.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.gru.2024 22:15:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 21:11:50 
Klubowicz

MARTiiii napisał(a):
No ale w tej chwilii jest jeden dział w któym wszytko się wali, jak leci czyli Techniczny. Tędy też nie droga. Bo tam jest burdel... na nazewnictwo nie ma się wpływu trzeba by było pilnować i pouczać, a na to raczej nikt nie ma chęci, sił i czasu.

A jak będą podfora to myślisz że piszacy posty będą się stosowac do podziału? Nie sądzę :( Więc i tak trzeba by przenosić tematy i zmieniać ich nazwy na ludzkie bo średnio sprawnych umysłowo nazywających tematy ""Pomocy bo się załamię" jest całkiem sporo.

Moim zdaniem jest dobrze tak jak jest a skupić się trzeba na rozsądnym zrobieniu wyszukiwarki żeby lepiej działała i to rozwiązuje problem.

A jak komuś się nie chce poświęcić nawet odrobiny czasu żeby znaleźć coś czego szuka i wpada na forum z nastawieniem roszczeniowym, zakłada nowy topic a za godzinę daje zjebki że jezcze nie ma odpowiedzi to sorry, ale to chyba on ma coś nie tak z podejściem do tematu i nikt za nim płakac nie będzie....

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2006 21:21:05 
Użytkownik

Mi takie Forum odpowiada, przeglądam je już 1,5 roku i w sumie zawsze mogłem rozwiazać moje wątpliwości.

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 09:01:24 
Użytkownik

Ja się wogule dziwie, że ktoś (w szczególności starzy forumowicze) jeszcze odpowiadają na takie posty o zmianie forum (podfora).
Było już kilka tematów z tym związanych i stwierdzono, że nie jest to możliwe i potrzebne.
Ja mam takie pytanie dlaczego tylko NOWI mają problemy z wyszukiwarką?????
CO drógi nowy pisze w swoim poście "szukałem ale nie znalazłem"????!!!
Przecież oni sobie z nas jaja robią. Dla przykładu postów "1,9 tdi straciło moc" jest chyba z 1500 a nadal nowi zakładają takie same posty. Dla mnie to jest obraza. Wyszukiwarka DZIAŁA SUPER a jak się komuś nie chce szukać to jest jego problem.
Po drugie używajcie AND i OR wtedy znajdziecie wszystko.
:<

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 09:36:45 
Użytkownik

flavios napisał(a):
Ja się wogule dziwie, że ktoś (w szczególności starzy forumowicze) jeszcze odpowiadają na takie posty o zmianie forum (podfora).
Było już kilka tematów z tym związanych i stwierdzono, że nie jest to możliwe i potrzebne.
Ja mam takie pytanie dlaczego tylko NOWI mają problemy z wyszukiwarką?????
CO drógi nowy pisze w swoim poście "szukałem ale nie znalazłem"????!!!
Przecież oni sobie z nas jaja robią. Dla przykładu postów "1,9 tdi straciło moc" jest chyba z 1500 a nadal nowi zakładają takie same posty. Dla mnie to jest obraza. Wyszukiwarka DZIAŁA SUPER a jak się komuś nie chce szukać to jest jego problem.
Po drugie używajcie AND i OR wtedy znajdziecie wszystko.
:<

ja siedze tu duzo dluzej i wlasnie z racji balaganu coraz rzadziej.

zmiany sa konieczne!

sa mozliwe i potrzebne!

i głównie sie to tyczy technicznego.

nie trzeba dzielic na modele tylko na podfora tematyczne.

Kordek napisał(a):
I dlatego tu jest Audi a tam dziadoski Ford. Jeśli się komuś nie podoba kształt forum to droga wolna, drzwi szeroko otwarte - dzialaj a w przeciwnym wypadku to spróbuj uszanować wysiłek adminów oraz mq którzy dwoja się i troją by to forum dzialało...............

bardzo konstruktywna krytyka, brawo, wiecej takich userów!

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 10:10:04 
Klubowicz

Migel napisał(a):
ja siedze tu duzo dluzej i wlasnie z racji balaganu coraz rzadziej.

zmiany sa konieczne!

sa mozliwe i potrzebne!

i głównie sie to tyczy technicznego.

nie trzeba dzielic na modele tylko na podfora tematyczne.

Kordek napisał(a):
I dlatego tu jest Audi a tam dziadoski Ford. Jeśli się komuś nie podoba kształt forum to droga wolna, drzwi szeroko otwarte - dzialaj a w przeciwnym wypadku to spróbuj uszanować wysiłek adminów oraz mq którzy dwoja się i troją by to forum dzialało...............

bardzo konstruktywna krytyka, brawo, wiecej takich userów!

