Szymon_Zy napisał(a):
Chodziles ostatnio moze za samochodem? Czy tylko allegro przegladasz? Autka na allegro zawsze maja niespodzianki, o ktorych dowiadujesz sie na miejscu lub jesli masz szczesci przez telefon. Wcale nie jest latwo kupic fajne auto do 20 kzl. Kazde ma jakas mine szczegolnie w papierach z akcyza itd. Z moim mlodym 2 miesiace szukalismy i nic nie bylo! Jakbysmy takiego passata znalezli to pewnie by bral od reki. Bo auto wielkie i sliczne! A z Twoja wiedza o passatach to mozesz isc i reflektory umyc. Jezdzilem tymi autami dlugo i za wykonanie, trwalosc, bezawaryjnosc i logike w projekcie wnetrza maja duzy +! Tam gdzie audi zawodzi passat trzyma sie dobrze, w dodatku jest tanszy w eksploatacji. A silniki .... hmmm ... jakby nie patrzec to jakby zblizone do Audi z tych samych lat. Tak zblizone to chyba dobre slowo. Zreszta kto dal Ci prawo obrazac klubowicza? Od kiedy mowimy o sobie nawzajem, ze jeden czy drugi jest d...a?
Żeby ponadto nie zawracać sobie głowy twoimi wypocinami, a jednocześnie napisać coś konstruktywnego wypunktuję :
1. Różnica pomiędzy motoallegro, a ogłoszeniami w gazetach jest taka, że to pierwsze jest w internecie, a drugie w kiosku, więc sugerując jakoby allegro miało być siedliskiem złomu piszesz, że ogłoszenia w gazetach najlepiej pominąć, bo nic dobrego nie można tam kupić. A chyba nie muszę pisać, że takie stwierdzenie jst przyczyną urazu spowodowanego przez niemożność znalezienia sprawnego auta w twoim przypadku.
Osobiscie kupuję auta od blisko 8 lat i jakos nigdy nie miałem problemu z ich późniejszą eksploatacją czy ukrywaniem jakiś informacji przez sprzedającego, wiec może to kwestia UMIEJĘTNOŚCI?
2. O Passatach wiem wiecej niz ci się wydaje, bo miałem nieprzyjemność być jego właścicielem stąd te "ostre" opinie. Pisałem o WYGLĄDZIE (kwestia gustu, dla wielu auto niezależnie od wersji jest ochydne) oraz o SILNIKU (beznadziejne brzmienie, słabe osiagi przy wysokim spalaniu).
Co to za zalety - "logika w projekcie wnętrza", jakoś nie zauważyłem, aby auta z lat 90 takich marek jak Audi, BMW czy Mercedes były "nielogiczne". Nie ma aut BEZAWARYJNYCh czy TRWAŁYCH są tylko takie które rzadziej sie psują, a jeśli chodzi o Passata to bym polemizował. Daruj sobie...
3. Nie wiem co powiedzieć na zarzuty na temat wyrażania mojej prywatnej opini na temat ostatniego zakupu jednego z forumowiczów. Najlepiej zignoruję, albo powiem po prostu : [motyla noga].