.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.lut.2025 15:05:49

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24.lip.2006 11:05:20 
Użytkownik

ZiPi napisał(a):
Cytuj:
Mnie zatrzymali tylko do kontroli jechalem przepisowo czepali mnie pół godziny i szukali dzióry w całym
W Polsce moze Cie spotkac to samo, zwlaszcza w strefie nadgranicznej.

Korzenny napisal :
Cytuj:
to nie chodzi o słowian, czy to jacy jesteśmy.... Po prostu Polacy to chamy
Ja bym tego tak nie uogolnial, bedac we Wloszech i w Grecji wyzbylem sie kompleksu Polaka. Jak moze pobedziesz troche na obczyznie, to dojdziesz do podobnych wnioskow.

Oki, masz rację nie wszyscy... Ja na ten przykład jak już pisałem taki nie jestem... Ale większość Polaków jest.... To, że Włosi to chamy i brudasy też wiem... Ale jakoś staram się nie patrzeć i nie argumentować takimi przykładami.... Wolę przykład przytoczyć Skandynawów, czy Angoli.....

Tytuł:
PostNapisane: 24.lip.2006 11:19:33 
Użytkownik

yabol napisał(a):
korzenny napisał(a):
drogówka, antynarkotykowi,.... sprawdzają wszystko....

Tu akurat się nie boję bo jestem prawie czysty (prawie... mam odprysk mały na szybie , można się przypieprzyć na upartego).

.

wlasnie-podepne sie czesciowo do tematu (jako ze prawdopodobnie bede jechac do Niemiec)-wiem ze jak sie ma xenony to musza byc sprsyskiwacze(ja nie mam)-u nas sie nie czepiaja-jak jest u Niemcow?? Przez granice puszcza raczej, a jak bedzie dalej?? Fakt, ze dotad sie jeszcze tam o nic nie przywalili.... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2006 11:37:54 
Klubowicz

michal napisał(a):
Przesadzasz chyba troche kolego z tym rygorem...

nie przesadzam... sa to moje obserwacje z kilkuletniego pobytu na Bawari...
michal napisał(a):
Prawie codziennie jezdze po Berlinie i nikt nie zwraca uwagi gdy jedzie sie 55 czy 59 po miescie. Tak tam wiekszosc osob jezdzi. Na berlinskiej "100" (droga biegnaca przez srodek Berlina) obowiazuje 80km/h. Wiekszosc osob jedzie ok 90-100

sprobuj takiej jazdy tam gdzie ja mieszkalem... dlugo sie prawem jazdy nie nacieszysz... wyprzedzanie radiowozu z niedozwolona predkoscia ? :) tylko raz wyprzedzilbys radiolke na Bawarii uwiez mi... potrafili mnie zatrzymac za to, ze stalem na swiatlach za blisko poprzedzajacego mnie radiowozu... zapalali diody Abstand halten potem Bitte folgen i kontrola gotowa...
Bawaria to panstwo w panstwie... moze w Berlinie jest inaczej, ale jesli chlopak jedzie tam pierwszy raz lepiej niech dmucha na zimne...
survey napisał(a):
jeżeli Cię złapią i nie będziesz miał czym zapłacić mandatu policja mo prawo zabezpieczyć (czytaj zabrać) jakigoś fanta np. kamerę, aparat albo inną cenną rzecz.
pozdro

pierwsze slysze... wystawiaja normalny mandat i wklepuja Twoje dane w system... na przejsciu granicznym jesli sprawdza Ci dokumenty i masz niezaplacony mandat poprostu nie wypuszcza Cie... znam z autopsji
Maciej napisał(a):
Pamiętaj: kultura na autostradzie! Kiedy zobaczysz że z wolniejszego pasa daje migacz to wpuszczaj bo on i tak skręci. Ty również kiedy dasz lewy migacz to wiedz że auto jadące dużo szybciej będzie hamować aby Cię wpuścić. Czasami z tego powodu mogą się zdenerwować.
Poza tym autobahna to bajka.

nie praktykujcie takich kierunkow na Bawarii... zabronione przepisami
GrzesB napisał(a):
5. NIE DAJ SIĘ PODPUSZCZAĆ KOLEGOM!! Ty odpowiadasz za siebie i pasażerów skoro prowadzisz samochód!

i to jest dobra rada... Grzes, a co to za nalepka o ktorej mowa w punkcie 1 ?

pozdrawiam

Błogoslawiony człowiek, ktory nie majac nic do powiedzenia powstrzymuje się od ubrania tego faktu w słowa

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2006 16:37:19 
Użytkownik

Warszawy lepiej jechać przez Płock - Włocławek - Gniezno , czy Sochaczew - Kutno - Konin ?? Co radzicie ? :D

korzenny - daj jakoś znać :) moje gg 1175455

I znów jest teraz 80 b4, z tą różnicą że teraz 2.8 v6 w automacie (opcja leń).

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2006 19:14:24 
Użytkownik

Oki postaram się jakoś odezwać.... dziś po 22 albo jutro

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2006 19:37:52 
Użytkownik

yabol napisał(a):
Warszawy lepiej jechać przez Płock - Włocławek - Gniezno , czy Sochaczew - Kutno - Konin ?? Co radzicie ? :D

korzenny - daj jakoś znać :) moje gg 1175455

tak, zeby jak nablizej przedostac sie na granice i jechac po Niemieckich drogach ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27.lip.2006 20:49:18 
Użytkownik

WITAM!
Mam trochę czasu więc przeglądam "luźne" tematy i czytając wypowiedzi kolegów, typu że Polacy to chamy, a Helmuty (czyt. Niemcy) to kultura to musiałem odgrzać temat.
Jestem z "zagłębia" helmutów bo z Opolszczyzny i uważam, że chamy są zarówno między Polakami jak i Niemcami.
Generalną różnicą jest to, że w Niemczech skutecznie egzekwowane jest prawo, mandat można dostać zarówno za nierówne ustawienie zamochodu na parkingu (zajmowanie dwóch stanowisk) jak i za przekroczenie prędkości o 3 km/h.
A kulturę Helmutów widzę prawie każdego dnia czyli: parkowanie na miejscu dla inwalidy, sprawdzanie silnika w mieście, zajeżdzanie drogi - bo un mo lepszo bryka itp.
Nie twierdzę że tak robią wszyscy czy większość ale zdażają się takie przypadki i to dosyć często.
Uważam, że częściej takie zachowanie jest u Halmutów "farbowanych" czyli takich, którzy przypomnieli sobie, że w rodzinie był owczarek niemiecki.
To potwierdza mój następny pogląd, że chamstwo w Polsce jest wynikiem funkcjonowania w poprzednich dziesięcioleciach jedynie słusznego systemu, w którym nie szanowało się własności prywatnej, każdemu się wszystko należałoi nikt za nic nie odpowiadał.
A tak na koniec to My Polacy lubimy uogólnienia Niemcy - faszyści, Czesi - tchórze, Francuzi żabojady i brudasy itp.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1