.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.gru.2024 07:19:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 06.lis.2006 21:55:18 
Użytkownik

audik napisał(a):
maciu napisał(a):
audik napisał(a):
No dobra Panowie a co jeśli nie zgadzam się z panem Polizai. I kategorycznie odmawiam przyjęcia mandatu :?:

poczytaj wyżej, albo płacisz albo auto jako zabezpieczenie

Czyli według ciebie nie ma możliwości odmówić mandatu i skierować sprawy do sądu :?:
A owszem jest , jednak nie wiem na jakiej zasadzie się to odbywa w stosunku do obcokrajowców.

Nie ma ...nie masz mozliwosci odmowy...PLACISZ.....albo wracasz na stopa :diabel: .......a co do reszty to nie ma problemu z zabraniem prawka polskiego poza Polska.....jestes pijany, przekraczasz predkosc kwalifikujac sie na zabranie ...to ZABIERAJA...bez dwoch zdan......i to na okres taki jest jest przewidziany w kodeksie danego kraju, mandat tez oczywiscie do zaplaty wedlug taryfikatora danego kraju......przyklad...W UK za przekroczenie 0,5 promila zabieraja na 18 miesiecy prawko i 300 Funtow kara.......za zebranie 12 punktow karnych w UK prawko zabieraja na rok i oddaja z 11 punktami.....bo co roku kasuje sie 1 punkt,,,(za niesprawne swaitlo w samochodzie sa 3 punkty :diabel: )......tak wiec u nas w PL jeszcze nie jest tak zle :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 09.lis.2006 22:30:28 
Klubowicz

Maciu napisał(a):
Jak komuś jeszcze mało to proszę:

Cytat:
Na autobanach ... to tam gdzie nie ma ograniczen ... to dajesz ile fabryka
dala ... trzeba uwazac tylko na kolejny cud techniki Polizei ... maja
samochody i helikoptery analizujace czy nie podjezdzasy za blisko
drugiego samochodu ( czyli nie mozesz "poganiac" ) jak poganiasz ... to
cie haltuja i uwazane to jest za duze wykroczenie.

tam technieka "lapania" jest znacznie bardziej rozwinieta niz u nas...
wystarczy, ze jedziesz za dlugo lewym pasem i juz helikopterek Cie namieza...
pod znakami na autobanie montuja kamery...
w cywilnych autach na tylnej szybie wyswietlaja komunikaty typu - zachowaj odstep, zwolnij, jedz za mna itp. itd
na skrzyzowaniach stoja po cywilnemu i patrza czy masz zapiete pasy... 100m dalej lapie Cie patrol mundurowy i sruu mandat...

przyklady mozna mnozyc i mnozyc...
u helmutow niema przepros

Błogoslawiony człowiek, ktory nie majac nic do powiedzenia powstrzymuje się od ubrania tego faktu w słowa

Tytuł:
PostNapisane: 10.lis.2006 18:10:23 
Użytkownik

maciu napisał(a):
Maridk napisał(a):
Słyszałem ostatnio o sytuacji gdzie Policja w Polsce stoi przy bramkach wyjazdowych z autostrady i przelicza sobie średnią prędkość na podstawie czasu wjazdu i zjazdu z autostrady. Nie wiem ile w tym prawdy ale jesli tak jest to to już jest przegięcie.

Nie wyliczają średniej, ale 5 km przed bramkami stoi pomiędzy pasami niebieskie Punto/Panda z radarem. I zanim dojedziesz do bramek to Oni za bramkami już wiedzą kogo haltować i za ile.
Dla pocieszenia przy 150-160 (uważałem i niezauważyłem TIRY) mnie pomineli (przy 110 na polskich autostradach). Ale łapanka za bramkami była przednia po obu stronach wyjazdu stali i kolejka do mandatów była po 4 auta z każdej strony.

Łałpią napewno powyżej 150 może więcej. Ja miałem sądzę 155 ale kto to wie gdy schodziłem z 170 w dół.

Tytuł:
PostNapisane: 10.lis.2006 19:00:17 
Klubowicz

gkorzen napisał(a):
(przy 110 na polskich autostradach)

:diabel: mam dla ciebie dobrą wiadomość 130 :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2006 10:23:04 
Użytkownik

audik napisał(a):
gkorzen napisał(a):
(przy 110 na polskich autostradach)

:diabel: mam dla ciebie dobrą wiadomość 130 :peace:

co nie zmienia faktu, ze jest to predkosc uzyskiwana po 13 sekundach....... a co dalej...? :(

CB :diabel: i noga w podloge :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1