.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.kwi.2025 11:59:48

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Powitanie
PostNapisane: 22.maja.2004 08:17:49 
Użytkownik

:D Wreszcie po sporym czsie niesmialosci pragnę przywitać sie z Klubową Bracią.
Nazywam sie Marcin, mieszkam na Warszawskim Bemowie i jestem wlascicielem niunki w Ciele B4 (Wspanialy KOMPAN!!!). Niestety Jej kondycja nie nalezy do najlepszych. Serduszkiem tego pojazdu jest 90 konny ABT ale mamy powazne plany co do transplantacji tego organu. :diabel: Mam nadzieje ze Miesiace oszczedzania dadza pozytywny efekt, ale czego sie nie robi dla ukochanej...

Tytuł:
PostNapisane: 22.maja.2004 08:52:55 
Użytkownik

Witamy, pochwal się fotkami swojej niuuuuuni

Tytuł:
PostNapisane: 22.maja.2004 10:59:43 
Klubowicz

Auto: ACQ 4.2 AHC
-> Ja nie wiem dlaczego tak wszyscy sie wstydza tego motoru ABT, jak mam chec cisnac to tez i takie ABT do 5/6 tys obrotow a wtedy nie ma nic do zarzucenia, bo to wlasnie dzwiek obrotow tak wplywa na poziom adrenalinki...

:!!: ps. WITAJ :!!:

Tytuł:
PostNapisane: 22.maja.2004 12:35:58 
Użytkownik

Chce zmienic silnik bo ten ma kompresje na kazdym cylindrze ok 8 a mnie wydaje sie ze powinna byc troszke wyzsza. W dodatku samochod jest mocno mulowaty (za to elastyczny) a instalacja gazowa byla robiona przez partacza. 8 czerwca jade do Niemeic sciagnac inny silnik i po wyremontowaniu go zalozyc do pojazdu. zaznaczam ze naprawa tego silnika co mam wyniesie mnie tyle co mocniejszy silnik w lepszym stanie. Wiec moja decyzja nie jest wcale taka bezpodstawna.

P.S. silnik ABT to naprawde to fajna sprawa, jest w kiepskim stanie ale w ciagu 6 miesiecy nie zawiodl mnie ani razu, siadam i jade (no moze nie liczac drobnego pozaru pod maska - mea culpa).

Tytuł:
PostNapisane: 22.maja.2004 16:46:05 
Klubowicz

Auto: ACQ 4.2 AHC
marcys_s napisał(a):
Chce zmienic silnik bo ten ma kompresje na kazdym cylindrze ok 8 a mnie wydaje sie ze powinna byc troszke wyzsza. W dodatku samochod jest mocno mulowaty (za to elastyczny) a instalacja gazowa byla robiona przez partacza. 8 czerwca jade do Niemeic sciagnac inny silnik i po wyremontowaniu go zalozyc do pojazdu. zaznaczam ze naprawa tego silnika co mam wyniesie mnie tyle co mocniejszy silnik w lepszym stanie. Wiec moja decyzja nie jest wcale taka bezpodstawna.

P.S. silnik ABT to naprawde to fajna sprawa, jest w kiepskim stanie ale w ciagu 6 miesiecy nie zawiodl mnie ani razu, siadam i jade (no moze nie liczac drobnego pozaru pod maska - mea culpa).

-> A to chyba ze takie licho, wtedy proponuje Ci poszukac ABK bo bez problemu mozna go podkrecic do 140ps a nie bedziesz musial tak duzo kombinowac pod maska... ->

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2004 09:03:04 
Użytkownik

Zapraszamy na spot:
http://forum.audiklub.org/viewtopic.php ... start=1080

Strefa czasowa: UTC + 1