martab99 napisał(a):
Ja na codzien jezdze Astra II 1,7 DTI i bardzo sobie chwale ten samochodzik. Bezposrednie porownywanie tych aut jest bez sensu, bo to tak jakby porownywac m2 i domek za miastem. W obydwu mozna mieszkac, jednak komfort zycia bywa inny...
Astra jest wygodna, malo pali, ma niezle zawieszenie, ale jednak wsiadajac do Audi to inna bajka, dlatego jest to dla mnie fun vechicle na weekendy
A do kolegow histerycznie wypowiadajacych sie o Oplach:
kto mial okazje jezdzic nowa Vectra, nowa Astra ?
Polecam przejazdzke i wtedy komentarze a nie zatrzymywanie sie na poziomie Astry I czy Kadetta...
Ja miałem okazję kilka razy jeździć nowym Oplem Combo Tour 1.3l CDTI 2005 r
Zawieszenie ma może i dobre ale jest niesamowicie ciasny w środku (mam 202 wzrostu więc wiem doskonale co mówię). Nie będę wspominał o arcy wygodnych fotelach tak miękkich jak kloc drewna.....
Pali niedużo bo 4,5l na 100 km, bardzo cichutki jest w środku ale szczerze powiedziawszy to wolę swoje stare Audi. Te dwa samochody można porównać do butów. Niby te nowe są ładne ale to te stare są wygodne.
Swoją drogą to będąc w salonie Opla przymierzałem się do innych modeli tj do Astry II, Vectry, Corsy i jeszcze kilku modeli Chryslera i moje przemyślenia są jednoznaczne - gdybym miał ze 20 cm mniej to może i bym się zmieścił a tak to jest to wyłącznie badziewie dla niskich osób. Za to Audi oferuje dla mnie niesamowitą wręcz wygodę i ilość miejsca (tak jak stary dobry Polonez)
Pozdro