.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.lis.2024 10:22:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: zdecydowany na a4 avant w tdi, kilka pytań przed zakupem.
PostNapisane: 03.cze.2006 19:33:45 
Użytkownik

Witam po raz pierwszy,
Na początku lipca chciałbym zostać szczęśliwym współwłaścicielem (OC, AC :D ) audi a4 avant w tdi i w związku z tym proszę o odpowiedź na kilka pytań. Pierwsze dotyczy kwestii podstawowej - zakupu, czy za 24 tyś znajdę auto z 1997 lub 1998? W internecie znalazłem kilka samochodów w tej cenie z 1997, ale nie wiem, czy to okazja, czy poprostu tyle kosztują. Druga sprawa to silnik,(zastanawiałem się nad benzyną 1,8T + gaz, ale po lekturze forum, a w szczególności po przejechaniu się Alhambrą kolegi 1,9 tdi 110 km zdecydowałem się na tdi) czy podawane 7 litrów w mieście jest realne do osiągnięcia?Po trzecie rozrząd, podobno szczególnie wrażliwy w tdi, czy wymieniać od razu po zakupie, bez względu na zapewnienia sprzedawcy i wpisy w książce, czy mogę to zrobić w perspektywie 3 miesięcy, i ile to może kosztować?Po zakupie i ubezpieczeniu OC,AC będę trochę wydrenowany finansowo. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi, będę również wdzięczny za wszelkie linki do ofert sprzedaży.
pozdrawiam
mmilon

Tytuł:
PostNapisane: 03.cze.2006 20:54:36 
Użytkownik

Za tą kwote kupisz 97r. bo 98r to już by była duża okazja. Trochę się naszukasz bo są w różnym stanie. Ja 2 miechy swojego szukałem. Nie masz co patrzeć na przebiegi bo je przekręcają już zagranicą.
Silniki do 98r 110KM był tylko z oznaczeniem AFN, jak będize AVG to przełożony z innego samochodu.
Niestety dla świętego spokoju lepiej wymień rozrząd - all części 320zł SKF + pompa wody 140zl-250zł + robocizna w ASO u mnie 270zl. Nie jest wrażliwy, tlyko na wszelki wyapdke trzeba wymieniać bo nie wiadomo kiedy był wymieniany. Jak się coś rozleci to popłyniesz z kasy.
Powienieneś również wymienić olej i filtry ok. 300zł załużmy
7l owszem nawet mniej w moim przypadku, zależy od kierującego. Ale turbinkę trzeba rozruszać i przedmuchać co jakiś czas wgniatajać pedał w podłogę.

Jeśli nie kupujesz od pierwszego właściciela, samochodu kupionego w Polsce to książeczki i zapewnienia o wymianach lepiej wsadzić do kosza. [/url]

Tytuł:
PostNapisane: 04.cze.2006 10:44:06 
Użytkownik

Auto: Renata
-za ta kase to 97-98 po ciezkich poszukiwaniach moze dostaniesz... choc stawiam na 97 ;-)
-od razu po kupnie wymien rozrzad :!!: ... bedziesz spal spokojnie
-7 litrów/100 km jest jak najbardziej do osiagniecia ;-)

P.S wszystko na ten temat juz bylo na forum wiec mozna zamknac

VTC :!!:

Strefa czasowa: UTC + 1