.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 00:07:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 133 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21.lip.2006 21:35:28 
Użytkownik

Atal-star napisał(a):
slavo1 napisał(a):
papaj napisał(a):
a ostanio miałem pare dni i powiem że ten SirfStar III to jakieś nieporozumienie. Na otwartej drodze gubił sygnał. :|

Pewnie wina szybek w aucie, ja mam a636 tez na SirfIII i tez jest tak ze mam probleme straszne z zasiegiem, u mnie (podwojne szyby) praktycznie bardzo ciezko zlapac sygnal i gubi w miescie oraz przy większych predkościach na trasie... w każdym razie zew antena albo inne auto :diabel: i smiga elegancko działa... dla porównania starsze modele w ogole nie mialy sygnalu u mnie nawet na sekunde, wiec jest jednak sporo lepszy niż poprzednicy....

sie skusilem na ten odbiornik- http://allegro.pl/item115407720_pro_sir ... f_vat.html i musze przyznac ze lapie b.dobrze-odbiornik mam w schowku w dzrzwiach i lapie bez problemu-jak jest duzo chmur-wyjmuje na deske i znow prawie full zasieg.... ;)

Ciekawe jak by sie sprawdził u mnie przy podwójnych szybach :): musze kiedyś taki teścik zrobić :)

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 12:59:17 
Klubowicz

A ja poszedłem jeszcze w inną stronę i do mojej nokii 6670 dokupiłem końcówkę GPS nokia LD-3W (testowałem też z końcówką TomTom'a), tutaj fotki końcówek:

klik klik

Potem instalacja softu TomTom Mobile i SmartComGPS, fotki odpowiednio poniżej:

TomTom

SmartCom GPS

Wszystko śmiga fajnie, nawiguje, gada, itd. różnic co do palmtopów nie widzę.

Oczywiście mój laptop z Automapą też świetnie korzysta z tej końcówki:

klik klik

Pozdro ;-)

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 13:08:34 
Użytkownik

No tak, wszystko niby ładnie-pięknie, ale:

- tom tom z tego co mi sie wydaje nie jest tak dokładny jak AM
- wyświetlacz telefonu jest troche maławy w porównaniu do PDA...,

chociaż szczerzę mówiąc ciekawa propozycja...

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 13:59:13 
Klubowicz

Wiesz, zawsze są jakieś wady i zalety. Mniejszy ekran nie przeszkadza, bo i tak nieźle widać, a przede wszystkim gada, to jest najważniejsze, wcale nie trzeba się wpatrywać w obraz.

Automapę mam na laptopie, testowałem już oba rozwiązania i pokrycie to ona ma większe, ale jak czasami przycuduje z trasą, to nie mam pytań... TomTom tego nie robi, a i dokładność AM pozostawia trochę do życzenia.

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 14:12:41 
Użytkownik

Odgrzewając temat powiem ze od kilku tygodni intensywnie uzytkuje Asusa A636N z AM XL i karta SD 4GB. Sprzecik jest naprawdfe super, GPS w polaczeniu z AutoMapa dziala rewelacyjnie a duza karta pozwala sie nie obcinac z filmami, mp3 i wszystkim czego dusza zapragnie :diabel:

Co do wyboru softu dla GPS to optymalne wg mnie rozwiazanie to:
-> AutoMapa na Polske
-> TT 5.0 na Europe

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 14:22:50 
Użytkownik

martab99 napisał(a):
Odgrzewając temat powiem ze od kilku tygodni intensywnie uzytkuje Asusa A636N z AM XL i karta SD 4GB. Sprzecik jest naprawdfe super, GPS w polaczeniu z AutoMapa dziala rewelacyjnie a duza karta pozwala sie nie obcinac z filmami, mp3 i wszystkim czego dusza zapragnie :diabel:

Co do wyboru softu dla GPS to optymalne wg mnie rozwiazanie to:
-> AutoMapa na Polske
-> TT 5.0 na Europe

Ja również używam A636, fajny sprzęcik...

co do softu GPS to mój tym to:

->AutoMapa na Polske
-> iGo 2006 na Europe

:P

Tytuł:
PostNapisane: 09.wrz.2006 23:31:23 
Użytkownik

Hej.
Przyznam się że przeczytałem tylko putanie -za dużo odpowiedzi, zatem odpowię po krótce:

palmtop - najlepiej aby procesor był conajmniej 300MHz - pozwoli to na szybką pracę. Będziesz mógł go używać nie tylko do nawigacju, ale i słłuchania muzyki, oglądania filmów, do niektórych gier, oraz jako bardzo zawansowanego notatnika z możliwościa odbierania poczty email.
palmtop najlepiej gdyby miał bluetooth. Może być już wyposażony w moduł GPS, a może też go nie mieć, i wedy trzeba osobno kupić modół GPS np świetny Rikaline na SirfStar III.
Coś ciekawego - Mio 550, ew tańszy 350 - już z GPS.

Do tego "kupujesz" mapki - polecam TomToma wersja 5.21 - ciągle zaskoczony jestem dokładnością. Ostatnio sprawdzałem gdy byłem pasażerem - dokładność na drodze co do 1sekundy i nawet centymetrów - ciągle jestem pod wrażeniem.

Co jeszcze- jeździ się komfortowo. Dobrze jeśli kupisz uchwyt samochodowy do Palmtopa - ale nie taki za 20PLN noname tylko np Rikaline za ok 50-70PLN - wykonany z dobrego materiału i świetnie trzyma palmtopa podczas jazdy.

