zuru napisał(a):
Witam
Chcialbym zaznaczyc, ze ftp klubowe sluzy to przechowywania danych zwiazanych z dzialalnoscia klubu oraz forum. A nie wymiany danych (pirackich gierek filmow itp.). Zasade ta zlamal kolega Dantez, umieszczajac w swoim katalogu domowym piracki program do nauki prawa jazdy. Program ten sciagal sobie jego kolega jak sie domyslam Maslo. Olalem, mysle niech sie maslo nauczy jezdzic. Teraz widze, ze znalazla sie tam rowniez piracka gierka - dokladnie w tym samym celu. Ludzie wiecie ile kosztuje 2Mbit pasma do internetu z BGP?? 2500 tysia. Wiecie jak trudno jest taka przepustowosc (a nawet wieksza !!!) wygospodarowac dla takiego ftpa?? To prosze Was zastanawowcie sie. Wypadaloby chociaz zapytac, czy mozna to zrobic. Nie mam czasu ani ochoty na pilnowanie tego dlatego tez, login akp zostaje wlasnie wylaczony. Jedynie zarejestrowani uzytkownicy beda mieli dostep do ftp. Zeby dostac login trzeba miec rekomendacje kogos szanowanego w klubie - rekomendacje musi przeslac do mnie na priv osoba rekomendujaca np. Ufo, Bilu, Alf, Volki, Wuja, Hugo, mq, MaridK itp.itd.....
Odrazu z haslem i loginem proponowanym. Nie mam w ogole czasu wiec prosze sie nie wkurzac, jesli bedzie to trwalo kilka dni.
Prosilem o jakies rozsadne propozycje bo nie chce sie panoszyc......wiec jesli jeszcze jakies ktos ma - podejmijcie decyzja odnosnie zasad na ftp - ja sie dostosuje. W tej chwili sprawa wyglada tak, ze jest 15 sesji ciagnacych etke, albo else...z loginu akp. Jak sie domyslam nawet polowa z nich to nie sa klubowicze.
A jeśli chodzi o FTP'a powyrzej masz warunki dostania się na niego poczytaj też:
http://forum.audiklub.pl/viewtopic.php?t=2587&start=80
Pozdrawiam Gand(alf)