.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.kwi.2025 21:08:55

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2003 11:39:49 
Użytkownik

W naszych polityków to nie ma co wierzyć, na pewno jakby mogli, to by jeszcze dołożyli, ale tu już może decydować Komisja Europejska, a im export do Polski jest jak najbardziej na rękę, pomijając już prawo europejskie.

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2003 13:44:52 
Użytkownik

Wysokość placonego podatku VAT zalezy od kraju w ktorym kupujesz auto. Np. w Belgi (21%) jest wyzszy niz w Niemczech (ok. 16%). W holandii tez moze byc. W Polsce jest chyba najwyzszy VAT w Europie, takze niezaleznie gdzie kupimy podatek bedzie mniejszy.
Problem w tym co wymysla nasi kreatywni urzednicy zeby jednak utrudnic nam zycie i przynajmniej tych mniej przedsebiorczych zmusic do kupowania aut nowych. W koncu Fiat ma sie kiepsko i bardzo liczy na Pande. a to prawie nasz narodowy producent i trzeba ją kupować. Ona naprawde ma duzo roznych zalet, nawet została Samochodem Roku. A kiedy Audi zostało Samochodem Roku, hm? Także Panowie nie ma co tu się rozpisywać o jakiś używanych Niuniach w potencjalnie idealnym stanie i z jakimiś burżujskimi silnikami, tylko trzeba zbierać kaskę na ekonomiczną Pandę. :D :D , potem na mundurek jak równość to równość. :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2003 14:40:24 
Użytkownik

Auto: Audi RS4 B7 Avant
Wlasnie dzisiaj rano wrocilem z niemiec przyprowadzilem dwa uatka no a jedno z nich to oczywiscie AUDI !!!
Dokladniej to Audi A6 Avant 96rok 2.5TDI no tylko ze po TAXI, moge wam powiedziec ze akcyza+podatek wyniesie mnie 7tys zl. , za Opla SINTRE 2.2 16V ladny srebrny z 97roku bede musial zaplacic ok 8500 zl takze nie jest tak zle. Oplaty jest zalezna od rodzju silnika benzyna czy diesel, od mocy w KW i od wartosci ale nie wedlug eurotaxu tylko od wartosci w moim przypadku W listach niemieckich poniewaz auto sprowadzone jest z niemiec.Trzeba pamietac ze za Audi placi sie wiecej niz za inne auta.Jak dobrze zagadac z celnikiem na granicy to wpisze 30% uszkodzen wtedy mniej nalicza potem tylko dobre znajomosci w urzeddzie celnym i gotowe.
P.S. o auta o ktorych pisze sa na sprzedaz oczywiscie :)

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2003 14:50:01 
Użytkownik

adamgt napisał(a):
Problem w tym co wymysla nasi kreatywni urzednicy zeby jednak utrudnic nam zycie i przynajmniej tych mniej przedsebiorczych zmusic do kupowania aut nowych.

Ja stawiam na:
1. Oplata za pierwszą rejestrację 10 tys PLN
2. Zakaz sprowadzania aut czerwonych (niebieskich, zielonych...... wpisać odpowiednie)

A tak powaznie, to będzie jak w Danii (też w UE). Cena netto chyba najniższa w Europie, a podatków tyle, że łeb urywa.

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2003 15:33:17 
Klubowicz

Dave...czy moze bylbys w stanie w jakis sposob pomoc mi zorganizowac przewoz b4 2.8 v6 Q jak najmlodsze? Albo chlopaki moze A4 z tym silnikiem. C4, A6 jest zbyt duze dla mnie...chcialbym takie oto cus wielkosci b4 wlasciwie to najbardziej chcialbym b4 bo mi sie super podoba...ale zeby mialo troche powera powiedzmy min. 150 km....i Q no i dalo sie to przyciagnac w cenie 25 tysiakow max...

W.

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2003 17:55:14 
Użytkownik

Auto: Audi RS4 B7 Avant
zuru napisał(a):
Dave...czy moze bylbys w stanie w jakis sposob pomoc mi zorganizowac przewoz b4 2.8 v6 Q jak najmlodsze? Albo chlopaki moze A4 z tym silnikiem. C4, A6 jest zbyt duze dla mnie...chcialbym takie oto cus wielkosci b4 wlasciwie to najbardziej chcialbym b4 bo mi sie super podoba...ale zeby mialo troche powera powiedzmy min. 150 km....i Q no i dalo sie to przyciagnac w cenie 25 tysiakow max....

Ze sprawami celnymi moge Ci pomoc tyle ile sie da ale musisz pamietac ze:

1. B4 2.8Q jest jeszcze drogie w niemczech wiem bo sam szukalem dla siebie
2. za ta pojemnosc w benzynie sporo wyjdzie oplat dowiem sie mniej wiecej jutro jak bede w celnym ile
3. pamietaj ze musie miec EURO2
4.wystepuje tez niemiecka norma spalin "E2" TO NIE JEST EURO2 duzo ludzi to myli i juz nie jeden sie zdziwil.

Jezeli znajdziesz takie auto to najpierw przed zakupem musial bym obejzec brif moze byc ksero i wtedy dokladnie ustale oplaty.
Jak by co to kontaktuj sie ze mna o dokladniejsze informacje.
Oczywiste jezeli ktokolwiek potrzebowal by pomocy w tych sprawach to postaram sie pomoc.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1