.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.gru.2024 23:30:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: POLICJA ZABRAŁA PR JAZDY A KIEROWCA DEFAKTO NIE JECHAŁ ?
PostNapisane: 11.mar.2006 04:21:49 
Klubowicz

zielaki napisał(a):
JAkbyście zapatrzyli się na ponizszą sytuację :

wyobrazcie sobie ze dwoje osob pojechało sobie na dyskotekę .Po kilku godzinach zabawy pijany chłopak wychodzi i idzie do samochodu twierdząć ze tam się przespi to mu przejdzie....Zasiada za kierownicą i usypia. Tymczasem dziewczyna która została w Klubie po klikunastu minutach wraca i ujrzywszy go za kierownicą zdecydowanie rozkazuje mu opuscic fotel kierowcy.Po długich namowach kierowca nie zgadza się na to .dziewczyna szarpie się z nim ale nie ma tyle siły by przełozyc go na fotel pasazera więc odsuwa fotel kierowcy do tyłu ,siada mu na kolanach,czy gdzies tam na kawałku siedzenia przed nim uruchamia samochód i rozpoczyna jazde. JEst kompletnie trzezwa.

Po krótkiej kontynuacji takiej jazdy zatrzymuje ich patrol Policji i nakłada mandat na kierującą pojazdem 100 zł a włascicielowi pojazdu zabiera prawo jazdy który w tym czasie tak naprawde spał i nie wpływał bezposrednio na przebieg jazdy.

Dziewczyna tłumaczyła się ze Ona niestety nie ma tyle siły by wysadzić mężczyznę zza kółka a musiała jechac do domu. Twierdziła ze lepiej chyba zrobi jadąc sama niz pozwoli prowadzic nietrzezwemu kierowcy.

Nadmieniam ze dziewczyna miała Prawo Jazdy, 0,00 promila i była całkiem kulturalna dla panów z Policji

czytam to i zakladajac, ze to prwad, stwoerdzam: Dziewczyna niech sie cieszy, bo za taki wyczyn 100PLN to niewiele, a zawsze mogla wziac taxi.
"tam się przespi to mu przejdzie...." - ciekawe kto mial ocenic, kiedy mu przejdzie. Jak sie zapieli pasem? NIech dziekuja Bogu, ze wszyscy cali.
Ach zaknalbym sobie.

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 09:29:10 
Użytkownik

PAnowie co do Policji w tym kraju to ja się troszeczkę nie chciałbym wypowiadac poniewaz moja wypowiedź mogłaby byc drastyczna. Zobaczcie w ,,Drogówce,, jak Ci policjanci zachowują się zatrzymując na drodze. oglądałem ostatnio program jak drogówka zatrzymywała gdzies w górach LIMANOWA chyba i powiem wam ze byłem bardzo zaskoczony.Nie dośc ze zatrzymywała same maluchy czy ludzi na komarkach bo wiadomo ze w takich samochodach mozna sie do czegos przyczepic to jeszcze sprawdzali luz w samochodach
JAKIM PRAWEM PYTAM SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! przeciez policjant to nie diagnosta !!!!!! z drugiej strony np.ten który ,,bada,, autokar dzieci wyjezdzających na wakacje musi byc bardzo odwazny skoro on sprawdzi pedał hamulca , zasiadzie za kółkiem sprawdzi luzy i stwierdzi ::autokar moze jechac do hiszpanii,przeciez gdyby autokar miałwypadek z powodu złego technicznego stanu to on idzie siedziec ,a przeciez tak naprawde to on się nie zna!!!!

Poza tym Policjant kazał kierująćemu biec do domu po prawo jazdy 500 metrów. Przeciez jak to oglada zagranica to się smieje....

