.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lis.2024 00:29:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2008 22:30:23 
Klubowicz

Rower napisał(a):
Panowie ... a czy kazdy z was kupujac telefon kom. na abonament np. w orange przeczytal caly regulamin eee jakis 10 stron ?? No wlasnie :) To ze ktos sie nie przywital wynika z faktu iz o tym nie wie ze trzeba tak robic ..

PeeSem jestem zarejestrowany na kilku forach i to jest jedyne gdzie trzeba sie witac :)

nieznajomość prawa nie uwalnia od jego odpowiedzialności

idź do sądu z tlumaczeniem "nie wiedziałem"
padnie odpowiedź: to teraz już Pan wie, wyprowadzić oskarżonego :)

to wszystko ode mnie

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2008 01:15:59 
Użytkownik

Dred napisał(a):

to wszystko ode mnie

o losie ... to jest klub ... wiec nie traktuj tego tak powaznie w sensie prawnym

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2008 07:53:30 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Rower napisał(a):
o losie ... to jest klub ... wiec nie traktuj tego tak powaznie w sensie prawnym

Wchodząc do grona obcych osób pierwszym odruchem jest słowo "dzień dobry".

Dzień dobry, proszę, przepraszam i dziękuję wynosi się z domu lub nie.

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2008 08:20:00 
Użytkownik

jak napisano wczesniej " dopoki sie nie przywita ma do dyspozycji tylko dzial newbie.

najlepsze i skuteczne.

jak dla mnie sprawa rozwiazana :diabel:

a tak poza to byl ktos wczoraj na 1/4 mili pod rykami???

100C4/S4 4.2 V8...było
accord V .....było
Łoś V70 w AEL'u było
w211 3.2lpg 2003r czarny sedan było
A6c6 3.0 tdi było
s124 605.911 pojechał dalej nabijać km

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2008 11:22:32 
Użytkownik

Baskecior napisał(a):
Rower napisał(a):
Dred napisał(a):
Rower napisał(a):
Panowie ... a czy kazdy z was kupujac telefon kom. na abonament np. w orange przeczytal caly regulamin eee jakis 10 stron ?? No wlasnie :) To ze ktos sie nie przywital wynika z faktu iz o tym nie wie ze trzeba tak robic ..

PeeSem jestem zarejestrowany na kilku forach i to jest jedyne gdzie trzeba sie witac :)

to wszystko ode mnie

Ciekawe czy wszystkim odpisales dzien dobry .... ?? Jakby kazdy tak robil to na jedno "witam jestem nowy" bylo by okolo pare tys odpowiedzi. Najlepiej od innych wymagac a samemu ... dopowiedz sobie.

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2008 11:38:56 
Użytkownik

Rower napisał(a):
Baskecior napisał(a):
Rower napisał(a):
Dred napisał(a):
Rower napisał(a):

to wszystko ode mnie

Ciekawe czy wszystkim odpisales dzien dobry .... ?? Jakby kazdy tak robil to na jedno "witam jestem nowy" bylo by okolo pare tys odpowiedzi. Najlepiej od innych wymagac a samemu ... dopowiedz sobie.

Dział NEWBIE jest forumową odpowiedzą na "dzień dobry"
Wchodząc do czyjegoś domu stosujesz się do panujacych weń zasad.
Jesli Ci nie odpowiadają - wychodzisz.
Czy tak trudno to zrozumieć ?

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2008 11:43:30 
Użytkownik

Widać że moje posty olane zostały... widzę że łatwo tutaj nie którym wymagać co nie co od kogoś, bo tak jest najłatwiej, nie robisz jak mi się podoba to wypad. To powiem Wam tak Regulamin na forum jest nie obowiązkowy to kwestia umowna. Nie jest to forum równe pomocy technicznej odpłatnej. To forum to grupa ludzi o tych samych zainteresowaniach o ludziach dobrych i pomocnych dla osób zarejestrowanych. Nie ma tutaj opłaty, więc zapoznanie się z regulaminem jest czysto partnerskie. Jeśli przy rejestracji jest pytanie czy przeczytałeś regulamin (regulamin forum nie phpBB) i ktoś się nie stosuje to grozi to banem albo usunięciem konta. W tedy nikt nie będzie narzekał że kogoś upomina że nie przeczytał regulaminu. Więc albo twarde zasady albo temat jest nie potrzebny. Warto dodać usługę wysyłania maila do świeżo zarejestrowanej osoby z regulaminem oraz linkiem do aktywacji z dopiskiem że regulamin musi być znany gdyż w przeciwnym wypadku nie stosowaniu się do regulaminu grozi ban (na termin określony np. miesiąc), bądź po prostu usunięcie konta. Nie róbcie wiochy pisząc że ktoś się nie przywitał i że jesteście na niego źli. Tak się zachowują dzieci nie dorośli. Jeśli ktoś przejedzie na czerwonym dostaje mandat i koniec. Nie ma o co się złościć. Tak samo może być tutaj albo pozwalacie na przejeżdżanie na czerwonym albo wlepiacie mandat. Po co się denerwować?
Pozdrawiam!

