Karus napisał(a):
Spotkalem sie z ostrzeganiem przed miskami poprzez mruganie kierunkami prawy lewy prawy pytanie czy kierowca z przeciwka pokuma o co chodzi. Ciekawe czy za to tez mandat bym dostal.
Rewelka w srodku nocy
Ten kierowca zapewne dziekowal komus za nim
To jest "normalny" sposob dziekowania i moim zdaniem tak sie to powinno robic bo uzywanie awaryjnych moze przyniesc nieoczekiwany skutek - np. na autostradzie w niemczech
Ja prawie zawsze dziekuje w ten sposob - podczas szybkiej jazdy nie odrywasz rak od kierownicy
Ja wyznaje zasade podobna do sadkiego, dopoki nie bedzie normalnych drog po ktorych mozna sie normalnie poruszac ze znosna predkoscia bez debilnych ograniczen do 40, 50 co kilka kilometrow na 50m i nie mam zamiaru wspierac patroli policyjnych i bede migal.
Sami sobie ustawiaja idiotyczne i najtansze pierdoly na drogach i mysla, ze maja spokoj bo "no co jak ktos sie rozwali to nic, przeciez postawilismy 50"
Przykladem niech bedzie ul. Lea w krakowie, na ktorej ledwo mina sie 2 auta bo po bokach stoja mieszkancy, dziur, dolin, wyzyn jest tyle ze naprawde auto cierpi...a idioci zamiast naprawic droge i zrobic miejsca parkingowe postawili wysepki i wymalowali linie na srodku drogi, ktora kazdy przekracza caly czas bo poprostu inaczej sie nie da...a przed wysepkami trzeba robic niezle uniki niebezpiecznie zblizajac sie do zaparkowanych z boku pojazdow...bzduuura jakich wiele
Ale dla drogowcow idiotow to jest wlasnie poprawienie bezpieczenstwa na drodze i statystyki w gore....