.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 07:58:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13.paź.2003 09:45:01 
Użytkownik

Auto: Audi V8
q..... ja to mam pecha, wczoraj miałem replay z czarnych szyb :(
Znowu przyczepilii sie do szybek, że są przyciemnione!!! :evil: :evil: :evil:
No i jak tu się nie zdenerwować :!: :?: :!: :?: :!: :?:

Tytuł:
PostNapisane: 13.paź.2003 09:54:10 
Użytkownik

ostatnio jest oddział tej firmy z Zielonej Góry w Warszawie, przy ulicy Chełmżyńskiej w serwisie lakierniczym Ada Lack, obok promotora. oglądałem tam przyciemnanego golfa i strasznie mi sie spodobało, że od wewnątrz nie ma praktycznie żadnej różnicy, tzn jest ale bardzo mała!! widać wszystko nawet w nocy, nie to co przy folli...

Tytuł:
PostNapisane: 13.paź.2003 10:11:44 
Użytkownik

Tu jest wykaz na co mozna dostac atest i miec w dupie policje
http://www.instszklaicerozkrakow.com.pl/img/wykaz1.gif

Adresy i kontakty
http://www.instszklaicerozkrakow.com.pl/wykaz2.xls

A tu stronka gosci od piecowych syb
http://www.technicolor.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 13.paź.2003 19:10:41 
Użytkownik

mq napisał(a):
A tu stronka gosci od piecowych syb
http://www.technicolor.pl/

Wlasnie u nich robilem calibre...
Polecam :D

S6 C5 4.2 V8

Tytuł:
PostNapisane: 13.paź.2003 21:36:29 
Użytkownik

Migel napisał(a):
ostatnio jest oddział tej firmy z Zielonej Góry w Warszawie, przy ulicy Chełmżyńskiej w serwisie lakierniczym Ada Lack, obok promotora. oglądałem tam przyciemnanego golfa i strasznie mi sie spodobało, że od wewnątrz nie ma praktycznie żadnej różnicy, tzn jest ale bardzo mała!! widać wszystko nawet w nocy, nie to co przy folli...

No nie...To jest ta cala roznica, a koszta takie same...

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2003 02:01:36 
Klubowicz

cholera..o czym wy mowicie ??? NIGDY sie mi psy poki co niedoczepily do szybek.... wy pogadac z nimi nieumiecie czy jak ?

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2003 02:13:51 
Użytkownik

Non stop smigam po wawce i zero problemu! :roll: Jak juz musze stanac obok nich
to otwieram szybke by zobaczyli moja morde i tyle.... :D Nawet jak mam ich z prawej to tez otwieram...
Wtedy jest w aucie jesniej... A w sumie mam najmocniejsza lustrzanke jaka byla.... :?

Pozdrawiam...

Tytuł:
PostNapisane: 13.kwi.2006 15:19:37 
Użytkownik

Timo napisał(a):
Ja u siebie w audi tez mam przyciemnione boczne przednie szybki ale odpukac u mnie wszystko ok. Nawet juz 3 mandaty za przekroczenie predkosci dostalem ale do szyb sie nie przyczepili.
:arrow: Mar.zag ostatnio bylem tez w niemczech we frankfurcie i berlinie i tez spoko :wink:
Widocznie mam szczescie :D

...mozesz napisac w ktorej firmie przyciemniales szyby folia?? Z Gory dziekuje za odpowiedz!!! :D

Tytuł:
PostNapisane: 13.kwi.2006 15:31:18 
Użytkownik

Lmarkus napisał(a):
Timo napisał(a):
Ja u siebie w audi tez mam przyciemnione boczne przednie szybki ale odpukac u mnie wszystko ok. Nawet juz 3 mandaty za przekroczenie predkosci dostalem ale do szyb sie nie przyczepili.
:arrow: Mar.zag ostatnio bylem tez w niemczech we frankfurcie i berlinie i tez spoko :wink:
Widocznie mam szczescie :D

...mozesz napisac w ktorej firmie przyciemniales szyby folia?? Z Gory dziekuje za odpowiedz!!! :D

Lmarkus tam gdzieś koło cmentarza na Żwirowej koleś przyciemnia szybki (tylne 3) za bodajże 450 zł. Trochę drogawo, ale bez żadnej prowizorki. Być może na wakacje będę u niego robił.

Tytuł:
PostNapisane: 13.kwi.2006 16:30:59 
Użytkownik

W Lublinie przyciemnia szybki Firma Meneo na Zemborzyckiej, mają bardzo dużo wszelakich folii i są bardzo dokładni. Cena 450zł za całe auto bez szyby czołowej, przednie boczne też.
Mi zabrali dowód w lublinie, i za 20zł zrobiłem przegląd gdzie stwierdzono że mam przepuszczalnbość 70%(po znajomości) szyby przednie boczne i oddano mi dowód, przepuszcalnośc miałem 25% tylko folia chromowana, fabryczne 25+50% przyciemnienie folia:)

W lublinie jest tylko 1 radiowóz który ma "luxometr" do mierzenia przepuszczalności.I raczej na niego nie trafisz.