BMW 330i. M54 (rwd na gwincie) ... bylo
VW Passat B5 Kombi 1.9 TDI 110KM (bezawaryjny dieselek) ... bylo
VW Polo MK4 3dr 1.4 TDI Highline (twarda rakietka) ... bylo
Seat Leon 1.4 TGI ST (komfortowe, bezawaryjne, oszczedne [3.6kg/100 :D], rodzinne wozidlo) ... jest
TGI => https://www.seat.com/car-terms/t/tgi-technology.html

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2008 12:00:17 
Użytkownik

Czakol napisał(a):
To powiem Wam tak Regulamin na forum jest nie obowiązkowy to kwestia umowna. brałem Nie jest to forum równe pomocy technicznej odpłatnej. To forum to grupa ludzi o tych samych zainteresowaniach o ludziach dobrych i pomocnych dla osób zarejestrowanych. Nie ma tutaj opłaty, więc zapoznanie się z regulaminem jest czysto partnerskie.

W kontekście tego co napisałeś tym bardziej powinniśmy sobie pomagać zachować porządek ...
Nasze forum w opinii wielu osób uchodzi za jedno z najbardziej opiniotwórczych i przydatnych technicznie niekomercyjnych w sieci.
Nie oznacza to , że możemy tolerować nieodpowiednie zachowania typu tematy "Bania u Cygana", czy brak przysłowiowego "Dzień dobry" czy "dziękuję"

Z rozrzewnieniem wspominam czasy , kiedy tutaj trafiłem ... nawet kłócić potrafiliśmy się kulturalnie ...
Później trafiły tutaj mniejsze i większe gwiazdy a skutki widać nie tylko w niniejszym wątku.
Czy widząc niedołężną staruszkę nie pomożesz jej przejść przez ulicę ? Wszak nie ma takiego obowiązku ... można ja trywialnie rzecz mówiąc - olać ...

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2008 13:00:54 
Użytkownik

glowa muru nie przebijesz .. EOT

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2008 13:08:49 
Klubowicz

Myślę, że mylimy przyczynę ze skutkami. Rzeczywiście bywa tak, że na forum pojawiają się chaotyczne posty zawierające zdawkową treść i nie pasujące do reguł tutaj panujących. Wtedy robi się bałagan. Nie widzę jednak związku pomiędzy tym faktem i napisaniem, bądź nie napisaniem posta w dziale Newbie, którego istnieniu zawsze byłem przeciwny, i który uznaję za twór sztuczny i wydumany.

Rzeczą najważniejszą jest utrzymanie wysokiego poziomu merytorycznego forum w kategoriach technicznych oraz wysokich standardów zachowania promowanych na luźniejszych forach. Od tego mamy zaś Regulamin oraz Moderatorów, którzy choć często opluwani, to jednak wykonują tutaj kawał dobrej roboty. Natomiast nic do tego nie ma grzecznościowa forma "Dzień dobry jestem Robert ze Smolca", która może się w newbie pojawić lub nie, a dla mnie to i tak nie będzie miało najmniejszego znaczenia.

Podnosząc jeszcze raz kwestię witania się na forum myślę, że Baskecior ma dużo racji w tym, że warto pilnować własnych reguł i sposobu w jaki życzylibyśmy sobie, aby nasze forum było obsługiwane. Uważam jednak, że nie można stawiać w kategorii wypaczenia tego, czy ktoś napisze przywitanie w Newbie czy tego nie zrobi.

Jesteśmy bardzo różni, mówię tu o nas, użytkownikach forum. To nie jest zamknięta grupa doktorantów nauk ścisłych czy magistrów filozofii. Pamiętajmy, że nie możemy wymagać od innych, aby zachowywali się dokładnie tak jak tego oczekujemy. Możemy za to, a wręcz jesteśmy do tego zobligowani jako dobrze zorganizowana grupa ludzi, aby stanowczo żądać respektowania podstawowych zasad kultury i reguł współżycia w społeczeństwie.

