.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 05.gru.2024 04:13:58

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2005 08:39:39 
Klubowicz

Auto: AUDI A6 C7
Co to za serwis we wszystkich które znam auto zastępcze na czas naprawy gwarancyjnej jest gratis chodzi oto żeby klięt nie poganiał mechanika zmień serwis .

Tytuł: Re: pomocy
PostNapisane: 19.cze.2005 09:01:48 
Użytkownik

bluesky napisał(a):
wlasnie ze nie, poinformowali mnie ze przy zakupie samochodu podpisalem warunki gwarancji w ktorych o samochodzie zastepczym nie ma w ogole mowy

Szukaj wobec tego warunków ogólnych napraw gwarancyjnych. Podam przykład z innej dziedziny, a mianowicie ubezpieczeń OC. Istnieje na ten temat ustawa, która określa, co ubezpieczyciel powinien wykonać. Wtedy g... mnie obchodzi, co podpisałem, jeżeli to co podpisałem jest wbrew w/w ustawy. Może są przepisy ogólne dotyczące napraw gwarancyjnych, a wtedy nie może gwarancja stanowić czegoś innego. Wizyta w sądzie konsumenta i konsultacja jest bezpłatna. Sprawdź to.

ZAPRASZAM:
http://petrus.fotogalerie.pl/

PostNapisane: 19.cze.2005 13:23:59 
Użytkownik

PETRUS napisał(a):
Szukaj wobec tego warunków ogólnych napraw gwarancyjnych. Podam przykład z innej dziedziny, a mianowicie ubezpieczeń OC. Istnieje na ten temat ustawa, która określa, co ubezpieczyciel powinien wykonać. Wtedy g... mnie obchodzi, co podpisałem, jeżeli to co podpisałem jest wbrew w/w ustawy. Może są przepisy ogólne dotyczące napraw gwarancyjnych, a wtedy nie może gwarancja stanowić czegoś innego. Wizyta w sądzie konsumenta i konsultacja jest bezpłatna. Sprawdź to.

To co napisal Petrus powinno podsumowac dyskusje zacznij od rzecznika praw konsumenta moze cos znajdzie.
Swoja droga to na interii opisywany byl przypadek pewniej kobiety z lublina, ktora kupila merca chyba slk i ciagle miala z nim problemy, ktore zakonczyl sad nakazujac zamiane wozu na nowy.

... /

Jeśli masz samochód to musi mieć cztery kółka!
no i cos na zapasie:)

PostNapisane: 19.cze.2005 13:51:23 
Klubowicz

mar1 napisał(a):
Swoja droga to na interii opisywany byl przypadek pewniej kobiety z lublina, ktora kupila merca chyba slk i ciagle miala z nim problemy, ktore zakonczyl sad nakazujac zamiane wozu na nowy.

Tylko w tamtym mesiu sypało się wszytsko i non stop a nie jednorazowa awaria która może się zawsze i każdemu zdarzyć. A tak przy okazji to kiedyś opisywany był u nas ten przypadek bo ta Pani to mama Sql'a który się czasem u nas na forum udzielał :)

Jeżeli serwis naprawił auto to ja nie widzę podstaw do wymiany auta i nie wyciągajcie zbyt pochopnych wniosków. Widzę 2 sprawy które powinny być lepiej załatwione"

- jakość obsługi i podejścia do klienta, nie może być tak że serwis który dostaje za naprawy kasę z Audi "obraża" się na klienta bo coś się popsuło (ale to niestety nasza paskudna polska rzeczywistość)
- nie wydanie zastępczego auta bez opłat

I te 2 sprawy moim zdaniem mogą posłużyć do walki z tym ASO, a to że silnik przyszedł od Kulczyka to nie znaczy że Kluczyk wie o tym jak traktowani są klienci tego ASO (bo jak już pisałe fakt naprawy nie jest tutaj niczym dziwnym i zdarza się !!) więc napisanie skargi na ASO (na jakość obsługi i wynajem aut zastępczych) do Kulczyka uważam za jak najbardziej zasadne. Wyślij to pismo też do wiadomości Audi w Ingolstadt.

A co do jakości seriwsów: Znajomy ma Lagune II 2.0T, bogatą wersję, dał za nią coś koło 130 000 zł i walczy z serwisem non stop, teraz z klimą, wymienili mu już wszystko poza sprężarką (a w niej najprawdopodobniej leży problem, tak mu orzekł niezależny serwis klimatyzacji). Zmienili sterowanie, parownik, z 5 razy nabijali i dalej to samo. Teraz mają sprężarkę wymieniać, ale nie są do tego zbyt skorzy bo kosztuje ona 8000 zł. Auto stoi co chwila w serwisie. Ale jest jeden duży plus ASO Renault - za każdym razem bez żadnego problemu dostaje auto zastępcze za darmo (ostatnio to chyba częściej zastępczakami jeździ niż swoim :) )

Niestety nowe auta się psują i to jest fakt - coraz większa ilość elektroniki powoduje coraz większą awaryjność - i z tym chyba nic się zrobić nie da - po prostu czas solidnych aut skończył się jakiś czas temu (na A6 C4 :diabel: ). Aż się boję jak będą się zachowywały nowe dziś auta za 5-8 lat, jak będą już trochę zjeżdzone, zawilgocone i nie daj Boże jeszcze po małym bumie..... to będzie koszmar ....

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1