.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.gru.2024 23:23:41

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [Olsztyn] gdzie tanio podłączą radio i zamontują głośniki?
PostNapisane: 02.kwi.2006 15:19:55 
Użytkownik

Witam,
Pytanie kieruje przede wszystkim do Olsztyniaków. Czy ktoś wie czy w Olsztynie jest jakieś miejsce gdzie zamontowano by mi kostkę ISO (bo póki co w miejscu na radio mam przewody 2 głośniki w przednim podszybiu + 2x głośniki w tylnym podszybiu + zasilanie + kabel antenowy. Ponadto chciałbym jeszcze aby zamontowano mi taschki, coś takiego jak tu:
http://allegro.pl/item95767670_taschki_ ... b3_b4.html i wstawiono od razu do nich głośniki + poprowadzono kable. Tak więc reasumując chodzi mi o:
- instalacja kostki ISO do radia
- instalacja otworów dla głośników wraz z głośnikami w drzwiach oraz okablowania
Czy ktoś wie ile mniej więcej $ trzeba by wydać na powyższe czynności? I jeszcze takie pytanie raczej techniczne. Czy radio Pioneer na CD 4x45 W MOSFET pociągnęłoby mi 6 głośników zakładając że 4 z tych głośników są 10 cm (w przednim podszybiu 2 sztuki jakichś JBL a z tyłu w podszybiu oryginalne 10 cm Audi które były kiedyś w przednim podszybiu). Ew. czy dałoby rade wykonać jakiś przełącznik którym mógłbym sterować czy grają głośniki w drzwiach czy te z tyłu w podszybiu?

P.S.: Wiem że powyższe rzeczy w sumie mógłbym wykonać samemu, ale nie mam zbyt dobrych zdolności manualnych do tego typu rzeczy, ponadto nie mam za dużo czasu więc.. :)
Z góry dziękuję za pomoc.

Tytuł:
PostNapisane: 02.kwi.2006 16:16:04 
Użytkownik

ja bym jednak na twoim miejscu sam sie z tym pobawil, a jak juz kompletnie nie chcesz to np. przy media markt jest jakis zaklad co robia takie rzeczy, alsystem na augustowskiej unikal bym zas dtcar...
generalnie tak czy inaczej robia takie rzeczy na odbierdol jak nie stoisz nad nimi, mi np. w b3 polamali kilka plastikow, posklejali a zobczylem to po dluzszym czasie wiec bylo juz po wszystkim
co do cen to nie wiem,

Tytuł:
PostNapisane: 02.kwi.2006 16:59:30 
Użytkownik

Koledze w dtcar robili okablowanie do wzmacniacza i tuby i podlaczyli glosniki na tyl w A4 '98. Kumpel jest zadowolony, mowi ze nawet nie tak drogo wyszlo, ale firma dtcar ogolnie nie wyglada zbyt profesjonalnie. Cuda tam sie dzialy kiedy robili kumplowi te instalacji - ganiali jakiegos kolesia co kolo chcial ukrasc i generalnie burdel tam maja.

Tytuł:
PostNapisane: 02.kwi.2006 20:54:48 
Użytkownik

Co do kostki ISO to spokojnie możesz zrobić to samemu albo u pierwszego lepszego elektryka samochodowego montującego alarmy itp. O panele drzwiowe zapytaj w Budwill'u na ul. Żelaznej niedaleko Rastu i zorientuj się ile chcą za montaż i wykonanie takich paneli - nie jest to tania sprawa, dochodzi jeszcze kwestia wytłumienia drzwi itp.
Poza tym z tyłu wrzuć jakieś owale 16x9. Odpuść sobie montaż 10 cm głośniczków w tylną półkę.

Jeśli chciałbyć takie panele wykonać sam to poszukaj w dziale dot. tuningu tematu założonego bodajże przez Frano F1 w którym opisuje jak wykonać właśnie takie panele drzwiowe.
Pozdr.

Audi 100 C4 2.8 V6 - było (2002 - 04.09.2005)
Audi 4 life!!!Homie.

Strefa czasowa: UTC + 1