.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.gru.2024 16:20:48

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: "Promocja" hamulcowa ??
PostNapisane: 20.wrz.2005 12:42:51 
Użytkownik

W rzeczywistosci nie jest tak rozowo. MOwia ze 20% na tarcze a 10% na klocki. w rzeczywistosci tylko te 10% na klocki. Bo cene za tarcze po 20% upusice podaja identyczna jak wczesniej bez upustu dla AKP.

:/

Wiem ze darowanemu koniowi ... ale sie i tak zesmucilem.

Napisalem o tym braku upustu na tarcze jak cos sie poprawi to napisze sprostowanie.

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2005 13:51:02 
Użytkownik

jeszcze jakos inaczej jest, ale juz nie kumam tym znizek w kazdym razie wiem ile mam zaplacic.
tarcze w cenie detalicznej 189,69 zł, czyli po upuscie 20% 151,00 zł.
Klocki Mintex 153,00 zł -10% = 137zl

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2005 16:42:13 
Klubowicz

Piszesz o LEWIANie?? Ja u nich nie kupiłem! Nie wiem tylko dlaczego mają taką dobrą reklamę na forum skoro mocno oszukują w temacie :/ Tak czy siak ja ich nikomu nie polecę.

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2005 17:19:53 
Użytkownik

GrzesB napisał(a):
Piszesz o LEWIANie?? Ja u nich nie kupiłem! Nie wiem tylko dlaczego mają taką dobrą reklamę na forum skoro mocno oszukują w temacie :/ Tak czy siak ja ich nikomu nie polecę.

a mozesz zdradzic gdzie kupiles i za ile (lub gdzie sie przymierzasz kupic) i jakie modele w koncu?

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2005 18:53:50 
Użytkownik

Grzes, moze jakies szczegoly ? Jesli faktycznie tna to zaraz reklamy skasujemy ...

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2005 19:08:36 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
to może ja napiszę jak to wygląda od drugiej strony co ?
Klubowicze do tej pory - przez 6 miechów - przeprowadzili .... 4 transakcjie.
A zapytań jest od groma, niektórzy to chyba piszą sobie cenniki bo pytają o kilkadziesiąt różnych klocków do różnych aut.

Co do cen - nie wiem, być może wypadałoby to poprawić, ale żeby odrazu usuwać promocję ? można poprosić o specjalną wycenę dla klubu i postawić ją - online. tyle, że do tej pory nikt zastrzeżeń nie zgłaszał, jeżeli jakieś są to chętnie poczytam.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2005 19:16:21 
Klubowicz

mq napisał(a):
Grzes, moze jakies szczegoly ? Jesli faktycznie tna to zaraz reklamy skasujemy ...

Nie chce mi się przekopywać całej mojej poczty, ale sprawa wyglądała tak, że jak mi wycenili klocki Mintex M1144 na 480 PLN (normalnie kosztowały u nich podobno 560) to już widać różnicę i napewno nie jest to minus 20%. Tarcze policzyli po swoich cenach półkowych... czyli rabatu nie dali, a powiedzieli, że udzielili... W sumie to ich po prostu olałem, jeśli nie chcą mi dać obiecanego na naszym forum rabatu 20% to kupiłem u konkurencji (taniej ;-) tarcze).

Za ZIMMERMANN SPORT zapłaciłem po 260 za sztukę + kolcki (niestety tylko) FERRODO PREMIER (160 kpl taniej o 20 PLN niż kupowałem w IC) z przesyłką na koszt sprzedającego i fakturą VAT. Tarcze wyszły mnie 9 PLN taniej, ale bez proszenia, mailowania itd. - po prostu zamówienie i szybka realizacja od gościa z Poznania który co prawda dopiero zaczyna swoją przygodę z allegro, ale poszło dobrze... Tutaj jest link do aukcji: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64294254 i ja wystatwię zaraz gościowi konkretny komentarz, bo tarcze mam już na samochodzie ;)

@Leo - znam conajmniej dwóch, którzy u nich kupili...
Jak będą tak samo walili w kule jak teraz to jakoś nie widzę możliwości bym z nimi kiedykolwiek współpracował... A z resztą po co promować firmę, która wcale nie daje tańszego towaru niż konkurencja?? Dla mnie to bezcelowe i bez sensu, chyba, że to są twoi znajomi to okej - też bym wolał dać zarobić znajomym niż obcym. Tyle tylko, że jak ostatnio moi (polecani) gazownicy zchrzanili koledze instalację to wylatują od razu z polecanych - co jak co, ale partactwa szerzyć nie można :(

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2005 19:28:34 
Użytkownik

tzn jesxcze nawet nie mialem czasu poszukac cen u konkurencji i porownac. Wiec tez ciezko mi oceniac. Troche zamiesznia wyszlo z podaniem cen jak dzis zapytalem o ceny dla klubowiczow.
Wczesniej pytalem z ciekawosci jescze nie jako czlonek AKP.

Podano mi ceny za tarcze (170zl) takie same jak wczesniej a na klocki 10% mniej niz wczesniej. I zaznaczono ze tarcze -20% a klocki -10% dla AKP.
Wiec mysle ok to czemu tych 20% nie odjeto od tarcz? Napisali ze jest ok. Ale potem jescze raz ze cos sie pomylilo im ze w rzeczywistosci to jest tak ze :
zamawiajac z netu daja 10% mniej na wszystko.
Wiec cena 170% to juz jest -10% dla zamowien ze strony. czyli podstawowa cena to 189,69 zł. A od niej -20% to 151zl.

A za klocki mam zaplacic 137,00 zł. (czyli 153- 10%; a 153 to cena podawana dla osob spoza AKP ale zamawiajacych przez www). Wiec brak analogii bo inaczej liczone niz w przypadku tarcz.
Troche to zamotane no ale tak to zrozumailem po kilku mailach.

