Cytuj:
A jaki masz dokładnie motor 115 czy 140 koni i z którego roku?
c4 2,5 tdi 1994 115 KM
Dowiedziałem sie od zaprzyjaznionych kolesi w hurtowni którzy troche siedza w motoryzacji ze dla Boscha paski robi Contitech i Dayco, wiec to to samo co oryginały w ASO...chyBA...
Ja mam aktualnie rozrząd na pasku Dayco zakupionym z resztą w ASO za cięzkie pieniądze, i specjalnie dla nich zrobiony bo z numerami grupy VAG
Dowiedziałem sie również i to z kilku żródeł ze rolke napinającą na pewno trzeba wymienic co 2 wymiane paska , a prowadząca co 3
Ja dla pewności napinacz wymienie choc był wymieniany przy poprzedniej wymianie rozrządu, bo jak walnie napinacz to kaplica... odkreci i zrobi luz i po ptakach, natomiast rolke prowadzącą i pompę sie obaczy jak sie rozbirerze i sie wymieni albo nie w zależności od zużycia...
Moze i zła teoria ale jest to teoria wielu mechesów. W aso znajomki mi powiedzieli to samo.
Nie ukrywam ze pomysł mi sie podoba.... A wy co o tym myslicoie ???
Mówią prawde czy blefują...?
Ja i tak smiem twierdzić ze jak robią rozrząd to robią własnie tak jak mówią, a mówią nie tak jak robią i kasują za komplet... Więc pewnie dużo klientów ASO i nie tylko smiga ze dwa paski na jednym napinaczu nawet o tym nie wiedząc...

)
Ale przynajmniej spimy spokojnie ze wymienili nam wszystko..
Kolejna sprawa to złe doswiadczenia kilku moich znajomych z paskami Geatsa
...Twierdzą ze troch kasy im wciągło bo strzelił za wczas ... Trzy przypadki przy 40 tys... hmm cos w tym musi być choćby co drugi zmyslał to i tak srednia nie najlepsza
Pora konczyc bo przynudzam...
W dalszym ciągu czekam na wasze opinie i komentarze do moich wypocin
Pozdrawiam