Dzieki za wypowiedzi.
Jesli rozchodzi sie o Debice to nikomu jej nie polecam na lato, dotychczas wlasnie Debicy uzywalem w lecie na aluminiowych 14'', byl to model Presto+, o kierowalnosc hamowanie i trzymanie na zakretach nie moge sie czepiac, bylo naprawde w porzadku, na mokrym tez niezle, ale ten halas z toczacych sie kol byl po prostu nie do zniesienia, niektorzy ktoryh wiozlem pytali sie czy napewno lozyska w kolach mam dobre bo odglosy nie wskazywaly na to. Objaw ustal z momentem przejscia na ogumienie zimowe. Zimowki mam zamontowane na stalowych felgach i sa to Good Year-y Ultra Grip 6 w rozmiarze 185/70/14, po prostu rewelacyjne oponki, przede wszystkim cichutkie, miekkie, wspaniale zachowujace sie na sniegu i blocie. W porownaniu do letnich Debic to po prostu nie ma porownania.
Zaczynajac ten temat mialem nadzieje ze cos poradzicie mi jakie oponki zamontowac takie zeby byly jak najcichsze. Moze jestesciie moi w stanie doradzic co kupic. Forum uzytkownikow przeroznych opon na
www.opony.com juz przegladalem i wlasnie najbardziej do gustu przypadly mi te oponki ktore juz wczesniej opisalem, ale mimo to chcialbym sie wesprzec opiniami uzytkownikow Audi.