.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.kwi.2025 17:03:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 03.cze.2004 15:59:33 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
Simpson napisał(a):
Radim ikea 1 i 2 (może nie znacie) jak koles jeździ (bodajrze 200 po parkingu)

Nie 200 tylko 5000, i pierwsza czesc filmiki jest juz od roku na ftpie :peace:

Ale druga jest o wiele lepsza, polecam

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 03.cze.2004 16:04:47 
Użytkownik

jmm napisał(a):
Simpson napisał(a):
Radim ikea 1 i 2 (może nie znacie) jak koles jeździ (bodajrze 200 po parkingu)

Nie 200 tylko 5000, i pierwsza czesc filmiki jest juz od roku na ftpie :peace:

Ale druga jest o wiele lepsza, polecam
Siakoś nie moglem tego znaleść na ftp :( no ale trudno :P
Druga część wlasnie sie kończy ładować i za jakieś 10 minut już powinna być.
:D

Pozdro

Edytowany: jest w katalogu domowym - simpson - radim_ikea_2.mpa - 19 mb
Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 03.cze.2004 17:03:36 
Klubowicz

Auto: ACQ 4.2 AHC
-> Tak Zuru, zgadzam sie na moderowanie FTP'a bo mam w tym przyjemnosc (zaciecie pedanta)...dlatego tez prosilbym aby kazdy uzytkownik tej zajefajnej bazy danych jaka jest ftp, uplodowal pliki do odpowiednio oznaczonych katalogow bez tworzenia nowych nie potrzebnych - czyli jak ktos ma plik z hulajaca audiczka po parkingu to wrzuca ja do katalogu "filmy" i jest looz... :peace: ->

Tytuł:
PostNapisane: 03.cze.2004 18:56:06 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
hm a mi wczoraj ftp dzialal a dzisiaj pokazuje sie bledny login :( i na akp korzystam i nawet w swoim katalogu domowym nie moge posprzatac ;(

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 03.cze.2004 21:02:53 
Klubowicz

Proponuje dosyc restrykcyjne rozwiazanie.
Kasowac moga tylko admini, kazdy moze zakldac foldery, zmieniac nazwy plikow, uploadowac pliki itp. Jesli ktos chce cos skasowac to prosze zmienic takiemu plikowi nazwe tak aby zaczynala sie od --- (trzy minusy) wtedy o polnocy taki plik zostanie usuniety :)
Poprostu jesli ktos bedzie chcial nam rozwalic ftpa to bedzie to trudniejsze i mozliwe wczesniej do zauwazenia....hehe
Co myslicie?

Ostatnio edytowano 04.cze.2004 12:13:26 przez zuru, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 03.cze.2004 21:09:46 
Użytkownik

zuru napisał(a):
Jesli ktos chce cos skasowac to prosze zmienic takiemu plikowi nazwe tak aby zaczynala sie od --- (trzy minusy) wtedy o polnocy taki plik zostanie usuniety :)
Poprostu jesli ktos bedzie chcial nam rozwalic ftpa to bedzie to trudniejsze i mozliwe wczesniej do zauwazenia....hehe
Co myslicie?

I tu rodzi sie problem bo ktoś może zmienić nazwy plikow o 23 i wtedy pozostaje bardzo mało czasu na zmiany.
Proponuje utworzyc katalog TO_DELETE i tam umieszczac nazwy plikow do usuniecia.. i admin raz na jakiś czas robiłby czystki w tak zapisanych plikach.
Tylko w ten sposob (wg. mnie) zapobierze to dewastacji publicznego serwa.
Bo automatyzacja to tylko pobieżne rozwiazanie.

Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 04.cze.2004 09:10:31 
Klubowicz

-> Mysle ze poradzimy sobie Zuru z tymi 3 minusami, ja jestem na ftp codziennie tak samo jak na forum i stronie klubowej wiec moge to usuwac. Nie widze potrzeby jakiegos kopiowania do odrebnych katalogow smieci

:!!: ps. Gorzej jak znowu mi sie zmieni IP, bo wtedy musze czekac na twoja interwencje Zuru jak zawsze ;) :P

Tytuł:
PostNapisane: 04.cze.2004 11:32:55 
Klubowicz

Wlasnie teraz Ufo kiedy jestes zalogowany na siebie nie na akp Twoj adres nie jest juz potrzebny :) Poprostu na Twoim loginie masz uprawieninia do kasowania :P

Tytuł:
PostNapisane: 04.cze.2004 11:54:55 
Użytkownik

Ale Was zjade teraz - pobawie sie w Alfa :D

Co to za burdel robicie!!!!!!!!

