Witajcie,
od 2 tygodni jestem w posiadaniu Audi A6 Avant z silnikiem 2.5 TDI w automacie (Tiptronic) i z napędem quattro. Auto z 2001 roku, więc z tego co się zorientowałem model C5.
Na co dzień zajmuję się ogólnie pojętą informatyką, a na samochodach znam się raczej od strony użytkowania niż diagnostyki i naprawy (rozumiem jak działa większość mechanizmów w samochodzie, ale nie bardzo wiem gdzie się znajdują i jak się do nich dobrać - i może lepiej będzie jak tak zostanie
). Mieszkam w Żyrardowie, a pracuje w Warszawie, więc doliczając wakacje i inne wyjazdy moje auto robi 40-50 tys. km rocznie.
Auto póki co przejechało ze mną 1500 km i sprawuje się nieźle (choć ostatnie oglądanie wskaźnika temperatury cieczy napawa mnie podejrzeniem o awarię termostatu). Wcześniej nie jeździłem żadnym innym Audi ani autem z napędem 4x4 (z wyjątkiem pożyczonego Subaru), nie miałem też diesla (ale podobno przy 2.5 TDI sporo się o dieslu będę miał okazję nauczyć
). Wcześniej jeździłem Wartburgiem, Skodą i Lexusem i wg moich odczuć Audi niespecjalnie ustępuje temu ostatniemu