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 09:36:23 
Użytkownik

a wracająć do tematu JADACYCH WE DWOJE... odpowiadam koledze który twierdzi ze sie nie da jechac wee dwoje.....moze w niektórych AUDI nie da się ale siądzcie do PASSATA B5 to zobaczycie jak daleko tam mozna odsunąć fotel kierowcy a po drugie to własciciel pojazdu oddał sprawe w ręće SĄDU i adwokat powiedzial mu ze ta sprawa jest do wygrania i to bardzo szybko....

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 11:20:51 
Użytkownik

oczywiscie ze jest do wygrania.Tak naprawde moga tylko ukarac kierujaca za spowodowanie zagrozenia na drodze. Co innego jak zinterpretuje to sedzie:
wyczyn byl glupi, gowniazeria w srodku, wiec im dosolimy na wszelki wypadek moze sie nie odwolaja ...
I tyle wg. prawa powinien wygrac w sadzie podejrzewam ze przegra

A co do miejsca za kierownica .... Panowie kladziesz oparcie fotela, kolesia pchasz na maksa do tylu i juz miejsce na dziewczyne czy to siedzaca twarza do ciebie czy tez tylem jest wystarczajaco ... wogole nie moge uwierzyc ze mogliscie sadzic inaczej ;) ... jesli jednak watpiliscie sprawdzcie szybko ...

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 11:54:58 
Klubowicz

zielaki napisał(a):
JAKIM PRAWEM PYTAM SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! przeciez policjant to nie diagnosta !!!!!! z drugiej strony np.ten który ,,bada,, autokar dzieci wyjezdzających na wakacje musi byc bardzo odwazny skoro on sprawdzi pedał hamulca , zasiadzie za kółkiem sprawdzi luzy i stwierdzi ::autokar moze jechac do hiszpanii,przeciez gdyby autokar miałwypadek z powodu złego technicznego stanu to on idzie siedziec ,a przeciez tak naprawde to on się nie zna!!!!

Otóż mój drogi policja drogowa ma uprawnienia do kontroli stanu technicznego pojazdów. A już nieważne czy się zna czy nie, może kontrolować i już. I na tej podstawie może zabierać dowód rejestracyjny za nieprawidłowości w samochodzie.
Zwykły mundurowy jak zaproponuje ci, żę zabiera dowód to go można w twarz wyśmiać, bo nie ma uprawnień do kontroli stanu technicznego.

80 '93 ABK + LPG [było: 04.2006 - 12.2008]
aha jest też ecoboost 1.0T.
Jest też TQT

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 14:33:11 
Klubowicz

zielaki, uważasz że to źle że sprawdzaja stan techniczny złomu jeżdżącego po drogach gdzie w większości przypadków diagnosta dał przegląd za flaszkę? Uważasz że to źle że eliminuje debili na drodze stwarzających zagrożenie dla siebie (ich sprawa) i dla wszytskich innych (a o tej parze w aucie inaczej nie da się powiedzieć i nie wciskajcie kitu że jak wyszli z imprezy to nie było nikogo kto pomógłby dziewczynie przerzucic pacjenta na tylne siedzenie)

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 14:55:48 
Klubowicz

zielaki napisał(a):
.....z drugiej strony np.ten który ,,bada,, autokar dzieci wyjezdzających na wakacje musi byc bardzo odwazny skoro on sprawdzi pedał hamulca , zasiadzie za kółkiem sprawdzi luzy i stwierdzi ::autokar moze jechac do hiszpanii,przeciez gdyby autokar miałwypadek z powodu złego technicznego stanu to on idzie siedziec ,a przeciez tak naprawde to on się nie zna!!!!

