Potrzebuje wymienić rozrząd (profilaktycznie) przed podróżami wakacyjnymi. Niestety nie znam się osobiście na tym, więc szukam warsztatu. Ponieważ nie jestem oryginalnym Wrocławiakiem (przyjechałem na studia i tu zostałem), nie znam warsztatów. W związku z tym, proszę o pomoc
Na początku:

Przejrzałem już "Polecane Warsztaty Samochodowe"

Szukaczką znalazłem mnóstwo informacji, co wymieniać, dlaczego i jakie są orientacyjne ceny części.
Niestety w Polecanych Warsztatach znalazłem jedynie takie, które zajmuja się elektoroniką samochodową. Niemniej poleciili tam:
AUTO SPEC, ul. Terenowa (boczna Buforowej)
po rozmowie z bardzo miłym panem (szefem), który sprawiał wrażenie znającego się na rzeczy ustaliłem:
- pasek - ok. 80 zł;
- rolka - 90-140 zł;
- koło - 90 zł + śruba 10 zł;
i ewentualnie:
- uszczelka pokrywy - 70-120 zł;
- uszczelniacze - 3x 12 zł;
robocizna: 150 zł - rano stawiam autko, na fajrant odbieram, jestem cały czas przy naprawie...
Co wy na to?
Proszę o jakieś ewentualne sugestie dot. innych warsztatów, lub miejsc, gdzie zrobią mi to fachowo (bez eksperymentów na moim aucie).
Myślę, że po sprawdzeniu tych warsztatów we Wrocku, zostaną one dopisane do "Polecane warsztaty..." i później moderatorzy mogą wywalić ten wątek, żeby nie śmiecić forum powtarzającymi się informacjami.