Maciek1024 napisał(a):
Od jakiegoś czasu mam problem z Imobilajzerem
Po odpaleniu autka natychmiast gaśnie ! – wyciągnę kluczyk – włożę jeszcze raz i odpala
Ostatnio dzieje się tak prawie co drugi raz !
(mruga dioda „kluczyka” na tablicy rozdzielczej)
PS. sprawdzałem na innych kluczykach i jest to samo.
Pomocy ! – co mogę w tej sytuacji sprawdzić ?
Domniemam że w kluczyku jest tzw. „element zbliżeniowy” a w stacyjce pętla indukcyjna – co może padać – pętla czy coś w komputerku ?
Stary widzisz taka jest przypadlosw w A4 jak pisalem w innym poscie. Mam ten sam problem u siebie. Jak odpalam auto to przekrecam kluczyk do polowy i za 5 czasem 10 razem moge odpalic auto. Bylem u elektryka powiedzial zeby sie nie przejmowac (na pewno nie jest to wina kluczyka bo za kazdym z nich jest to samo). Nie mialem wtedy za duzo czasu wiec ciagle odkladam moment naprawy. Wiem ze to jest irytujace bo czasem trzeba szybko odpali i nic. Koles od tych alarmow powiedzial mi ze podejrzewa 2 rzeczy: albo pada czytnik w stacyjce-ten od zmiennego kodu immobilisera, albo co gorsze;nie potrafie tego dobrze wytlumaczyc; padlo cos w tablicy przyrzadow i trzeba wyjac zegary zeby to sprawdzic niestety
![n :/](./images/smilies/005.gif)
. Powiedzial mi zebym sie nie przejmowal bo immobiliser pada dosc czesto w A4. Poradze ci wiec zebys pojechal do dobrego elektronika - najlepiej kogos kto zaklada alarmy itp. Aha jak zrobisz ta przypadlosc to koniecznie napisz co to bylo i ile trzeba wydac. A jak nie to ja jak bede mial wolne to pod koniec lipca bede to naprawial to Ci napisze co i jak trzeba zrobic.
PS: Co do Vaga to nie ma sensu sie nim laczyc bo na 100% wskaze ci blad immobilisera. Ja bylem w serwisie Audi w Wawie - Chylinscy, to jedyna informacja jaka mi podali bylo ze mam popsuty immobiliser i tyle zadnych szczególow. Potem moj kolega kupil Vaga i interfejs i znowu to samo - podaj ci sucha informacje o bledzie i koniec - szkoda kasy.
Pozdrawiam
![Smile :)](./images/smilies/001.gif)