.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 13.kwi.2025 23:00:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28.sie.2003 07:15:12 
Użytkownik

Przy tak duzych mocach zasilaczy terazniejszych komputerow + monitor + glosniki filtr nic nie daje. Trzeba sie zaopatrzyc w UPS'a. Jak tak mam od lat i tylko naprawiam sprzet innych. Przetwornice w zasilaczach komputerow ulegaja uszkodzeniom najczesciej przy krodkotrwalych zanikach napiecia zasilania. I tu filtr nic nie pomorze - tylko UPS. A to nie jest duzy koszt w porownianiu z kosztem zasilacza, procesora, bardzo czesto dysku i wszystkiego co jest zasilane 3.3V i 5V (na 12V i -12V zabezpieczenia daja rade). Dobre zasilacze maja zenerke na wyjsciu duzej mocy i jak nastapi strzal na 5V to ona tez stzrela (na zawsze) ale zwiera do masy jest OK, ale zdarza sie ze idzie na przerwe( tez na zawsze) i na 5V jest wiecej i wiecej i wiecej....az przetwornica zdechnie. A efekt jest taki jak u kolegi.

Jak gdzies wyjezdzacie na pare dni to wylaczajcie zasilacz z sieci, bo przetwornica caly czs chodzi (mowie o zasialaczach ATX). Tak samo jest z telewizorami, satkami i innymi sprzetami ktore chodza non stop na czuwaniu.

Tytuł:
PostNapisane: 28.sie.2003 09:56:50 
Moderator

No właśnie chyba najrozsądniej wyjmować wtyczkę z sieci.... i teraz właśnie tak robię :D22

Tytuł:
PostNapisane: 28.sie.2003 16:01:11 
Klubowicz

eee tam ... komp musi banglac ... bo ssa moviesy i muze :D [ piractwo rulezz ] ..... raz mi poszla elektronika od dysku i zasilacz ... choc ciezko powiedziec czy to wina ... spadku napiecia .. na tym samym filtrze dzialaly 2 inne kompy ...

Tytuł:
PostNapisane: 28.sie.2003 23:07:31 
Klubowicz

Auto: ACQ 4.2 AHC
Tez mialem przypadek z pradem, a stalo sie to w ten sposob ze wylaczylem kompa bo zaje..sta burza byla i mysle sobie szkoda zeby siem komp zjaral. No to wszystkie wtyczki z kontaktu razem z wierza i satka. Rano wlaczam wszystko do sieci i co >>> wszystko dziala oproz kompa. Zalamka :(. Na szczescie spalil sie tylko zasilacz i dysk.

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2003 08:21:37 
Moderator

ALF^666 napisał(a):
eee tam ... komp musi banglac ... bo ssa moviesy i muze :D [ piractwo rulezz ] ..... raz mi poszla elektronika od dysku i zasilacz ... choc ciezko powiedziec czy to wina ... spadku napiecia .. na tym samym filtrze dzialaly 2 inne kompy ...

I co zmieniłeś elektronikę i dysk dalej lata??? Bo ja właśnie szukam samej elektroniki do Seagate`a 17Gb . Mam tam bardzo ważne dane i może je odzyskam jak wymienię zjaraną elektronikę. :roll:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1