Migel - wybacz - ale na spotach bałaganu nie ma a i tak nie przyjeżdzasz...

"Ford jest gówno wart" i to wiadomo od dawna ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 10:15:38 
Użytkownik

jedzyny podział jaki widze w obecnej chwili to:
Techniczne:
- Silnik + skrzynia
- Zawieszenie (hamulce itp)
- Nadwozie
- Elektryka

Może to troche usprawnić przeglądanie forum, ale i tak kluczone pozostanie nazywanie tematów! Chociaż podawanie modelu auta którym jest problem.
Bez tego będzie identyczny 'śmietnik' jak w chwili obecnej.
A podział na modele + dzialy techniczne jest wg. mnie poronionym pomysłem bo stworzyłoby to okolo 100-120 kategori :/

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 11:49:10 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
robcie co chcecie ale zanim cos powiecie pokazcie palcem kto to ma zrobic ? i uzasadnijcie dlaczego :>

nie zapominajcie jednej podstawowej rzeczy ... to jest forum milosnikow , pasja , zajecie dodatkowe , nieobowiazkowa zabawa w porady i pomoc .. ale jezeli ktos mi mowi ze ja mam cos zrobic czy musze cos zrobic to scyzoryk mi sie w kieszeni otwiera ... nie dosc ze poswiecam swoj jakby nie patrzec cenny czas na udzielanie rad dzieki ktorym napewno ktos zaoszczedzil mase kassy , nerwow i czasu za co gdzie indziej ( warsztaty) slono by zaplacil a jeszcze jest mi wytykane ze powinienem robic cos lepiej ? ... cos tu nie "halo" ... lepiej sie zastanowcie jak znotywowac tych ktorzy chca pomagac bo tych korzystajacych jest juz tyle i kazdy ma jakies wymagania guzik od siebie chce wlozyc w to cos co pierwotnie nie mialo nikogo do niczego zobowiazywac ...

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 12:42:40 
Klubowicz

hans napisał(a):
robcie co chcecie ale zanim cos powiecie pokazcie palcem kto to ma zrobic ? i uzasadnijcie dlaczego :>

nie zapominajcie jednej podstawowej rzeczy ... to jest forum milosnikow , pasja , zajecie dodatkowe , nieobowiazkowa zabawa w porady i pomoc .. ale jezeli ktos mi mowi ze ja mam cos zrobic czy musze cos zrobic to scyzoryk mi sie w kieszeni otwiera ... nie dosc ze poswiecam swoj jakby nie patrzec cenny czas na udzielanie rad dzieki ktorym napewno ktos zaoszczedzil mase kassy , nerwow i czasu za co gdzie indziej ( warsztaty) slono by zaplacil a jeszcze jest mi wytykane ze powinienem robic cos lepiej ? ... cos tu nie "halo" ... lepiej sie zastanowcie jak znotywowac tych ktorzy chca pomagac bo tych korzystajacych jest juz tyle i kazdy ma jakies wymagania guzik od siebie chce wlozyc w to cos co pierwotnie nie mialo nikogo do niczego zobowiazywac ...

Popieram Ciebie Hans w 100%. Każdy tylko bierze - niewielu chce dawać a jeszcze mają pretensje jak Piotr powiedział, że po godzinie nie ma jeszcze odpowiedzi na jego arcy-ważne pytanie. Inna sprawa, że da dyskusja staje się znowu jałowa jak każda poprzednia - na forum nic się nie zmieni - jak się to komuś nie podoba to proszę nacisnąć krzyżyk w prawym górnym rogu ekranu ;-) Co do technicznego -> jedynym motywatorem do właściwego nazywanie tematów jest kasowanie każdego źle nazwanego posta. Jest miniFAQ w którym napisano wszystko - jak używać szukajki i jak nazywać tematy!!

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 13:00:53 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Leo napisał(a):
Inna sprawa, że część forumowiczów zachowuje się jak święte krowy - dajcie mi co chcę bo tak! ... bez komentarza.

... a jak niektórzy piszą że takim trzeba po łapkach dawać to niektórzy chcą książki skarg i wniosków zakładać ... :D

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 13:06:06 
Użytkownik

Dodam jeszcze od siebie że jakichś czas temu na FM wpadliśmy na pomysł aby każdy temat na technicznym zaczynał się w formie [A4,AFN] -problem z mocą , niestety bardzo niewiele osób zaczęło się do tego dostosowywać, bo wystarczyłboby aby przejrzeć kilka podstron i dostosować się do obowiązujących zwyczajów ...
IMO , dzielenie technikaliów na silniki, skrzynie, hamulce etc etc to poroniony pomysł , i tak najwięcej statystycznie pytań dotyczy: diesel,gaz czy benzyna , problemy z mocą w TDI , utrata mocy na LPG etc ...
Nie ma sensu dzielenia tego forum na podfora ... wystarczy umiejętnie pisać nagłówki postów i umiejętnie uzywać wyszukiwarki.
Od siebie dodam że jeśli ktoś nie umie tego robić, to niech po prostu się nauczy, obsługi komputera tez musiał isę nauczyć i prawo jazdy też musiał zrobić, a nazewnictwo tematów i używanie szukaczki jest o 100X prostsze ...
IMO VTC.