Tytuł:
PostNapisane: 14.kwi.2006 16:12:26 
Użytkownik

VTG! napisał(a):
W Lublinie przyciemnia szybki Firma Meneo na Zemborzyckiej, mają bardzo dużo wszelakich folii i są bardzo dokładni. Cena 450zł za całe auto bez szyby czołowej, przednie boczne też.
Mi zabrali dowód w lublinie, i za 20zł zrobiłem przegląd gdzie stwierdzono że mam przepuszczalnbość 70%(po znajomości) szyby przednie boczne i oddano mi dowód, przepuszcalnośc miałem 25% tylko folia chromowana, fabryczne 25+50% przyciemnienie folia:)

W lublinie jest tylko 1 radiowóz który ma "luxometr" do mierzenia przepuszczalności.I raczej na niego nie trafisz.

:peace: wielkie dzieki ale chodzilo mi raczej o jakas firme w Gorzowie... sam rozumiesz ze do Lublina mam kawalek drogi, IMHO Dziekuje :D

Tytuł:
PostNapisane: 14.kwi.2006 21:14:09 
Użytkownik

Hmm dzis wlasnie dalem 6stowek za zrobienie folia calego auta. wyglada fajnie no ale zaniepokoiliscie mnie ze piecowe przyciemnianie to te same koszta!??!
Czy naprawde?
To czemu ludzie wogole sie w folie bawia!?

Tytuł:
PostNapisane: 14.kwi.2006 22:21:10 
Użytkownik

Ludzie się bawią w folie bo nie ma powszechnej dostępności piecowego przyciemnienia. Trzbea gdzieś jechać itp. Natomiast w każdym większym miećie jest firma która przyciemnia szyby folią. Na folię wystarczy certyfikat inbstytutu szkła i ceramiki i posiada go folia. Na piecowe przyciemnienie trzeba sporo zezwoleń i certyfikatów itd. Pozatym folię łatwo odkleić podczas sprzedaży jeśli komuś się nie podoba. A z piecowym przyciemnieniem niestety auto musi zostać, chyba że wymienisz szyby na nie przyciemnione.

Tytuł:
PostNapisane: 15.kwi.2006 07:25:50 
Użytkownik

VTG! napisał(a):
Ludzie się bawią w folie bo nie ma powszechnej dostępności piecowego przyciemnienia. Trzbea gdzieś jechać itp. Natomiast w każdym większym miećie jest firma która przyciemnia szyby folią. Na folię wystarczy certyfikat inbstytutu szkła i ceramiki i posiada go folia. Na piecowe przyciemnienie trzeba sporo zezwoleń i certyfikatów itd. Pozatym folię łatwo odkleić podczas sprzedaży jeśli komuś się nie podoba. A z piecowym przyciemnieniem niestety auto musi zostać, chyba że wymienisz szyby na nie przyciemnione.

No ale to wszytsko takie problemy innej natury niz czysto uzytkowe.
Ja np troche juz zaluje (jesli faktycznie w uzytkowaniu same plusy zadnych minusow) ze nie zapiecowalem jesli ta sama cena

Tytuł:
PostNapisane: 16.kwi.2006 10:15:14 
Użytkownik

A to teraz takie odwrotne pytanie - czym usunąć tą folię? Odziedziczyłem we Fiaciku przyciemnione tylne szyby i wolałbym by mój samochód wyglądał w miarę normalnie a nie straszył okolicy tzw. wiejskim tjuninkiem :diabel: Czym to usunąć? Ma ktoś jakieś pomysły? :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 16.kwi.2006 12:46:08 
Użytkownik

Folia powinieneś zdrapać np przy końcu szyby przy samej gózre oddzielić. Powinna zacząć się odklajać i wtedy oidklejasz całą folię. łatwiej odkleić niż nałożyć.

Tytuł:
PostNapisane: 16.kwi.2006 16:09:10 
Użytkownik

Leo napisał(a):
Jeżeli chcesz mieć spokój, to daj szyby do piecowania, wtedy nie będziesz musiał się tłumaczyć, ze to folia, tylko, że to fabrycznie tak było. :P

Do piecowego nie mają prawa się przyczepić?? Jak to jest obecnie??

Tytuł:
PostNapisane: 18.kwi.2006 09:14:39 
Użytkownik

ok juz mi lepiej . na szcescie mowa ze za piecowe to ta sama cena co za folie to nie do konca prawda.
ponad 1400zl w porowniau do 600 to jednak roznica ;)

Tytuł:
PostNapisane: 18.kwi.2006 12:17:53 
Klubowicz

Lokalizacja: GLIWICE Furak1:CC 900 Furak2:CIVIC 07 Furak3:BMW M3 Cabrio Moto:GSX-R 750K3
zawsze możesz zrobić tak że tył przyciemnisz folia,a przody zrobisz piecowo zeby dostać certyfikat.Miałem robić tak u siebie ale mam fajne roletki w tylnych drzwiach więc zrezygnowa :D łem

ZAPRASZAM http://www.nawydmie.com.pl

Tytuł:
PostNapisane: 18.kwi.2006 17:28:29 
Użytkownik

RESO napisał(a):
zawsze możesz zrobić tak że tył przyciemnisz folia,a przody zrobisz piecowo zeby dostać certyfikat.Miałem robić tak u siebie ale mam fajne roletki w tylnych drzwiach więc zrezygnowa :D łem

no tak tez planowalem.
tylko ze sam przod to prawie 500zl ...

pojedze narazie tak zobaczymy jak to bedzie jak bedzie "ciezko" to bede kombinowal.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1