Leo napisał(a):
Od strony mechanicznej? Patrzysz przede wszystkim, czy nie była bita, można poznać to po nierównomiernym kolorze i stanie lakieru, po numerach na szybach, czy się różnią daty produkcji, po numerach na lampach, czy różni się wyglądem, ma nieorgyginalny zderzak, nie od tego modelu lampy... Jechać z nim na geometrię, czy nie zostawia 4. śladów, sprawdzić grubość lakieru, przy silnikach sprawdzić kompresję, stopień sprężania, stan komory, czy nie wywala olej, czy przypadkiem nie ma za mało oleju, czy płyn chłodniczy jest klarowny i nie pachnie benzyną albo olejem, czy motor chodzi równo na zimno i na ciepło, czy nie ściąga na jedną stronę, czy nie był myty silnik, czy śruby mocowania karoserii nie były odkręcane, zmierzyć ciśnienie w układzie chłodzenia.
To tak pokrótce.
Mhh a moja nie byla bita a według tego opisu ma prawie wszystkie punkty zaliczona jako dzwon
"można poznać to po nierównomiernym kolorze" - przejechal mi jakis łos gwożdziem po boku i mam bok malowany dobry obserwator pozna
"po numerach na szybach, czy się różnią daty produkcji" przednia szyba poszła sie sra..... po kilku miesiacach jak kupilem dzieki super technologi odnawiania asfaltu, boczna przeszkadzała w dostaniu sie do radia
"po numerach na lampach" własnie zakładam soczewki od 99
"ma nieorgyginalny zderzak, nie od tego modelu " tez sie zastanawialem czy nie załozyc od modelu 99
Pod reszte juz mój nie podchodzi ale powiem szczeze ze kupic autko urzywane w takim stanie zeby 50% tych punktów nie iłapało to cieżko bedzie.