Witam wszystkich użytkowników Audi.Jestem z Gdańska.Ostatnio stałem się (niejako przypadkowym)posiadaczem Audi A6 C5 z 98r. z silnikiem benz.V630V poj. 2,4 l.Pojazd zakupiłem podczas wizyty u znajomych w Niemczech a dlatego, że jest super utrzymane i czyste,ma b.niewielki udokumentowany przebieg(83 tys.km),był regularnie serwisowany,oraz piękne(to opinia małżonki) zestawienie koloru nadwozia i skórzanej tapicerki(andora-rot:cognac).Samochód kupiłem od wiarygodnej osoby(stateczny policjant w małej miejscowości),jest absolutnie bezwypadkowe(potwierdził to znajomy lakiernik) i pomimo preferencji większości forumowiczów dla silników TDI,uważam że jest to całkiem dobry silnik o ładnym pomruku i niezłych osiągach a zużycie paliwa na poziomie 12 litrów w mieście dla tego typu auta nie jest koszmarem.
Reasumując, jest to mój pierwszy samochód do którego po zakupie nie musiałem dołożyć ani złotówki na naprawy poza wymianą oleju i filtrów,nic nie trzeszczy i nie stuka co czyni mnie zadowolonym z zakupu.
Pozdrawiam wszystkich
_________________ A6'98 2,4 V6 30V (C5 ALF) : Subaru Impreza 2,0
|