Panowie!!!!!!! Jesli ja czy ktos inny w chdzi i ma na celu znalezienie jakiejs interesujaceh informacji to szuka jej wedlug jakis kryteriow. Najczesciej krytrium jest tematyczne, czyli np. "Szukam zdjec ze zlotu" - lapiecie jeszcze? :wink Oznacza to ze musi byc struktura katalogow poukladana tematycznie czyli -"Zloty", "Techniczne", "Spoty", "Tuning" itd. Te natomiast maja miec dalsze drzewo polaczone z nimi czyli np. "Zloty" beda mialy katalog "Majowka_2004", Bygoszcz_Zima_2004", "BygoszczZima2004" itd.. Kzdy z nich podzielic jeszcze na Zdjecia i Filmy i moze jeszcze cos np. jakies dodatki, czyli np. screeny ze forum o organizacji albo poprostu mapka miejsca zlotu.

Mozecie przeciez filmy nazywac swoim niciem, "nr_nazwa_nick.rozszezenie".

Teraz jest burdel bo musze przegladnac wsztstkie katalogi aby znalezc filmy i zdjecia - to jest nie normalne, i kazdy infor. wam to powie.

Jezli jujz chcie przechowywac zdjecia w swoich katalogach to prosze kolege "Zuru" aby utworzyl takie drzewo jak napisalem ze zlotem i w nim dodal linki do katalogow (komenda "ln") tych uzytkownikow ktorzy wpakowali zdjecia i filmy - mysle ze wiesz o co mi chodzi - dzieki temu bedziecie mieli wszystko u siebie a katalogi ze zlotami beda jakby sztucznie i nie beda zajmowaly dadatkowego miejsca gdyby milyby byc dzjecia w kat. domowym i zlotowym.

Uffff. Mysle ze zrozumieliscie moj wyklad. Jesli nie wieczorem wyloze Wam to dokladniej.

Aha. I zeby to zadzialalo to kazdy kto chce wpakowac zdjecia do katalogu domowego ze zlotu to musi powiadomic o tym Zuru, a on wpakuje linka z katalogu zlotowego do katalogu domowego i beda juz zdjecia w zlotowym.

Byc moze to troche zagmatwane dla niektorych, ale dla odpowiednich ludzi nie - i mysle ze Zuru nie bedzie mial pytan.

Tytuł:
PostNapisane: 04.cze.2004 12:11:26 
Klubowicz

Nie mam pytan spoko. Mariusz nie cisnieniuj sie :) Chodzi mi wlasnie o takie pomysly, zeby ustalic wspolnie co bedzie dla wszystkich najwygodniejsze i najoptymalniejsze :) Sam wiesz, ze sposobow na organizacje ftp jest wiele :) Dlatego nie chce narzucac struktury katalogow - jesli wszystkim pasuje burdelik to tez oki...
Poza tym mam ostatnio permanentnie przerypane w robocie wiec nie mialem zbyt duzo czasu azeby zajac sie struktura katalogow - uznalem ze lepiej poswiecic troche czasu i popracowac nad jakoscia ftpowej uslugi :)

Slucham dalej i bedziemy porzadeczek robic :D

Pozdr.
W.

Tytuł:
PostNapisane: 04.cze.2004 23:11:02 
Użytkownik

Powiedz mi Zuru czy jest mozliwosc pisania do katalogow przez uzytkownika nobody?? Bo zrobielm skrypcik ktory wybierajac katalog zrodlowy i docelowy tworzy do niego linka. Ja musialem dopisac prawa zapisu w tych katalogoach dla "otcher". Tylko pytanie czy masz zainstalowanego apacha i php? bo skrypt musi byc na tym samym serverze bo odpala komendy systemowe i dzieki temu mozna zrobic wiele rzeczy.

A moze ktos ma inny sposob na zrobienia linkow z zewnatrz?

Dobra a teraz krotki opis po co to wszystko.

A wiec wyobrazmy sobie ze mamy uzytkownika UFO :D

On ma katalog domowy /home/ufo - chyba tak jest jak nie to podobnie.
Ufo tworzy sobie katalog "Majowka_Poznan_2004".
W tym katalogu (Majowka_poznan_2004) tworzy sobie katalogi "Zdjecia" oraz "Filmy".
Laduje zdjecia do zdjec a filmy do filmow.

Czyli zdjecia sa w katalogu "/home/ufo/Majowka_Poznan_2004/Zdjecia"
a filmy w katalogu "/home/ufo/Majowka_Poznan_2004/Filmy"

Powiedzmy ze Zuru utworzyl wczesniej katalog "/home/ftp/Zloty"
Teraz tworzy katalog "Majowka_Poznan_2004"
Czyli kazdy jak wejdzie na ftpa zobaczy katalog "Zloty" a w nim katalog "Majowka_Poznan_2004" ale pusty.

