.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.kwi.2025 21:56:03

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Witam wszystkich
PostNapisane: 07.wrz.2004 22:50:49 
Użytkownik

Witam wszystkich forumowiczów oraz posiadaczy samochodów marki Audi w Polsce a w szczególnosci z Płocka.
Od lutego jestem szczęsliwym 100% posiadaczem Audi 80 B3 z 1988 roku, 1.8S automat+Lpg. A oto jak to się wszystko zaczęło:
Na początku lat 90 tych, ojciec mój posiadacz fantastycznego rękodzieła z fabryki w Bielsku-Białej zapragnął kupić sobie "jakiś" lepszy samochód. Wybór padł na dwu lub trzy letnią wówczas Audiczkę, w której zakochał się od pierwszego wejrzenia.Mi było to wówczas prawde mówiac obojętne, jako że w tym czasie wchodziłem na stojaco pod szafę :) . Z biegiem lat narastała we mnie miłość?,a napewno szacunek dla tego samochodu,na którym mozna było i można teraz polegać.Po rozpoczeciu studiowania w Toruniu oraz kłopotów z dojazdami zaczełem mysleć o samochodzie dla siebie, tymbardziej że miałem to obiecane. I tak rozpoczęły się poszukiwania odpowiedniego jeździdełka dla mnie (czytaj: seicento 900 :)), ale ja wiedziałem jaki będzie ten pierwszy samochód, tymbardziej że ojcu zaczeło chodzic po głowie kupno Calibry :) dla siebie. W końcu nadeszła ta wiekopomna chwila i jestem posiadaczem swojego Audi.I jestem z tego bardzo zadowolony, nie zamieniłbym narazie jej na żadną inną markę.I tak zaczęła się moja przygoda z Audi, mam nadzieje że będzie ona trwała dalej
Mimo że ma ona jedynie niecałe 90 KM,mimo ze brakuje jej już niecałe 2 latka do pełnoletniości.
Po otrzymaniu jej zaczełem mysleć o "tuningu"lecz niestety jestem na utrzymaniu rodziców, więc jedyna kase mam od nich.a po drugie krzywo oni patrzą na moje tuningowe fanaberie .
Najwazniejszą rzecza jakąbym chciał teraz zmienić w samochodzie to system audio, który podejrzewam ma tyle lat co IIIrp :) Na szczescie znalazlem sobie wakacyjną fuchęi uzbierałem 1200 zetów.I teraz mam pytanie (pewnie nie pierwsze) do drogi : jakie głośniki wybrać(mowa o tych 100mm z przodu plus jakieś na półkę z tyłu.
Radyjkiem będzie pioneer DEH P3600za około 650zł więc zostaje 600na resztę czyli na głośniki plus osprzęt niezbedny do ich funkcjonowania.Za odpowiedzi z góry dziękuję

a jeszcze mam problem.szukałem tego na forum ale nie mogłem znaleść. Chodzi mi mianowicie o linkę do automatycznej skrzyni biegów,linka ta łączy się bezpośrednio z lewarkiem do zmiany biegów, jest to chyba kawałek zwykłego druciku ale bardzo trudno to dostać niestety a w serwisie Audi kosztuje to ustrojstwo 500 zł...Czy ktoś z Wasmmiał może taki problem i wie gdzie można dostać jakiś tańszy zamiennik, lub używkę?

Strefa czasowa: UTC + 1