Po pierwsze: to jest model produkowany między 1972 a 1976. Od 1976 do 1978 produkowano wersję po faceliftingu, który miał upodobnić ten samochód do nowo wprowadzonego na rynek modelu C2. W Łodzi był taki jeden
Do Jabłonnej nie dojechał ale do Torunia dojedzie
Po drugie: w tym samochodzie nigdy nie montowano silnika 1.1
były 1.3
oraz 1.5. po 1976 zamiast 1.5l wprowadzono 1.6l.
Po trzecie: drążek do zmiany biegów jest jakiś długi. Powinien być krótszy bo wersja 2d była oferowana jako sportowa. mój ma ok 12-15 cm długości i dosłownie jedwo wystaje ponad nazwijmy go tunelem wydechu
Po czwarte: pierścieni nigdy nie montowano na tylnej klapie tam powinien być chromowany zamek.....
Po piąte: znaczek Audi 80 powinien być po lewej stronie => Audi 80 a po prawej stronie klapy powinno być ostaczenie wersji. U mnie jest LS = 1.5l/1.6l 75 koni w zależności czy to jest B1 czy B1a.
Po szóste: widać, że była to bardzo okrojona wersja - np: Środkowa konsola miała 3 wskaźniki nie 2; lusterko powinno mieć możliwość ustawienia z kabiny; małe okienka powinny mieć pokrętło umożliwiające otwieranie ze środka.
Po siódme: przedni znaczek - powinien mieć odchodzące na boki listwy a tu ich niet.
Po ósme: ta alufelga to w tym samochodzie pasuje jak pięść do oka
Po dziewiąte: wydech ma do roboty bo powinna pod tylnym zderzakiem wystawać długa na jakieś 120 cm rura wydechowa - cecha charakterystyczna tego modelu......
Więcej buraków nie znalazłem. Natularnie nie wspominałem o kretyńskiej kierownicy, która juz została wcześniej zauwazona.
Pozwolę sobie dodać, że to nie jest żadne Coupe do jasnej i niespodziewanej!!!! To jest sport sedan - w latach '70-tych bardzo modny i chętnie kupowany. Pokażcie mi dzisiaj samochód, który przy 4.22m długości waży 840 - 850 kilo. Te samochody w okresie swojej świetności były uznawane za bardzo solidnie wykonane, wytrzymałe i przede wszystkim trwałe. Minusem tego modelu było bardzo skromne wyposażenie
Moje B1a jest już w wersji z wypasami jak na ten model
Klient mógł liczyć na takie bajery jak szyberdach, halogeny, światło przeciwmgielne, dodatkowe lusterko tj. prawe, podgrzewanie tylnej szyby
no i rzecz najważniejsza środkowa konsola z zegarami
Pozdrawiam