wordeck napisał(a):
1. Może to było i "kurna", ale jeśli to nie wulgaryzm, to po co te kropki? Poza tym duży plus dla Ciebie, że zamiast adresu do szkukaczki podałeś link do właściwego wątku. Nie chodzi o to żebyś się nie odzywał, tylko żebyś innych nie płoszył.
Rozmawiałem z kilkoma osobami jak przyjmują uwagi kierowane na PW i uwierz mi, że się nie płoszą tylko się dopasowują do ogółu!! Nie trakurują tego jak "nie chcemy Ciebie tutaj"... i o to przecież chodzi...
wordeck napisał(a):
3. Nowi zawsze będą mieli problemy ze znajdowaniem tematów, chciażby dlatego że są nowi. Szukaczka też nie jest intuicyjna - wiem że na to nic nie poradzisz. Ale to nie wojsko. Lepiej nowemu poradzić niż go pogonić.
4. Niektóre zachowania rzeczywiście trzeba tępić i tu masz świętą rację.
5. Atmosfera jest jaka jest. Pomysł z "hyde parkiem" był po to żeby ułatwić życie moderatorom, jak również pozostałym użytkownikom. Wyobrażałem sobie to tak: Hyde Park na pierdoły a to co już jest ściśle na temat. TO TYLKO PROPOZYCJA a nie jakieś żale.
Pozdrawiam
Dokładnie tak jest - nowi dostają ładne PW, a Ci którzy powinni wiedzieć jak korzystać z forum ustne ostrzeżenia i wskazówki. Nie można pozwalać na bałagan!
quattro napisał(a):
Uuuuuuu co ja widze jak tak bedzie dalej to chyba na kolejnym spocie wszyscy sie pozabijaja... Moderatorzy to moderatorzy oni tutaj rzadza i wprowadzaja reguly... Jest czysto ladnie i luzik jest to forum poprostu zajefajnie
Do tego jest tutaj fajna ekipa z ktora fajowsko sie rozmawia
Mylisz się! Moderator to osoba, która ma pilnować porządku i do tego ją WY powołujecie - to nie są samozwańcze osoby
. Tak naprawdę wcale nie musi być technicznie mocna jesli chodzi o sprawy mechaniki (w forum technikalia) bo to nie ma aż tak wielkiego znaczenia, choć jest pomocne. Moderator nie rządzi - moderator pilnuje porządku i masz prawo się nie zgadzać z jego decyzjami, ale to już wchodzi na OT, którego dokończenie jest w regulaminie forum... To tak dla wyjaśnienia sprawy...
mAlIbOr napisał(a):
A moze, gdy juz cisnienie opadlo i zaczynaja dzialac te czesci mozgu odpowiedzialne za logike
zrobic tak zeby kazdy temat rozpoczety z problemem musial miec konkretne rozwjazanie w poscie, tzn., jesli cos Ci sie popsulo a nie pochwaliles sie co to bylo, badz co to bylo Twoim zdaniem, to nasz kochana "wladza" do takiego delikwenta pisze "normalna przyjazna wiadomosc" z prosba o dopisanie rozwjazania i zamyka taki watek. Przy takim rozwjazaniu moze szukanie bylo by latwiejsze aby nie przegrzebywac stosu postow gdzie podrodze wciska sie temat czegos innego i zmienia sie nagle na co innego i temat z tytulu sie konczy na drugiej stronie a Ty wkurzony zamykasz cale wyszukiwanie bo i tak nie ma odpowiedzi na pytanie...gwarantuje Wam ze to jest przyczyna miernego uzywania szczekaczki, tj, przepraszam, wyszukiwaczki
Zamykanie postów na koniec do IMO zły pomysł - a może ktoś będzie miał coś podobnego i tylko się chciał dopytać?? znowu założy nowy wątek i tak w kółko macieju... Co do pisania rozwiązań - tak właśnie miało być, natomiast niewiele osób chce i to robi
ale na to nie ma rady bo większości się po prostu nie chce... Teraz jesli osoby występujące z danym problemem same nie napiszą rozwiązania to jak sobie możesz wyobrazić nawet samą koordynację pracy trzech modów odnośnie upominania o rozwiązanie problemów... Od strony logistycznej jest to dość trudne do zorganizowania i bardzo czasochłonne, tak więc jeśli wpadniesz na jakieś ciekawe rozwiązanie to czekam... Dyskusja merytoryczna jest mile widziana...