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 13:17:51 
Klubowicz

baskecior napisał(a):
Leo napisał(a):
Inna sprawa, że część forumowiczów zachowuje się jak święte krowy - dajcie mi co chcę bo tak! ... bez komentarza.

... a jak niektórzy piszą że takim trzeba po łapkach dawać to niektórzy chcą książki skarg i wniosków zakładać ... :D

...przecież i tak by tego nikt nie czytał :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 13:24:35 
Klubowicz

baskecior napisał(a):
Dodam jeszcze od siebie że jakichś czas temu na FM wpadliśmy na pomysł aby każdy temat na technicznym zaczynał się w formie [A4,AFN] -problem z mocą , niestety bardzo niewiele osób zaczęło się do tego dostosowywać,
... wystarczy umiejętnie pisać nagłówki postów i umiejętnie uzywać wyszukiwarki.

Dodałbym jeszcze do tego ujednolicenie słownictwa, przynajmniej w tematach zgodnie ze słownictwem polskim, czyli np:

- [A4,1.9 TDI] - stukający amortyzator a NIE - Amorki w mojej niuni A4 grają...

albo

- [A80,B2, 1.8] przy skręcie w prawo szarpie autem a NIE - [B2ka,1.8] zawiecha chula jak kręcę kierą...

Wiecie o co mi chodzi. Jeśli używam szukaczki to nie będę chciał się domyślać jak ten czy inny użytkownik nazwał piszczotliwie część swojego samochodu - to ułatwi szukanie i zwiększy prawdopodobieństwo znalezienia odpowiedzi na nurtujące pytania.

Pytanie do adminów: Być może da się umieścić gdzieś informację, która po kliknięciu w "nowy temat" pojawiała się automatycznie np. w oknie edycji. ?

"Temat musi zawierać [ model, oznaczenie silnika, rocznik ] i krótki opis problemu, w "dwóch słowach"

Taką wiadomość każdy musiałby skasować aby napisać posta a co za tym idzie, musiałby ją przeczytać.

==========================

A80 B2 '82 1,8 PV 110KM - kolekcjonerski :)
Opel Vectra A '91 1,8 90KM - użytkowy

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 14:05:35 
Klubowicz

Maroo napisał(a):
Pytanie do adminów: Być może da się umieścić gdzieś informację, która po kliknięciu w "nowy temat" pojawiała się automatycznie np. w oknie edycji. ?

"Temat musi zawierać [ model, oznaczenie silnika, rocznik ] i krótki opis problemu, w "dwóch słowach"

Taką wiadomość każdy musiałby skasować aby napisać posta a co za tym idzie, musiałby ją przeczytać.

Dobrze mówi, min. 95% piszących nowe tematy nigdy nie przejrzało regulaminu więc skąd mają wiedzieć jakie wymogi są... ida po najmniejszej lini oporu. Zwróćcie uwagę że masa klubowiczów o długim stażu nie stosuje się do włąściwego opisania tematu !!!
Może da się zrobic żeby zakłądając nowy wątek w okienku do wpisania treści była informacja o tym? I pacjent kasowałby ją być może przeczytawszy... i wtedy jest jakaś szansa że zrozumie to co napisano i zastosuje się do tego....

Ewentualnie trzeba zrobić akcję motywacyjną (obciążającą niestety mocno modów) i np. przez tydzień zmieniać ręcznie nazwy tematów dopisując brakujące info o modelu w nawiasach i pisząc sensowny temat. Po tym czasie widoczne będą w zasadzie tylko "ładnie" wyglądające tematy to może następni piszący pomyślą?

A jak ktoś w pytając o coś nie podaje żadnych danych dot. auta i nie ma żadnego info o tym w podpisie to kasować od razu, bo jaki sens odpowiadac komuś komu nie chce się nawet mądrze zadać pytania ?

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 14:12:42 
Użytkownik

piotr napisał(a):
Maroo napisał(a):

Dobrze mówi, min. 95% piszących nowe tematy nigdy nie przejrzało regulaminu więc skąd mają wiedzieć jakie wymogi są... ida po najmniejszej lini oporu. Zwróćcie uwagę że masa klubowiczów o długim stażu nie stosuje się do włąściwego opisania tematu !!!
Może da się zrobic żeby zakłądając nowy wątek w okienku do wpisania treści była informacja o tym? I pacjent kasowałby ją być może przeczytawszy... i wtedy jest jakaś szansa że zrozumie to co napisano i zastosuje się do tego....