Co do tego autokaru to ciekawe historyjki:
1. Jedziemy na narty do Francji, z biura podróży, do autobusu w Katowicach dosiada się ok 15 dzieci + opiekunowie...
Jedziemy dalej i po pół godziny jakis opiekun krzyczy, że musimy się wrócic do katowic, bo jakis rodzic dzwonił i mówił, że policja nie sprawdziła autobusu :):
Normainie padłem :):

2.Wyjazd dzieci na wycieczkę, oczywiście jakis rodzic zadzwonił po policje, żeby sprawdzic autobus i kierowcę...
Autobus ok, kierowca trzeźwy, ale sie zdenerwował jak widział że przyjechało jakis dwóch osłów co autobusy widzieli do tej pory z dalek i maja sprawdzic stan techniczny..
Pyta sie policjanta: Czy zesteresowany kierowca może jechac z dziećmi??
P:YYyyyyyyyy, eeeeeee chyba yyyyyyyy nie...
K: To ja dziękuje b. przyjadę tu za dwie godziny bo jestem zestresowany kontrolą.
I pojechał, za dwie godziny dzieci czekały grzecznie na autobus i żaden rodzic nie miał już takich pomysłów

(co do drugiej nie wiem czy to prawda, ale pierwszą sam przeżyłem)

Czy wiesz, że: na Biodieslu wyprodukowanym z rzepaku zebranym z 1 hektara możesz pokonać około 20.000 kilometrów samochodem osobowym?

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 16:11:30 
Klubowicz

Ja zrobie OT bo musze. Bede nazywal policjantow mendami oraz psami, chetnie uzywam tez innych epitetow - troche ostrzejszych. Nie mam nic do drogowki, ktora w 90% jest naprawde na poziomie i jesli tylko normalnie sie ich traktuje i z nimi rozmawia, zawsze wyjda na przeciw. Mam nakrecone ponad 400 tysiecy samochodem i nie przesadzajac jakies 50 kontroli drogowych - tylko 2 razy trafilem na burakow i mega idiotow (nie mowie o tych w programach telewizyjnych - oni tak musza, bo jest kamera). Natomiast co do prewencji i nieoznakowanych kretynow patrolujacych miasto to takie ich okreslanie jest dla nich pieszczota. Wiem cos o tym, przez 4 lata posiadalem policyjnie podejrzane auta - audi B4 w kolorku czarnym i dosc mam bezpodstawnego trzepania mnie, klecia, gonienia po miescie itp. itd. Tylko 2 razy zostalem kulturalnie strzepany - raz przez panow z nieoznakowen Daci logan a drugi raz przez milych gosci z patrolu prewencji, ktorzy jeszcze mi kawal opowiedzieli. STRZEPANY ZA NIC, zatrzymywany w sposob niezgodny z prawem, wyciagany z auta itp. itd. przez kolesi z presostem ambicji, ktorym sie wydaje ze sa kumplami rambo i moga co chca. A ich twarze w niczym sie nie roznia od kiboli i drechow spod klatki, az strach w oczy spojrzec bo jak patrzysz na takiego to tylko mundur dale jako taka pewnosc ze nie dostaniesz w pysk. Naszczescie jakos kupety sie nie czepiaja.....oby tak dalej.
Dziekuje i przepraszam za OT.

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 16:31:31 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
zuru napisał(a):
Natomiast co do prewencji i nieoznakowanych kretynow patrolujacych miasto to takie ich okreslanie jest dla nich pieszczota. Wiem cos o tym, przez 4 lata posiadalem policyjnie podejrzane auta - audi B4 w kolorku czarnym i dosc mam bezpodstawnego trzepania mnie, klecia, gonienia po miescie itp. itd. Tylko 2 razy zostalem kulturalnie strzepany - raz przez panow z nieoznakowen Daci logan a drugi raz przez milych gosci z patrolu prewencji, ktorzy jeszcze mi kawal opowiedzieli. STRZEPANY ZA NIC, zatrzymywany w sposob niezgodny z prawem, wyciagany z auta itp. itd. przez kolesi z presostem ambicji, ktorym sie wydaje ze sa kumplami rambo i moga co chca. A ich twarze w niczym sie nie roznia od kiboli i drechow spod klatki, az strach w oczy spojrzec bo jak patrzysz na takiego to tylko mundur dale jako taka pewnosc ze nie dostaniesz w pysk. Naszczescie jakos kupety sie nie czepiaja.....oby tak dalej.
Dziekuje i przepraszam za OT.

