Czy ktoś z Was może mi pomóc albo podpowiedzieć gdzie mam szukać pomocy w następującej sprawie.
Od 2 miesięcy jestem w USA i mam tu ze sobą swój polski telefon komórkowy [Plus GSM, abonament]. Używałem go do tej pory do wysyłania i odbierania SMSów z Polski. Do wczoraj wszystko działało bez zarzutu, natomiast wczoraj zaczęło się od tego, że przy próbie wysłania przeze mnie SMSa dostaję komunikat " Your message cannot be sent now. Please try again later". SMSy wysłane do mnie z Polski "wiszą" - nadawca dostaje komunikat "Pending" = "Oczekiwanie na odebranie", mimo, że mam cały czas włączony telefon. Z internetu SMSy nie dochodza, próbowałem wysłać sam do siebie. Prosiłem żeby ktoś mi sprawdził, co się będzie działo, jeżeli zadzwoni z Polski na mój numer - okazuje się, że raz jest sygnał zajętości, a raz przerywa po pierwszym sygnale - mimo, że telefon jest włączony i zasięg jest (a z tym zasięgiem, to bywa tu różnie). Na koniec rzecz najdziwniejsza - ja do Polski zadzwonić mogę. Wykręcam numer i telefon zachowuje się normalnie.
Jeżeli ktoś mi może chociaż podpowiedzieć, gdzie mam szukać rozwiązania problemu, to będę wdzieczny, bo mnie za chwilę szlag jest gotów trafić.
M
P.S. Przed wyjazdem wpłaciłem trochę forsy na poczet przyszłych rachunków za telefon, więc wersja z niezapłaconym rachunkiem odpada.
_________________ Skoda Rapid TDI (2015-) Skoda Fabia II TDI 2009 r. (2009-2015) Rover 75 CDT 2000 r. (2008 - 2009) Audi A4 1.6 (ADP) 1995 r. (2004 - 2007) Audi 80 B3 1.8 (PM) 1990 r. (1999-2004) Audi 80 B2 GTE (MU) przejściowka 1985 r. (1996-1999) Audi 80 B2 GTE (DZ) 1983 r. (1992-1996)
|