Jeśli chodzi o mapy - są drogie, ale jeśli masz oryginał, to możesz aktualizować je i tym samym - masz wsztstkie drogi.

Jeśli chodzi o TomToma i palmtopa z Bluetoothem - jeszcze jedna fajna sprawa - TomTom pozwala na sprawdzanie informacji o ruchu drogowym, pogodzie, itd - łączy się zatem palmtop z telefonem przez protokuł GPRS (nie myliś z GPS) i dzięki temu może pobrac dane z neta. Dlatego dobrze jesli palmtop będzie mieć bluetootha- fajnie gdyby i komórka też miała :)

Pozdrawiam zatem

Tytuł:
PostNapisane: 10.wrz.2006 09:27:54 
Użytkownik

Elm0 napisał(a):
Hej.
Przyznam się że przeczytałem tylko putanie -za dużo odpowiedzi, zatem odpowię po krótce:

Drogi kolego, dziekujemy za wyczerpującą odpowiedz.
Gdybyś jednak zadał sobie nieco trudu i przeczytał wątek w którym sie wypowiadasz zobaczyłbys ze wszsytkie odpowiedzi juz padły :D

Tytuł:
PostNapisane: 10.wrz.2006 10:32:59 
Użytkownik

ja kupilem ale jeszcze paczka nie doszla XDA IIs czyli taki ladniejszy MDA III :diabel: z zestawem GPS i automapa jak przetestuje dam znac co i jak aha za caly komplet dalem 1100 troche duzo ale jak sprzedam komorke to troche sie zwroci ;)

Tytuł:
PostNapisane: 10.wrz.2006 13:30:23 
Użytkownik

martab99 - całe szczeście że nic się nie stało :P
łatwiej udzielić odpowiedzi niż czytać po kolei czy ktoś wczesniej nie udzielił
pozdrófka :)

Tytuł:
PostNapisane: 01.lis.2006 23:28:20 
Użytkownik

Ja dzis zainstalowałem obok AM którą uzywam w PL iGo 2006 do nawigacji poza PL. W przyszłym tygodniu sprawdze działanie w CZ i na Slowacji, ale wrazenia duzo lepsze niz AM
Program jest duzo szybszy, sprawniej przelicza wszelkie zmiany i ma rewelacyjny interface , nie mowiac juz o nawigacji w 3D...Gdyby tylko PL byla lepiej pokryta zrezygnowałbym z AM wogole. Chciaz Kraków całkiem całkiem z tego co widziałem

Tytuł:
PostNapisane: 02.lis.2006 10:15:04 
Użytkownik

martab99 napisał(a):
Ja dzis zainstalowałem obok AM którą uzywam w PL iGo 2006 do nawigacji poza PL. W przyszłym tygodniu sprawdze działanie w CZ i na Slowacji, ale wrazenia duzo lepsze niz AM
Program jest duzo szybszy, sprawniej przelicza wszelkie zmiany i ma rewelacyjny interface , nie mowiac juz o nawigacji w 3D...Gdyby tylko PL byla lepiej pokryta zrezygnowałbym z AM wogole. Chciaz Kraków całkiem całkiem z tego co widziałem

A ja prawie całkowicie zrezygnowałem z AM na rzecz iGO2006 - wprawdzie przytrafiło mi się w górach, że nie bardzo wiedział gdzie jest (oprócz cyferek współrzędnych to byłem sobie na zielonym tle) ale ogólnie jestem z niego zadowolony. Jedo ale - brakuje w nim opcji alternatywnej drogi - mianowicie niedawno w czechach fajnie się jechało, prowadził mnie przez różne dziwne miejsca, ale jak dojechałem do drogi zamkniętej z powodu przebudowy to zaczęły się schody - było ciemno i troszkę pogubiłem się w tych ciekawie oznakowanych objazdach i gdy na własną rękę kilka razy próbowałem skręcić wcześniej to i tak wyprowadzał mnie w to samo miejsce - czyli do znaku droga zamknięta z powodu remontu :] - Generalnie korzystam z map PL CZ SK i AT - i jak do tej pory to jest ok - nawet co do pokrycia PL to byłem kiedyś zadowolony gdy wracałem z Zakopca i gdy okazało się, że to jeden wielki korek no i zjechałem w ciemno w jakąś polną drogę bo dziecko mi zaczęło płakać - skubny iGO wypilotował mnie tak, że wjechałem do Krakowa od strony Kobierzyna i to bez żadnego stania :)
A co do sprzętu na którym to najlepiej działa to uważam, ze ważny jest jak największy ekran (wprawdzie przy navi nie widać zalet VGA, ale ja już kupiłem z) dobry uchwyt i KONIECZNIE ładowarka samochodowa
Osobiście kupiłęm sobie Fujitsu-Siemens'a N560 z oryginalną ładowarką samochodową i uchwytem dedykowanym do tego urządzenia.

Tytuł:
PostNapisane: 02.lis.2006 10:30:53 
Użytkownik

destruktek napisał(a):
ja kupilem ale jeszcze paczka nie doszla XDA IIs czyli taki ladniejszy MDA III :diabel: z zestawem GPS i automapa jak przetestuje dam znac co i jak aha za caly komplet dalem 1100 troche duzo ale jak sprzedam komorke to troche sie zwroci ;)
a gdzie takie coś kupiłeś ??

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 133 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa: UTC + 1