Uważam więc, że powinniśmy (za sprawą Moderatorów) stanowczo egzekwować zdroworozsądkowe zasady dobrego zachowania i zdecydowanie tępić chamstwo, prostactwo i zbędne bicie piany nie na temat. Natomiast dajmy już może spokój temu nieszczęsnemu Newbie. Jeśli ludzie będą czytać Regulamin i będą zaczynać przygodę z forum od Newbie to bardzo dobrze. Jeśli ktoś o tym zapomni, a mimo to będzie wartościowym merytorycznie i społecznie użytkownikiem, to proszę bardzo, przymknijmy oko na jego pominięcie. Jeśli natomiast oprócz Newbie złamie kolejne reguły forum, a przy tym będzie się zachowywał w sposób ordynarny, to będziemy mieli jeszcze jeden złamany punkt regulaminu w zanadrzu, aby takiego delikwenta pogrążyć i dać mu bana.

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2008 13:34:16 
Użytkownik

Tak was to boli ze ktos sie nie przywita? Zenua.pl.. naprawde. to na chj odpowiadacie w tych tematach? Na chj to czytacie? Na chj sie interesujecie? Tylko ROBI ma problem z nowymi userami bo ja nie mam. wg mnie ten temat leci do kosza bo jest gwno warty i nic nie zmieni.

LykaN !!! Zasłużyłeś na 3 kartkę - a więc i BANA !!!
Ostrzegam Cię, że kolejnego upomnienia NAPRAWDĘ NIE BĘDZIE !!!

MOD: Piotruś :/

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2008 13:40:01 
Użytkownik

LykaN napisał(a):
Tak was to boli ze ktos sie nie przywita? Zenua.pl.. naprawde. to na chj odpowiadacie w tych tematach? Na chj to czytacie? Na chj sie interesujecie? Tylko ROBI ma problem z nowymi userami bo ja nie mam. wg mnie ten temat leci do kosza bo jest gwno warty i nic nie zmieni.

Nie pomyliłem się ... :/

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2008 17:49:15 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
Dodam i ja coś o siebie....
Jak tu zaczynałem, to nawet nie wiedziałem do czego służy NEWBIE (taka dziwna nazwa :/ )
Bardziej razi mnie ordynarność (choć i ja często rzucam mięchem) i pisanie z taką ortografią, że nie wiem co autor ma na myśli...
Rażące jest również odpisywanie, a czesto czytalem, że coś jest banalnie proste i jak można tego nie wiedzieć, albo ja wcześniej spędziłem kilka tygodni nad rozwiązaniem problemu a Ty byś chciał od ręki.....
Ja rozumiem, że pytanie w stylu: na którą oś mam napęd jest głupie, ale pytanie o schemat instalacji el, ewentualnie jak się z czymś tam wpiąć w instalację jest już ciężkim tematem...
Co do czytania regulminu, sam go nie czytałem, ale Konstytucji też nie czytałem i żyję....
Trzeba rozróżniać chamstwo od niechcącego naruszenia regulaminu i tyle....

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2008 17:52:16 
Użytkownik

sebolec napisał(a):
Myślę, że mylimy przyczynę ze skutkami. Rzeczywiście bywa tak, że na forum pojawiają się chaotyczne posty zawierające zdawkową treść i nie pasujące do reguł tutaj panujących. Wtedy robi się bałagan. Nie widzę jednak związku pomiędzy tym faktem i napisaniem, bądź nie napisaniem posta w dziale Newbie, którego istnieniu zawsze byłem przeciwny, i który uznaję za twór sztuczny i wydumany.

Rzeczą najważniejszą jest utrzymanie wysokiego poziomu merytorycznego forum w kategoriach technicznych oraz wysokich standardów zachowania promowanych na luźniejszych forach. Od tego mamy zaś Regulamin oraz Moderatorów, którzy choć często opluwani, to jednak wykonują tutaj kawał dobrej roboty. Natomiast nic do tego nie ma grzecznościowa forma "Dzień dobry jestem Robert ze Smolca", która może się w newbie pojawić lub nie, a dla mnie to i tak nie będzie miało najmniejszego znaczenia.

Podnosząc jeszcze raz kwestię witania się na forum myślę, że Baskecior ma dużo racji w tym, że warto pilnować własnych reguł i sposobu w jaki życzylibyśmy sobie, aby nasze forum było obsługiwane. Uważam jednak, że nie można stawiać w kategorii wypaczenia tego, czy ktoś napisze przywitanie w Newbie czy tego nie zrobi.

Jesteśmy bardzo różni, mówię tu o nas, użytkownikach forum. To nie jest zamknięta grupa doktorantów nauk ścisłych czy magistrów filozofii. Pamiętajmy, że nie możemy wymagać od innych, aby zachowywali się dokładnie tak jak tego oczekujemy. Możemy za to, a wręcz jesteśmy do tego zobligowani jako dobrze zorganizowana grupa ludzi, aby stanowczo żądać respektowania podstawowych zasad kultury i reguł współżycia w społeczeństwie.

