Czy ja wiem czy za duze. Na poczatku jak juz myslalem ze chce kupic cos w miare sensownego to myslalem o Mitsubishi Eclipse 3G, potem rozwarzalem tez Sentre SE-R Spec V. Ale w konswkwencji mialem okazje kupic to bo jestem dopiero 3 wlascicielem a autko zyleta bo wszystko bylo wymieniane dokjladnie jak w ksiazce i u znajomego jezdzilo takze okazja bo w miare duzo wiedzialem o tym aucie.
Natomiast jak pierwszy raz wsiadlem do niego to jak sie obrucilem do cifania i zaparlem za fotel pasarzera to pomyslalem sobie "o k.....wa jakie to duze"
ale super sie jezdzi.
Do niedawna smigalem sobie Saturnem 1.9 SW1 z 1993 roku ale mu juz zaklepalem 215000 mil takze troszke duzo ale dalej dobrze jezdzi i co najwarzniejsze - Nie psuje sie!
Audica ma zepsuty szyberdach ale jak nadrobie z kasiorka to naprawie i pewnie mnie oskubia z jakichs 300-400 dolcow za wymiane....
ale co zrobic...
W planach mam:
wymiana oleju i filtrow paliwa, oleju i sprawdzeniu filtra powietrza - czy jest cos takiego jak filtr tego powietrza co wchodzi do klimatyzacji
-naprawienie szyberu
-zrobienuu wszystkich swiatel philipsa a jak to niebedzie swiecic to przerobie na xenoy
-wymianie swiec na ngk 3-elektrodowe - beda dobre?
-wymienic zawieszenie na sprezyny obnizajace z incha od H&R i jakies amortyzatory od KYB albo eibacha.
-wymienic hamulce na ciete i wiercone (albo brembo) albo od jakiegos wiekszego audi np a8/s8 ale niewiem czy podejta.... - 2 opcja bardziej mnie interesuje a a8 ma duzo wiesze tarcze - podejda???
-wymienic dolot na CAI od AEM'a
-zrobic caly uklad wydechowy cat-back od remusa albo jakis inny
czyli jakies 2.5k zielonych....
Reszte zostawic w spokoju zeby sie niewyroznialo
Pozdrawiam
PS: Co ile wymienia sie olej w silnikach audi???? co 3500 mil czy 5000???