pitersonic członek klubu prosi o pomoc forumowiczów 1% podatku, niestety audiczka stoi w garażu zdrowie już nie pozwala cieszyć się z jazdy audiczką
Pięć lat temu zdiagnozowano u mnie stwardnienie rozsiane. Jest to przewlekła, zapalna choroba centralnego układu nerwowego, w której dochodzi do wieloogniskowego uszkodzenia tkanki nerwowej. Objawia się ona zaburzeniami ruchowymi, czuciowymi i móżdżkowymi (zaburzenia równowagi), zaburzeniami autonomicznymi, zespołami bólowymi oraz zaburzeniami poznawczymi. Choroba postępuje bardzo szybko – obecnie poruszam się przy pomocy balkonika czterokołowego i wymagam pomocy innych.
Codziennie pokonuje wiele barier i mimo ogromu problemów oraz swojej niepełnosprawności pozostaje aktywny zawodowo.
Aby spowolnić rozwój choroby potrzebuje stałej fachowej rehabilitacji. Konieczne są również specjalistyczne turnusy rehabilitacyjne. Niestety z racji wysokich kosztów, które wynoszą kilka tysięcy złotych za turnus, ta forma leczenia pozostaje dla mnie nieosiągalna. Niezbędny jest też zakup odpowiedniego sprzętu do rehabilitacji oraz przystosowanie domu w taki sposób, abym mógł w nim samodzielnie funkcjonować.
Marzeniem moim jest posiadanie własnego skutera, dzięki któremu mógłbym wybrać się na spacer ze swoim ukochanym spanielem.
Dlatego też bardzo prosimy Państwa o przekazanie jednego procenta na pomoc, leczenie i rehabilitację
1. W okienku ,,KRS” wpisujemy: 0000055578
2. W okienku ,,Cel Szczegółowy 1 %’’ wpisujemy : PIOTR SEBASTIAN NOWAK
3. W okienku ,,Wnioskowana kwota’’ : wpisujemy kwotę obliczonego wcześniej 1% podatku
Jestem podopiecznym FUNDACJA NA RZECZ CHORYCH NA SM IM. BŁ. ANIELI SALAWY
BARDZO DZIĘKUJEMY ZA DOTYCHCZASOWE ZAANGAŻOWANIE I POMOC.
_________________ Audi A4 Avant 1,9 AFN Tdi, chip-tuning {Compsport 145 KM}
|