Wiesz, nie chcem Cię przekonywać do niczego, bo to każdego indywidualna sprawa co robi ze swoim autem. Ja jestem przeciwnikiem zaniechania działań, ale jeśli ktoś uważa inaczej - jego sprawa, być może przez to wybiorą jego auto zamiast mojego. Dla mnie nie ma znaczenia czy auto jest "relatywnie tanie" czy "relatywnie drogie" auto zabezpieczone pozostaje autem zabezpieczonym.
Cytuj:
to, że się komuś WYDAJE, że korzysta z usług niezłodzieja to jego prywatna broszka
Wydaje mi sie, że masz jakieś nieprzyjemne doświadczenia albo nadmiernie teoretyzujesz. Jestem zadowlony w 100% z usług i nigdy na tym nie straciłem złotówki poza sama instalacją. Kwestia znalezienia odpowiedniej osoby i szczęścia. Osobiście nigdy nie oddałbym samochodu do np. "zakładu zajmującego sie montażem systemów alarmowych", ale nie każdy ma zaufanego elektryka i musi zaryzykować.
Cytuj:
5. Parking strzeżony, miejsce, w którym nie można wciągnąć, bla, bla, bla. A nie przyszło Ci do głowy, że to złodzieje wybierają auto, miejsce i moment? Co się dzieje z Twoim autem, jak płacisz w kasie za paliwo?
Inaczej. Miejsce wybieram ja, moment i auto złodzieje. Jeśli zostawię w nieodpowiednim miejscu może zostać wybrane moje auto. Nigdy nie zostawiam auta bez nadzoru z mojej lub kogoś strony. Nie rozumiem o co chodzi z tą "stacją paliwową". Co robię? Jeśli nie ma kolejki płacę i wracam do auto po 10 sekundach, jeśli kolejka jest obserwuję samochód...
Oczywiście liczę sie, że mimo wszystko auto może odjechać, ale nie znaczy to, że mam go komuś oddać w prezencie, a z brakiem zabezpieczeń takowym jest.
Z resztą wiele zależy od nas samych. Osobiście samochód stanowi istotną cześć mojego stanu materialnego i jestem na jego punkcie przewrażliwiony. Dotąd, mimo jego atrakcyjności nie podjęto się próby kradzieży, może to kwestia szczęścia, może moich działań, nie wiem, ważne, że dotąd nie straciłem samochodu.