Leo napisał(a):
Mi osobiście byłoby głupio prosić obcą osobę, której nie znam osobiście, lub chociaż rozmawiałem z nią dłużej na tyle, aby ją poznać, aby mi obejrzała auto, bo niestety, ale z wiarygodnością niewiele będzie mieć to wspólnego (ot chociażby taka sprawa).
To akurat zależy od wielu czynników
Mi pomogli kiedyś koledzy "Toms" i "Kliku", z którymi nie miałem żadnego kontaktu, a zupełnie bezinteresownie zerknęli na autko i zdali wyczerpującą relację. Mam nadzieję, że będę mógł się kiedyś odwdzięczyć w obojętnie jaki sposób
Pamiętam do dziś, że ojciec kumpla dziwił się, jak ktoś z drugiego końca Polski, kogo nie znamy może tak po prostu podjechać obejrzeć auto
Myślę, że nie ma co sprowadzać/uzależniać pomocy od obecności na spotach itp, gdyż różne są sytuacje i niektórzy nie mają fizycznej możliwości pojawienia się na nich, by poznać się z innymi userami...
Ja wychodzę z założenia, że jak mam sposobność/wolną chwilę, to przynależność do społeczności jaką jest forum, obliguje mnie niejako, by w miarę możliwości wspomóc innego użytkownika w potrzebnie
Oczywiście każdy będzie miał swoje spojrzenie na tę sprawę, bo ile ludzi, tyle opinii
Co do propozycji kolegi
mariuszj0808, to myślę, że nie ma co się unosić, niech ruszy z tematem, a i tak zapisze się kto zechce...
Nie trzeba podawać przecież dokładnego adresu, wystarczy większe miasto leżące obok
Nie trzeba podawać też nr tel., wystarczy kontakt przez P.W., do nagłych przypadków jest AA
Będzie to taka elektroniczna mapka, alternatywa do papierowej listy AA
Tyle ode mnie, gościa, co był tylko na jednym spocie "lokalnym" i to parę lat temu
Pozdrawiam...