Troche sie zniesmaczylem bo myslem ze te obnizki to jescze beda od tych cen co kazdy z www moze zamowic.

W tej sprawie jak juz mowielm Darowanemu koniowi... ale jednak reklame maja na stronie jak zauwazone zostalo.

Moze by konkretniej zagadac i np zebrac pare osob co tez wymienia teraz cos z hamulcow i wtedy na raz kupic to cos lepszego da sie dogadac?

EDIT: zmiana ! haha wlasnie doczytalem sie w ostanim mailu ze to jescze inaczej jest:
====
Panie Michale co nie jest dla Pana nie jasne z tymi znizkami ??
W poprzednim poście napisałem Panu:
detal 189,69
rabat dla zamawiających ze strony www.lewian.pl 10% czyli 170,00 zł ( taką cenę otrzymał Pan 21 sierpnia )
rabat dla AKP 20% czyli 151,00 zł
Co do klocków to jak Pan pisał 10% czyli cena dla Pana ( a także AKP) 153,00 zł
Czyli łącznie 455,00 zł

Mam nadzieje, żę teraz jest wszystko jasne.
Wrazie wątpliwości służę pomoca.

Pozdrawiam
xxxxxxxxxxxx
=====

Czyli na klocki AKP nie ma zadnej znizki!!!

Grzes widze ze mamy dokaldnie takie same odczucia zniechecila mnie chyba skutecznie ta dzisiejsza dyskusja :/

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2005 22:21:18 
Klubowicz

Sam handluję bardzo dużo i nie mogę sobie pozwolić na takie sytuacje... dlatego też jak ktoś kręci to po prostu idę dalej... i szukam kogoś, dla kogo nie ma żadnych przeszkód... Leo - bardzo proszę o wyjaśnienie jeśli możesz to jakoś wyjaśnić lub uzasadnienie dlaczego oni mają dość dużą reklamę na naszym forum? Pytam z czystej ciekawości - no offence :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2005 23:05:16 
Użytkownik

nie uważam aktualnych informacji na ten temat za dużą reklamę.
Była taka umowa - zniżki ze strony firmy , a z naszej informacja o upustach na stronie klubowej.

pomijając fakt zgłaszania braku zniżek lub nie az tak dużych, jak wynikałoby to z umowy, o których to dowiaduję się poraz pierwszy, uważam podjętą przeze mnie inicjatywę za jak najbardziej słuszną i korzystną.
Pragnę też przypomnieć, że gro z osób tutaj obecnych było swego czasu ZA.

w Lewianie nikt z mojej rodziny nie pracuje, ani też nie mam z tego żadnych korzyści, poza satysfakcją, że udało się coś dla klubu zrobić.
Piszcie co Wam leży na sercu, jestem pewien, że przysłuży się nam ta dyskusja.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2005 23:26:24 
Klubowicz

Leo napisał(a):
w Lewianie nikt z mojej rodziny nie pracuje, ani też nie mam z tego żadnych korzyści, poza satysfakcją, że udało się coś dla klubu zrobić.
Piszcie co Wam leży na sercu, jestem pewien, że przysłuży się nam ta dyskusja.

Rozumiem Ciebie Leo, sam miałem niedawno podobną sytuację (byłem w Twojej pozycji) i mnie to na tyle męczyło, że skoro nic i tak z tego nie miałem
(nie chciałem mieć) poza satysfakcją zrobienia czegoś dla klubowiczów czy znajomych dałem sobie spokój i już nie polecam konkretnych wykonawców... Niby poszło o drobiazgi, ale jednak... Dlatego też jeśli się będą trzymać ustaleń IMO mogą zostać, jeśli mają dalej kombinować tak jak leci (czyli nie dawać 20% zniżki od cen w internecie) to uważam, że ich reklama powinna zniknąć z forum. Tak samo zrobiłem z moimi gazownikami - skoro ktoś się skarży i ma słuszność - trzeba jakoś reagować. Oczywiście ja wykasowałem ich z poleanych, Ty możesz ich zostawić bo to przecież Twoja decyzja, niemniej mogą napisać że dają 10% i też bedzie okej - pod warunkiem jednak, że będą faktycznie udzielać 10% rabatu od cen z internetu a nie jakieś kombinowane wartości i dziwne zniżki... Jak widzisz mnie jako klienta stracili, a z tego co widzę nie tylko ja mam wątpliwości co do współpracy z LEWIANem... A tak chciałem te Mintexy... ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2005 06:35:30 
Użytkownik

zawsze można dopisać magiczne słówko "DO" . Ale co to za promocja :P

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2005 08:51:31 
Klubowicz

a ja zaryzykowałem kupno tarcz brytyjskiej firmy Quintonn Hazell - zapłaciłem za dwie sztuki 160 zł + przesyłka 17 zł i narazie nic złego nie mogę o nich powiedziec. Firma zreszta ma ponoc ogromne doswiadczenie w produkcji czesci, których mają w asortymencie ponad 36 tyś. w 40 grupach. Ich jakosc potwierdzaja takie marki jak: Audi :D , Jaguar, Land Rover, TVR, Lotus itp.

Stare tarcze nie byly nawet bardzo starte, ale byly za to pogiete i bila mi kierownica przy hamowaniu. Teraz jest malinowo, nic nie bije, nie latam z ta kierownica na lewo i prawo i nie mam problemow z hamowaniem, mimo ze tarcze zalozylem wczoraj wieczorem :D Docieraja sie narazie, wiec wiecej bede mogl powiedziec o nich juz niedlugo. Zbaczymy jak sie beda zachowywac przy mocnym rozgrzaniu. Pozdrawiam serdecznie :peace:

Strefa czasowa: UTC + 1