.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.gru.2024 21:39:20

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 08.sie.2005 09:31:59 
Klubowicz

jajek2 napisał(a):
Mnie przytrafiło się w Wielkopolsce coś takiego, że policja rozstawiła się za zakrętem i strzelała w obie strony (jedna jezdnia). Lecę sobie przez zakręt i nagle widzę na moim pasie stoi złapany samochód - hamuję i włączam awaryjne coby ktoś mi garażu nie zrobił i czekam (bo z przeciwka jadą). Zrobiło się pusto gaszę awaryjne i chcę jechać a mundurowy lizaczkiem do mnie i kontrola. Po co awaryjne - pyta. Zajrzał wszędzie, nawet położył się, żeby zajrzeć pod auto. Szukał jakiejś zaczepki i okazji do mandatu, ale miał pecha. Gamoń myślał, że ostrzegałem innych, że policja stoi. :D

Czasem inteligencja niebieskich mnie poraża :/ - ale na szczęście nie wszyscy tacy są...

Tytuł:
PostNapisane: 08.sie.2005 09:53:31 
Użytkownik

Spotkalem sie z ostrzeganiem przed miskami poprzez mruganie kierunkami prawy lewy prawy pytanie czy kierowca z przeciwka pokuma o co chodzi. Ciekawe czy za to tez mandat bym dostal.

ps. Ja zgadzam sie z Piotrem niech zyje CB Radio, oprocz misiakow sa wiadomosci o korkach pogodzie i dupie maryni.

Rewelka w srodku nocy

Dwie rzeczy sa nieskonczone:
wszechswiat i glupota ludzka. (Albert Einstein)

Tytuł:
PostNapisane: 08.sie.2005 10:29:43 
Klubowicz

Kiedyś chciałem, żeby ten zwyczaj zniknął w naszym kraju. Chciałem, żeby było "jak na zachodzie", tzn mruganie tylko w razie realnego niebezpieczeństwa. Teraz, znając dokładnie praktyki mundurowych, będę mrugał zawsze i wszędzie, jak tylko się taka okazja nadarzy.

kiedyś, jak "autostrada" Kraków - Katowice była drogą szybkiego ruchu, niebiescy stali na pasie zieleni między jezdniami. Polonezem. Niech mi ktoś powie, że miało to jakikolwiek związek z inteligencją.

Tytuł:
PostNapisane: 08.sie.2005 12:10:07 
Klubowicz

Karus napisał(a):
Spotkalem sie z ostrzeganiem przed miskami poprzez mruganie kierunkami prawy lewy prawy pytanie czy kierowca z przeciwka pokuma o co chodzi. Ciekawe czy za to tez mandat bym dostal.
Rewelka w srodku nocy

Ten kierowca zapewne dziekowal komus za nim :) To jest "normalny" sposob dziekowania i moim zdaniem tak sie to powinno robic bo uzywanie awaryjnych moze przyniesc nieoczekiwany skutek - np. na autostradzie w niemczech :D
Ja prawie zawsze dziekuje w ten sposob - podczas szybkiej jazdy nie odrywasz rak od kierownicy ;)

Ja wyznaje zasade podobna do sadkiego, dopoki nie bedzie normalnych drog po ktorych mozna sie normalnie poruszac ze znosna predkoscia bez debilnych ograniczen do 40, 50 co kilka kilometrow na 50m i nie mam zamiaru wspierac patroli policyjnych i bede migal.
Sami sobie ustawiaja idiotyczne i najtansze pierdoly na drogach i mysla, ze maja spokoj bo "no co jak ktos sie rozwali to nic, przeciez postawilismy 50"

Przykladem niech bedzie ul. Lea w krakowie, na ktorej ledwo mina sie 2 auta bo po bokach stoja mieszkancy, dziur, dolin, wyzyn jest tyle ze naprawde auto cierpi...a idioci zamiast naprawic droge i zrobic miejsca parkingowe postawili wysepki i wymalowali linie na srodku drogi, ktora kazdy przekracza caly czas bo poprostu inaczej sie nie da...a przed wysepkami trzeba robic niezle uniki niebezpiecznie zblizajac sie do zaparkowanych z boku pojazdow...bzduuura jakich wiele :( Ale dla drogowcow idiotow to jest wlasnie poprawienie bezpieczenstwa na drodze i statystyki w gore....

Tytuł:
PostNapisane: 08.sie.2005 12:27:21 
Użytkownik

zuru napisał(a):
Karus napisał(a):
Rewelka w srodku nocy

Ten kierowca zapewne dziekowal komus za nim :) To jest "normalny" sposob dziekowania i moim zdaniem tak sie to powinno robic bo uzywanie awaryjnych moze przyniesc nieoczekiwany skutek - np. na autostradzie w niemczech :D
Ja prawie zawsze dziekuje w ten sposob - podczas szybkiej jazdy nie odrywasz rak od kierownicy ;)

Zuru wiem ze tak sie dziekuje tez tak robie ale widzialem tez ze tak koles ostrzegal przed miskami ( no wlasnie jako ostrzezenie to chyba nie wyda po kazdy pomysli ze jest to podzielowanie.)

@Rewelka w srodku nocy - dotyczyla CB Radia, to jest rewelka bo nie chce sie spac i mozna fajnie jechac.

NArka

Dwie rzeczy sa nieskonczone:
wszechswiat i glupota ludzka. (Albert Einstein)

Tytuł:
PostNapisane: 08.sie.2005 12:32:00 
Użytkownik

Auto: A4 B5 1.8T
sadki napisał(a):
Niech mi ktoś powie, że miało to jakikolwiek związek z inteligencją.

Moja żona zawsze powtarza, że Policjanci nie potrafią czytać. Pracuje w biurowcu w którym przy wszystkich drzwiach są tabliczki informacyjne z nazwą działu i nazwiskami osób tam pracujących - Policjanci zawsze przynoszą dokumenty do niewłaściwych biur :D

PS: Czy Wy też macie problemy z logowaniem na tym Forum? Dlaczego zawsze muszę powtarzać logowanie? :/

Tytuł:
PostNapisane: 08.sie.2005 12:39:56 
Użytkownik

Auto: Audi
prawda jest tka że nasze cudowne prawo kryje przestępców i nic po za tym żeby sie nie czepiali chyba trzeba mić adwokata na prawym siedzeniu albo komendanta komendy głównej. A nam szarym obywatelom zostało tylko placić i sponsorowac nowe bmw dla rzadu no cóz taki nasz los. A jak mrugałem tak mrugac będe. acha słyszałem ze koło fotoradaru jak sie przejedzie na długich to fotoradar głupieje i fotki wyraxnej nie zrobi tylko tak słyszałem nie biore odpowiedzialności za wszelkie opłady dodatkowe.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1