Mam takie same zdanie o prewencji jak ty :)

Kiedys stalem sobie autkiem na parkingu z kolegą i on je tam ogladal pod maska itp, widomo chwalilem sie autem, podjechala banda psow i zaczela sie czepiac, ze nie mam dokumentów, ze tego, ze tamtego w efekcje kazali mi leciec kilka ulic do domu po dokumenty.
Pytam sie jakim prawem? Nie moge sobie zostawic auta na parkingu i podniesc w nim maski? Czy zeby wziasc husteczki higieniczne z auta musze miec prawko i dowod rejestracyjny? Banda nierobow :/

Szkoda, ze sie za bardzo wtedy zdenerwowalem, ale nastepnym razemw takiej sytuacje poprosze o ich dane i zloze skarge :peace:

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 16:38:47 
Użytkownik

Potwierdzam slowa przedmowcy. Pies to najlagodniejszy epitet na jaki zasluguja policjanci. Drogowka ciagle potrzebuje wciskac te swoje umoralniajace moraly, zadaja glupie pytania i idiotyczne komentarze. Maja nieprzerwana potrzebe udowadniania swojej wyzszosci nad zatrzymanym. Doskonale trzedstawil to Bareja w filmie "Mis" w scenie "Mowi ze matka siedzi z tylu..."
Cala ta dochodzeniowka to to samo, banda krwiopijcow, cale zycie lapowy biora i kombinuja jak by tu na boku dorobic. Wiem na 100%, ze kiedy mojemu ojcu w 1993 roku zginelo roczne audi 100 tdi to policja maczala w tym palce. Prewencja poprawia sobie statystyki wlepiajac studentom mandaty za picie piwa nad jeziorkiem, a slyszalem ze nawet na kortowie (olsztyniacy wiedza ze to miasteczko studenckie i policja nie ma tam czego szukac).
Z mojej strony zero szacunku dla nich, taki pies dzisiaj z czlowiekiem wodke pije a jutro mu przyjezdza na rewizje do domu. Chociaz jestem zdecydowanym wrogime hip hopu to HWDP!!!

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 16:53:55 
Użytkownik

Koledzy ,przeciez pies to jest pies... JA mam znajomych policjantów niedawno byłem chory a jeden dzwoni i mówi . czesc Grzegorz ,chory jesteś ???? moze by cię lekarz ,,przesłuchał,, albo czy mamy jakies papierosy ,,alarmówki,, albo czy są jakies papierosy ,,dyzurne,, albo pyta siękumpla czy ,,przeprowadził jakies ustalenia,, do kiedy ta zima jeszcze bedzie..........

to swiadczy o tym ze jest przesiąkniety tym co robi w pracy, a jak jechałem z nim w jego sprawie o 40 km za duzo na zabudowanym to stwierdził zebym zwolnił bo ,,nieprzepisowo troszke,,

DEBIL I TYLE

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 16:59:17 
Klubowicz

zielaki napisał(a):
Koledzy ,przeciez pies to jest pies... JA mam znajomych policjantów niedawno byłem chory a jeden dzwoni i mówi . czesc Grzegorz ,chory jesteś ???? moze by cię lekarz ,,przesłuchał,, albo czy mamy jakies papierosy ,,alarmówki,, albo czy są jakies papierosy ,,dyzurne,, albo pyta siękumpla czy ,,przeprowadził jakies ustalenia,, do kiedy ta zima jeszcze bedzie..........

to swiadczy o tym ze jest przesiąkniety tym co robi w pracy, a jak jechałem z nim w jego sprawie o 40 km za duzo na zabudowanym to stwierdził zebym zwolnił bo ,,nieprzepisowo troszke,,

DEBIL I TYLE

Hmmm, ale żeby tak kumpla nazywać, który sie martwi o Ciebie jak jesteś chory ;-)

Czy wiesz, że: na Biodieslu wyprodukowanym z rzepaku zebranym z 1 hektara możesz pokonać około 20.000 kilometrów samochodem osobowym?