Teraz Ufo odpala skrypt i podaje: (sa trzy okienaka)

Nazwa:Filmy_Ufo
Miejsce docelowe: /home/ufo/Majowka_Poznan_2004/Filmy
Miejsce zrodlowe: /home/ftp/Zloty/Majowka_Poznan_2004
Naciska Wykonaj

Teraz jak ktos wejdzie na ftpa to zobaczy katalog "Zloty", a w nim katalog "Majowka_Poznan_2004". Teraz okazuje sie ze jest katalog "Filmy_Ufo" ktory tak naprawde nie istnieje a jest dowiazaniem symblicznym do katalogu UFO. Wiec jak klikniemy na niego znajdziemy sie w katalogu z filmami Ufa.

Teraz robia tak inni i w katalogu "Zloty/Majowka_Poznan_2004" mamy odnosniki do zdjec i filmow naszych kolegow ktore defakto sa w ich katalogach.

Inaczej sam Zuru musail by robic linki komenda.
Ale jak bedzie, to i tak zobaczymy, bo jak burdel Wam nie przeszkadza to coz.

Aha. No i mozna to rozbic jeszcze na "Filmy" i "Zdjecia", a nie jak to podalem zdjecia i filmy razem chociaz i tak w nazwie maja czy sa to filmy czy zdjecia.

Zaponujce jakies rozwiazania. Moje jest jednym z wielu tymbardziej ze sa nikle szanse na jego powodzenie ze wzgledu na oprogramowanie servera i prawa dostepu.

Tytuł:
PostNapisane: 05.cze.2004 14:40:23 
Klubowicz

-> mysle Mariusz , ze za bardzo kombinujesz...nie ma problemu moge przelozyc zdjecia ze swojego domowego katalogu, ale tworzenie takich drzew wydaje mi sie bezpodstawne bo wtedy bedzie trzeba jeszcze wiecej szperac po tym ftp'ie. Niestety nie kazdy jest tak oblatany w kompach jak my i nie kazdy kozysta z wincomandera czy totalcomandera a wtedy to juz jest masakra szukac czegos.

Mysle ze dobrym rozwiazaniem bedzie taka ilosc folderow jak jest obecnie i teraz poprostu do katalogu "zdjecia" przeniesie sie wszystkie zdjecia z bydgoskiego i wolsztynskiego zlotu i po problemie, oczywiscie do osobnych katalogow...tak samo w przypadku filmow...

Jezeli chodzi o scislosc to wszystko (czyt. zdjecia i filmy) powinno byc na stronie klubowej tylko niestety nie ma kto tego tam poumieszczac bo ALF_666 jest zbyt zajety :( ->

Tytuł:
PostNapisane: 05.cze.2004 18:37:18 
Użytkownik

Ufo cos chyba nie zabardzo zrozumiales. Chodzi o to ze bedzie latwiej czego kolwiek szukac bo bedzie w miare na wierzchu, a nie w katalogach domowych. Filmy beda w filmach a zdjecia w zdjeciach , a te w odpowiednim katalogu ze zlotu :peace:

Ale jak mozecie wrzucac je tak zrobil bobby25 a nie do domowych to bedzie dobrze.

Tytuł:
PostNapisane: 05.cze.2004 22:06:40 
Klubowicz

-> Nio to wszystko jasne :peace: :piwo:

Tytuł:
PostNapisane: 06.cze.2004 14:38:09 
Użytkownik

zuru napisał(a):
Siema :)

Wszystkim, ktorzy byli zainteresowani pozakladalem loginy i hasla wg. informacji, ktore mi przekazali :)
Jesli cos nie bedzie komus banglac to prosze o info na gg :):
Starzy i dobrze znani klubowicze maja o polowe wiekszy limit transferu :>
Ktos jeszcze jest zainteresowany swoim wlasnym loginem to poprosze o info...aha co myslicie o tym, azeby okreslic warunki jakie nalezy spelnic zeby dostac taki login z wiekszym limicikiem transferu? Chodzi o to, ze jest to ftp klubowe i uwazam, ze znani starzy klubowicze powinni miec do tego wieksze prawa niz kazdy z ulicy :) Kwestia doboru kryteriow... Co myslicie?

prosze o login i hasło na ftp
stary nie stary wiekowy trochę

pzdr
tom

Tytuł:
PostNapisane: 06.cze.2004 17:46:36 
Klubowicz

-> Niestety Zuru, musze sie poprawic i powiedziec ze nie bedzie mnie przez najblizszy czas dlatego moderowanie FTP'a mozesz przepisac np. na MariuszaD. :zly: ->

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1