorej mozna takie rzeczy mocowac

Tytuł:
PostNapisane: 14.wrz.2004 18:53:05 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
kolego , czy ty sie zajmujesz montazem instalacji gozowych czy ci ktorzy beda ci to instalowali ? .... to ze w Coupecie nie ma zbytnio miejsca na butle to wiemy wszyscy ... a jak to zrobi pan gazownik zeby tam gaz zamontowac to jzu jego w tym glowa ... sa specjalne stelarze do mocowania butli wiec napewno sobie da rade ....a pomiedzy wykladzina bagaznika a bakiem jest specjalna blacha do ktorej mozna takie rzeczy mocowac

Tytuł:
PostNapisane: 14.wrz.2004 22:03:58 
Użytkownik

Ja mam w coupetce zamontowana butle 40L w miejscu kola zapasowego
Jest zamontowana wzdluz
Jest to moim zdanie najlepsze rozwiazanie w coupe
Nie ogranicza bagaznika(jest prawie tyle samo miejsca)
Nie jest dociazony na jeden bok bo w tym miejscu bylo kolo a ono troche wazylo a teraz go nie woze wiec jest ok
Tylko nie chcieli mi tak zamontowac poniewaz wzdluz za bardzo nie wolno a po drugie jest niedaleko tlumik a butle sie powinno montowac po przeciwnej stronie
I jescze pare dupereli na nie montaz stelaza ze sie nie da itp..
Ale przedstawilem sprawe jasno:
ALBO TAK JAK JA CHE ALBO JADE GDZIE INDZIEJ!!
i zrobili...:)
PS: fotki ci wysylam na meila
Zdjecia sa do obejzenia na klubowym FTP w katalogu domowym:Siwy

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1