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 17:05:13 
Użytkownik

szogun0 napisał(a):
zielaki napisał(a):

Otóż mój drogi policja drogowa ma uprawnienia do kontroli stanu technicznego pojazdów. A już nieważne czy się zna czy nie, może kontrolować i już. I na tej podstawie może zabierać dowód rejestracyjny za nieprawidłowości w samochodzie.
Zwykły mundurowy jak zaproponuje ci, żę zabiera dowód to go można w twarz wyśmiać, bo nie ma uprawnień do kontroli stanu technicznego.

Pytałem Policjantów z drogówki i oni okazuje się ze w szkole policyjnej wcale nie mają jakich stam zajęć z zakresu stanu technicznego jakim powinny odpowiadac pojazdy znajdujące się w ruchu...
po drugie oglądałem kiedys program jak Pani w cudzysłowiu bo to dziecko po szkole miało moze 22 lata , z ITD zatrzymało pojazd o masie całkowitej 32 tony i kazało zatrzymac ten pojazd na poboczu poniewaz przekroczył on godz jazdy o ok 20 min. kierowca tłumaczył się ze nie moze w poblizu znalezc parkingu a na poboczu nie zatrzym się ze względu na rodzaj przewozonego środka ADR 23 .tłumaczył jej ze nie moze tego zrobić.jest za kółkiem przez 25 lat,ma doświadczenie wie jakie moze stwarzac zagrozenie stojący na poboczu samochód a to dziecko nigdy pewnie w takim samochodzie nie siedziało ...oprócz tego uczą ich tylko ze jak są łyse opony,zle zabezpieczony ładunek ,lub samochód robi pssss bo nie trzyma mu zawór cisnienia i nie ma hamulca to nalezy zabrac dowód.

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 17:09:40 
Użytkownik

Krzysiek123 napisał(a):
zielaki napisał(a):

DEBIL I TYLE

Z PSa nie bedziesz miał kumpla i tyle
Hmmm, ale żeby tak kumpla nazywać, który sie martwi o Ciebie jak jesteś chory ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 17:11:18 
Użytkownik

POPIERAM ZURU w 10000000 proc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZURU dla ciebie wódka przy najblizszym zlocie

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 20:24:00 
Klubowicz

No to bardzo ciekawe co większość z was pisze.

Co do kontroli autobusów nie trzeba mieć stacji diagnostycznej żeby sprawdzić luz na kierownicy czy łyse opony po za tym pozostaje aspekt że sami przewoźnicy wiedząc o kontrolach bardziej dbają o swoje autobusy.
Oburzenie że stałem przy aucie z otwartą maską a oni zażądali papierów. Stary auto jest otwarte i nie wiadmo czy akurat przy aucie stoi właściciel czy złodziej. A jeżeli koleś jeszcze dymi to na mache z nim nogi szeroko może kradnie mi moje auto.
Policja w polsce jest bardzo liberalna w każdym innym kraju wysiąść z auta a już leżysz na masce z nogami szeroko.

PS: Zuru nie do końca (50/50% :diabel: ) się z tobą zgodzę ale to już przy pivku :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 20:27:05 
Użytkownik

Prawda jest taka, że wszystko co w jakikolwiek sposób ogranicza nam wolność jest dla nas wrogie. Już za młodu nie lubi się rodziców, co bardziej wymagajacych nauczycieli w szkole, złośliwego rodzeństwa, a później policji i szefa w pracy :D Mnie jeszcze nigdy policja nie złapała, nigdy nie mieli żadnego problemu. Mam też kilku znajomych policjantów, jeden nawet ode mnie Coupetkę kupił :) Policja to wycinek społeczeństwo po odpowednim przeszkoleniu i tak ich traktuję, a że do wszystkich mam szacunek to do nich również.