Ewentualnie trzeba zrobić akcję motywacyjną (obciążającą niestety mocno modów) i np. przez tydzień zmieniać ręcznie nazwy tematów dopisując brakujące info o modelu w nawiasach i pisząc sensowny temat. Po tym czasie widoczne będą w zasadzie tylko "ładnie" wyglądające tematy to może następni piszący pomyślą?

A jak ktoś w pytając o coś nie podaje żadnych danych dot. auta i nie ma żadnego info o tym w podpisie to kasować od razu, bo jaki sens odpowiadac komuś komu nie chce się nawet mądrze zadać pytania ?

Akcja zmiany tematow miala juz miejsce , ale modowie opadli z wyczerpania.
Co do pomyslu krotkiej informacji o sposobie zakladania nowego wątku, jestem za ... o ile to jest mozliwe technicznie do wykonaia ... Mq sie musi wypowiedziec w tej sprawie.

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 14:19:05 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
Maroo napisał(a):

Pewnie sie nie uda bo już o tym pisałem dokładnie tak samo jakiś rok temu chyba i wszyscy mieli to w dupie :/

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 14:46:04 
Klubowicz

MARTiiii napisał(a):
Nowy i odrazu chce nowy ład wprowadzić pewnie większość pod nosem myśli... Nic na siłę ale nie czaje czego nikt z tym Forum nie zrobi.

tez jestem nowy, a nie marudze

szukajka nie dziala dobrze... pocwicz troche to nie bedziesz mial problemu

nikt nic nie robi :?: robia...DUZO WIEDZA... tylko nie miales jeszcze okazji sie o tym przekonac

dzialy, poddzialy... itd,itd... jak na forum forda... FORD GOWNO WORT

jestes tu od 11 marca, tak naprawde chyba jeszcze nie wiesz jak tu jest, a juz chcesz wszystko zmieniac...

hans napisał(a):

Swiete slowa... w Toruniu bagaznik piwa dla tego Pana i jemu podobnych...

pozdrawiam

Błogoslawiony człowiek, ktory nie majac nic do powiedzenia powstrzymuje się od ubrania tego faktu w słowa

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 16:26:04 
Klubowicz

baskecior napisał(a):
Akcja zmiany tematow miala juz miejsce , ale modowie opadli z wyczerpania.
Co do pomyslu krotkiej informacji o sposobie zakladania nowego wątku, jestem za ... o ile to jest mozliwe technicznie do wykonaia ... Mq sie musi wypowiedziec w tej sprawie.

Masz rację baskecior - wtedy było też mniej juserów i mniej roboty - teraz nie wyobrażam sobie takiej akcji...

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 21:50:17 
Użytkownik

hmm ...
jest nowy i patrzy na wszystko świerzym okiem , chce coś zrobić , coś zmienić ... zadaje pytania ...

nikt nie neguje wartości tego co robią modowie tylko chce wiedzieć czy może być lepiej

i proszę się delikatniej wypowiadać o konkurencyjne marce
g:hmm

Rzczewistość jest tylko iluzją, aczkolwiek bardzo trwałą

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 22:18:09 
Klubowicz

Vanilla I napisał(a):

Póki dwa focusy z FKP będą parkowały dalej na środku ulicy na której mieszkam utrudniając mi przejazd moje mniemanie o kierowcach tej marki będzie dalej poniżej poziomu zero!! Za każdym razem stawiają prawie na środku jezdni - ciężarówki mają problem z przejazdem... a ja kurcze muszę zwolnić :/ Chyba zacznę dzwonić na straż miejską...

Tytuł:
PostNapisane: 13.mar.2006 05:07:27 
Klubowicz

GrzesB napisał(a):
Vanilla I napisał(a):

Póki dwa focusy z FKP będą parkowały dalej na środku ulicy na której mieszkam utrudniając mi przejazd moje mniemanie o kierowcach tej marki będzie dalej poniżej poziomu zero!! Za każdym razem stawiają prawie na środku jezdni - ciężarówki mają problem z przejazdem... a ja kurcze muszę zwolnić :/ Chyba zacznę dzwonić na straż miejską...

FOCUS - Facet,Ożesz Choroba Usuń Się ! :):

Wróćmy do tematu forum, czy mq mógłby się wypowiedzieć nt. możlwiych zmian technicznych ?

==========================

A80 B2 '82 1,8 PV 110KM - kolekcjonerski :)
Opel Vectra A '91 1,8 90KM - użytkowy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1