Rogal napisał(a):
Suepr zaletą audi B4 jest jego środek czego nie będziesz miał w żadnym VW. Dodatkowo B4 jest naprawde dobrze wyciszone - jechałem Vento i było tragicznie głośno w poróbnaniu do B4...
Cos sciemniasz. Wnetrze B4 jest beznadziejnie niepraktyczne w porownaniu do np. passata b3. Rocznik ten sam, model vw starszy o kilka lat, auto z tego samego rocznika duzo tansze, a tej samej klasy (minimalnie bagaznik wiekszy) ale ktos pomyslal jak to projektowal i schowkow nie brakuje. Np. uchwyt na kasety przy recznym tam gdzie w audiku bezdziejne zaglebienie, w ktorym nie ma co upchnac. Dwa schowki na podszybiu (jeden jak w audi - duzo wygodniej sie w pasku otwiera, i drugi na mapy ponizej). Rozsadniej pomyslane schowki w drzwiach bo w b4 podzielone sa tak, ze nawet parasol dobrze sie nie zmiesci. Rozsuwana kanapa w tyle. Rewelacyjne pojemniki z bokow siedzen w przodzie. O ile prowadzi sie fajniej i jest cichsza moja b4'ka to wnetrze odpada. Nawet w przodzie glosnikow nie ma gdzie upchnac ... a w oslonach slonecznych nie ma podswietlenia lusterka (tzn. jest tylko jedno lusterko!). Moze i volkswagen to klasa nizej, ale pomyslow jego konstruktorom nie brakuje. No i w vw elektryka jest prostsza i duuuuuuzzzzzzzzzzzzooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo bardziej niezawodna (a jak juz cos tansza).
PS. Jak nie raz pisalem, zielone podswietlenie moze sie podobac i nie jest zadnym wyroznikiem stylu lub jakosci.
Szymon: w 100% się z tobą zgadzam co do kwestji funkconalności. Kolejny przykład - > Audi A4 a passat B5. W wersjach przednionapędowych w audi z tyłu belka k**** chyba nigdy audi tej korzennej konstrujcji sie nie pozbędzie a w passku niezależne. Tak samo środek w passku o wiele bardziej przestronniejszy i funkcjonalny. Mi chodziło o porównanie co do materiałów wykończeniowych. I w B4 są o wiele ładniejsze. Co do Twojego B4 to masz chyba jakis stary rocznik bo w mojej `94 z dwoma jaśkami było gdzie włożyć w boczki (boczki z trójkątami) nawet i 20-stki...