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 20:37:39 
Użytkownik

coz sa ludzie i sa psy
moja dziewczyna np dostala mandat za zrobienie parapetowy w bloku, punkt 22 przychodzi sasiad prosi o cichsza rozmowe [ bardzo cicha muzyka, rozmowa tak kolo 10 osob ] raz, drugi.. sciemniamy ze ma ktos imieniny no i opijamy to i rozmawiamy [ jest naprawde dosc cicho ] no i wpada trzeci, przepraszamy go no i mowimy no ze sie k**** nie da ciszej bo jak, poprostu rozmawiamy, nie tanczymy przeciez ni nic.. nadmienie ze byla to sobota.. godzina 22.30 wpadaja policjancji, spisuja wlascicielke mowia ze mieli wezwanie itd.. no i sie usmiechaja, jest spokojnie, nie robimy problemow.. jada i praktycznie zero juz problemow..
za tydzien wpadaja z mandatem na 200zl :D

wiem ze pisze troche OT, ale wg mnie to owa parka z topica spotkala Policjanta nie psa, bo ja osobiscie [ nie wiem czy maja takie uprawnienia czy nie] zabral bym prawko i jej i dzwonil po lawete.. no jak k**** MOZNA TAK ZROBIC, a co jakby pacjent sie obudzil i nagle zechcial prowadzic ? a co jakby jakos ja zrzucil i skonczyla by sie ich jazda, a moze i kieryjacych z naprzeciwka.. no badzmy powazni.. totalna glupota..

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 21:25:41 
Klubowicz

jmm napisał(a):
Kiedys stalem sobie autkiem na parkingu z kolegą i on je tam ogladal pod maska itp, widomo chwalilem sie autem, podjechala banda psow i zaczela sie czepiac, ze nie mam dokumentów, ze tego, ze tamtego w efekcje kazali mi leciec kilka ulic do domu po dokumenty.
Pytam sie jakim prawem? Nie moge sobie zostawic auta na parkingu i podniesc w nim maski? Czy zeby wziasc husteczki higieniczne z auta musze miec prawko i dowod rejestracyjny? Banda nierobow :/

Życzę ci żeby następnym razem to złodziej odpalał na krótko Twoje auto nad otwartą maską a ci policjanci na których chcesz składac skargę widząc to stwierdzili że olejemy to bo to pewnie włąściciel i jeszcze potem problemy będziemy z tego mieli....

A to że są lepsi i gorsi w Policji... cóż, jak wszędzie i część z Policjantów nie nadaje się do tego co robi, albo leczy sowje kompleksy uprawnieniami jakie ma..... takich powinni oczywiście eliminować jako nie nadających się do tej pracy.

Ale część opini wyrażonych w tym temacie to mocne przegięcie.

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 21:48:56 
Użytkownik

To i ja doleje oliwy do ognia... Otoz moi mili jakis czas temu wracalem do domu z dyskoteki po swoj smaochod ale widzac policje postanowilem dmuchnac w alkomat wiedzac ze pilem i byc pewnym jazdy. Mimo, ze od czasu spozycia jednego piwa uplynelo okolo 5 godzin pomysl ten nie oddalal sie od mych mysli. Wiadomo przebywajac w lokalu nabywa sie odoru alkoholu i papierosow. Podchodzac do psa szybkim sposobem wymowy pytam sie czy by mnie przedmuchnal co by byc pewnym.Pies na to, ze nie trzeba bo mam belkoczaca wymowe, smierdze alkoholem i papierosami :|. Powoli sie gotuje i jeszcze raz grzecznie prosze o mozliwosc wyjecia alkomatu z bagaznika. Łał zgodzil sie. Dmucham i co sie okazalo 0,0 promila. O to pan moze spokojnie jechac i zaczeli opowiadac co to nie oni... Wniosek jest taki, ze PSY TO PSY i oceniaja za wyglad...

:kosci:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1