.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.sty.2025 23:02:55

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi 80 2,8 V6 1992 brać?
PostNapisane: 14.maja.2005 17:58:24 
Użytkownik

auto jak w opisie, 120 tys na zegarze potwierdzone - chodzi cacy. abs, klima itd, itp,

Mechanikiem nie jestem, ale ojciec, wujek, jeden, drugi, trzeci... trochę wiedzy na mnie też spłynęło

chciałem klubowiczów zapytac o doświadczenia z tym silnikiem / modelem

czy warto kupować, pytam bo nigdy nie miałem audi, ale jeździłem kilkoma vw / seat każdy pod 300tys i nic

cena atrakcyjna chyba wyjdzie mnie ok 10tys pln

z góry dzięki

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2005 18:02:35 
Klubowicz

Za taką kasę jak w dobrym stanie to nic tylko brać. Silniczek ok. Tylko zbieraj na porządny gaz, bo inaczej rocznie paliwo Cie będzie więcej kosztowało...

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2005 18:10:50 
Użytkownik

Auto: S4 biturbo
Tak sie składa że mam właśnie taki model :): jeżeli auto jest zadbane i taj jak piszesz ma orginalny przebieg to myśle że warto ;) Oczywiscie jesli cena jest rowniez kuszaca.jeżeli chodzi o uzytkowanie to nie ma wiekszych problemów.Narazie po ok 15'000 km oprocz niezbednych rzeczy(oleje,filtry.paski itd.) nic konkretnego nie wymieniałem.Zapomniałem ..Wymieniałem termostat bo sie grzał a tak po za tym polecam :peace: Jeżeli dużo jezdzisz to mysl o gazie(tylko wtrysk),ja jezdze na benzynie i przez to troche $ idzie ...Ale przynajmniej wiem w co leje :peace: Powodzenia ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 15.maja.2005 10:15:54 
Użytkownik

Brac i nie myslec. Silnik spoko. Dosc mocny i bardzo elastyczny. U mnie w ciagu 3 lat: sprzeglo, pompa paliwa, uszczelka pod glowica, kilka czujnikow, pare razy zawiecha. Glownie awaria zaleza od sposobu eksploatacji.

Tytuł:
PostNapisane: 23.maja.2005 16:31:04 
Użytkownik

dobra wziąłem

jak na razie tydzień jazdy i jakieś 1500 km wszystko ok - tylko zerkam uważnie na wskaźnik temeperatury w mieście jak dostanie po garach podchodzi pod 100, ale nie wiecej, potem stabilizuje się na 90 na trasie zależnie od napierania 90 albo poniżej, ale szybko skacze temperatura na trasie - tzn szybko się chłodzi - także nie wiem czy termostat dupa, albo czujnik, ale jak na razie nic sie nie dzieje chodzi jak ta lala, ale ch*j go wie... oby nie przegrzać chodziaż znajomy mechanik mówi, że martwić się mam jak podejdzie po 110 stopni Celcjusza (podobno ten motor tak ma dlatego byle gówna nie lać do chłodnicy)

pali na gazie 13,5 w mieście więc chyba dobrze (jak przycisne bardziej 15 litrów z klimą)

pożyjemy zobaczymy - jak na razie jestem zadowolony, prostuje agrafki a przy tym nie jest twardy jak deska :-) chociaż amorki osobiście wolę twardsze (koni powiedzmy - ale co za dużo to nie zdrowo)

tylko jakieś dobre gumy musze wyhaczyc bo to co ma Matador to kicha, głośne jak sk***syn... (szkop zdjął goodyeary bo były prawie nówki)

pozdr dla wszystkich i dzięki za radę

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2005 08:15:00 
Użytkownik

Z tą temp to jest spoko mi w mieście tez pod 100 podchodzi załącze went i spada. Masz dodatkowe wskaźniki? jak stoisz z ciśnieniem oliwki?

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2005 11:38:17 
Użytkownik

no niestety żadnych dodatkowych wskaźników nie mam :-(

ale sprawdzałem cisnienie na cylindrach i jest jak być powinno

tylko miałem wątpliwości do do temperatury no ale skoro Pan Paluszek (mechanik) mówi że jest ok i podobnie chłopaki na forum się wypowiadają to śpię spokojnie

jak na 13-letnie auto chodzi jak zegarek, a jak się zepsuje to ch*j ma prawo to nie gablota za ciężką kasę, więc nie będę się stresował :-)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1