.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.gru.2024 14:04:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19.paź.2005 11:02:40 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
jesli przyjdzie proponowana wycena ze spisem czesci do wymiany i naprawy i uznasz ze zle to zrobili, albo cos przeoczyli to sie odwołuj.

W moją maszyne wjechala kobiecina na parkingu i pogiela kancik samochodu:) Po pierwszej wycenie wyszlo mi na reke jakies 1500zl, jak sie odwolalem, ze zle okreslili model samochodu Audi 200 zamiast Audi 1,8??? i, ze niektore czesci sa duzo drozsze i ze niektorych nie da sie naprawic tylko trzeba wymienic... W koncu dostalem 2500zł :)

Trzeba sie kłucic do skutku!!!

Tytuł:
PostNapisane: 19.paź.2005 12:14:06 
Użytkownik

no a co zyskam jak minie ustawowy miesiac od zgloszenia szkody?

Tytuł:
PostNapisane: 26.paź.2005 14:12:25 
Użytkownik

odswierzam temat,
minely juz prawie 2 tygo od ustawowego miesiaca powiadonienia o wycenie szkody.....i nic.....
bylem w hestii zrobilem maly dym i mam zadzwonic na infolinie i dadza mi numer do likwidatora szkody i z nim mam gadac,ojebalem babke przy biureczku w biurze to gada ze jej przelozony nic niezalatwi w tej sprawie, jak zwykle gadka szmatka zeby mnie splawic....
mam tez numer do darmowej poradni osob poszkodowanych przez ubezpieczycieli, (czy jak to sie tam nazywa) ale niedarady sie tam dodzwonic juz 4 dzien pruboje.....

wszedzie obiecuja ze "list zostal wyslany" mowie im ze 2 tyg idzie polecony i nic z tego niema....CO ROBIC???

Tytuł:
PostNapisane: 26.paź.2005 15:02:16 
Użytkownik

dzwonilem do likwidatora zajmujacego sie moja sprawa, i .....niemoze mi powiedziec jaka bedzie wys odszkodowania, kase dostane przekazem pocztowym i ze sprawa jest juz zamknieta???? aha i jak sobie bede rzyczyl to przysla mi "odplatnie" kopie wyceny mojej szkody....
....teraz niekumam,
-wczescniej dowiedzialem sie ile dostane, a teraz juz nie?
-sprawa jest zamknieta, czyli co? niebede mogl pisac odwolan?
a zwolke tlumaczyli ze notatke od milicji dostali dopiero 18tego i ze prawdopodobnie list i kasa zostanie dzis wyslana, punkty hestii czynne sa do 16tej....

a z propozycja odszkodownia moge sie niezgodzic albo nie, a tym czasem oni niedaja mi mozliwosci zgody na wysokosc odszkodownia lub nie...

qrde dziwne to wszystko.....

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2005 15:32:17 
Użytkownik

No nic, probuj, moze cos zyskasz.

Jak na razie zyskalem ponad 1000 zł , czyli do wypłaty juz 3000 zł , ten dodatkowy 1000 zł to ma byc za 2 chłodnice ( klima +woda) robocizna i napełnienie klimy, czyli coś słabo to wycenili ale dobre i to ale ale do dzis
nie dostłem szczegółowego kosztorysu obejmującego wszystkie czesci
dzwoniłem w tej sprawie i narazie nic, zobaczymy co bedzie. Dodatkowo PZU
liczy wszytko jako cenny netto co jest oczywiscie niezgodnie z prawem znalazłem wyrok sądu w podobnej sprawie i muszą wypłacić brutto nawet jak nie naprawiam auta.Będę pisał odwołanie o zwrot tego vatu. Tu jest link do tamtej sprawy http://www.rzu.gov.pl/prawo/orzecznictw ... _68_01.htm.
Wczoraj dostłem też ich odpowiedz w sprawie wymiany maski bo policzyli
jako do naprawy zamiast wymiany, oczywiscie negatywna , to jest ich odpowiedz w tej sprawie:

... WYJASNIAMY , IZ ZGODNIE Z ART 363$ 1 ZAKŁAD UBEZPIECZEN ZABOWIĄZANY JEST DO NAPRAWIENIA SZKODY POPRZEZ M. IN PRZYWROCENIA STANU POPRZEDNIEGO USZKODZONEGO MIENIA.ZGODNIEZ TECHNOLOGIĄ NAPRAW POJAZDÓW OPRACOWANĄ W POROZUMIENIU Z PRODUCENTAMI SAMOCHODÓW,NAPRAWIENIE USZKODZONEGO ELEMENTU MOŻE SIĘ ODBYĆ POPRZEZ PRZYWROCENIE STANU POPRZEDNIEGO Z UŻYCIEM DOSTEPNYCH SRODKÓW TECHNICZNYCH LUB WYMINĄ ELEMENTU W PRZYPADKU BRAKU TAKIEJ MOZLIWOSCI .
USZKODZENIA PRZEDMIOTOWEJ POKRYWY SILNIKA SĄ NIEWIELKIE Z WIĄZKU Z CZYM DOSTEPNE METODY UMOŻLIWIAJĄ NAPRAWE I PRZYWROCENIE DO STANU TECHNICZNEGO I WIZUALNEGO Z PRZED KOLIZJI.W PRZYPADKU PODTRZYMANIA ODMIENEGO ZDANIA ZAZNACZAMY
, IZ MOZE PAN SKORZYSTAC Z SIECI NAPRAWCZEJ GWARANTUJĄCEJ WYSOKI STANDART WYKONYWANYCH NAPRAW.
W SWOIM PISMIE POWOŁUJE SIE PAN NA KORZYSCI KTÓRE MÓGŁBY PAN OSIĄGNĄC W PRZYPADKU NIE ZAISTNIENIA KOLIZJI ( SPADEK WARTOSCI AUTA NAPRAWIANEGO )
Z CZYM NIE MOZNA SIĘ ZGODZIĆ PONIEWARZ NAPRAWA ZGODNIE Z TECHNOLOGIĄ PRODUCENTA NIE POWODUJE UTRATY WARTOSCI .

NA PODSTAWIE ART 14 UST.3 USTAWY Z DNIA 22.05.2003 O UBEZPIECZENIACH OBOWIĄZKOWYCH, UBEZPIECZENIOWYM FUNDUSZU GWARANCYJNYM I POLSKIM BIURZE UBEZPIECZYCIELI KOMUNIKACYJNYCH PZU SA ZOBOWIĄZANY JEST POINFORMOWAC O MOZLIWOSCI DOCHODZENIA ROSZCZEN TAKŻE NA DROGE SĄDOWEJ.

W tej sytułacji to chyba tylko droga sądowa zostaje ale mała suma bo może z 700 zł z według ich wiliczen pewnie bedzie , pozostaje sprawa vatu zobacze co
odpowiedzą na moje pismo i rozważe dalsze kroki w sprawie.
Ogólne wrazenie mam takie ze jak ktos jest zupełnie zielony w tych sprawach
to lepiej niech od razu daje auto do dobrego warsztatu a warsztat juz wie jak
rozmawiac z nimi bo to normalni oszusci .W moim przypadku to było nieoplacalne poniwarz miałem wiele z uszkodzonych elementów z rozbiórki innego audi 80.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1