Uważam więc, że powinniśmy (za sprawą Moderatorów) stanowczo egzekwować zdroworozsądkowe zasady dobrego zachowania i zdecydowanie tępić chamstwo, prostactwo i zbędne bicie piany nie na temat. Natomiast dajmy już może spokój temu nieszczęsnemu Newbie. Jeśli ludzie będą czytać Regulamin i będą zaczynać przygodę z forum od Newbie to bardzo dobrze. Jeśli ktoś o tym zapomni, a mimo to będzie wartościowym merytorycznie i społecznie użytkownikiem, to proszę bardzo, przymknijmy oko na jego pominięcie. Jeśli natomiast oprócz Newbie złamie kolejne reguły forum, a przy tym będzie się zachowywał w sposób ordynarny, to będziemy mieli jeszcze jeden złamany punkt regulaminu w zanadrzu, aby takiego delikwenta pogrążyć i dać mu bana.

Święta prawda, sebolec napisał wszystko co myślę i ja, dodam jedynie, że wymagane jest przywitanie w dziale newbie do którego praktycznie nikt nie zagląda. Do prawdy myślę, że wartościowszą formą przywitania było by, po prostu napisanie w swoim pierwszym poście coś w stylu "witajcie nazywam sie xxxx jestem z yyyy pozdrawiam wszystkich" i dalej treść posta. Nie koniecznie musi być to post z prośbą o pomoc, ale na przykład ktoś nowo zarejestrowany odpisuje na prośbę innego użytkownika i akurat ma coś wartościowego do dodania. Z pewnością takie przywitanie zobaczy więcej osób niż w newbie.

A teraz pytanie do osób dla których newbie jest niezbędne i obowiązkowe. Jak widzicie osobę której pierwszy post w stylu "potrzebuje pomocy" to odsyłacie go do newbie bo to jego pierwszy post i powinno to być przywitanie w newbie, czy odsyłacie go do newbie bo się nie przywitał ? Może się wydawać, że bardzo podobna sprawa, ale jednak istnieje kolosalna różnica.

Dodam, że w dziale newbie obecnie są 84 strony z postami po 50 wątków na stronę co daje 4200 użytkowników którzy się oficjalnie przywitali. Zarejestrowanych userów forum posiada 18338. Po prostych obliczeniach wychodzi, że przywitało się mniej niż 1/4 userów dokładnie 22.9%. Nie wiem ile przywitań jest w archiwum bo tam wszystkie posty są zrzucone razem, ale przyznać się kto się nigdy nie przywitał w newbie i teraz odsyła do tego działu innych ? ;)

http://www.youtube.com/watch?v=v9InKS65Auw

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2008 18:42:07 
Użytkownik

Ukamienujcie mnie, ale ja się nigdy nie przywitałem w dziale NEWBIE...uważam to za zbędny 'bajer' na serwerze, sam tego nie czytam, jeśli jest ktoś kto zapamiętał wszystkich userów i wie skąd oni są wysyłam UPC beczkę piwa....ogólnie nie przeszkadza mi to, że ktoś wita się w 1 poście zamiast w newbie, bardziej razi mnie dosadność postów, które jak czytam to czasami to nie wiem o co chodzi- to po 1. Po drugie to zastanawiam się czemu sporo starych bywalców nawet nie uchyli rąbka info (chyba że stary wyga-staremu userowi), tylko klepnie głupie zdanie żeby szukać w szukajce, gdzie ja swoją drogą kilka razy niczego sensownego nie mogłem znaleźć, ale to pomijam :diabel: Ogólnie forum jest fajne nie powiem, jest duuuużo wiedzy technicznej, czasami spotkam się z komediami w postach, no ale jest czadersko :D
Poooozdro, yo, siema, you always have right, jak to Czakol napisał :):

edit.
Właśnie wracam z działu NEWBIE, i takie moje spostrzeżenie:
Jeśli wchodzimy do kogoś do domu i mówimy dzień dobry to zazwyczaj nam odpowiadają, więc dlaczego zwolennicy newbie nie odpowiadają dzień dobry nowym userom??? (bez wymówek że dział sam odpowiada !:) ) Jeśli ktoś nam nie odpowiada to spotykamy się z brakiem kultury. Taka mała dygresja :)

VW Passat B5 1.9 TDI AFN
Audi A6 1.9 TDI AWX
jest:
BMW :)

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2008 19:58:25 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
bije się w pierś nie zbyt często tam się zagląda ale zagląda, niech każdy co tam wejdzie odpowie komuś na powitanie żeby zer nie było przy odpowiedziach , i przestańmy się spierać tylko zacznijmy wspierać :peace: panowie

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2008 20:10:52 
Użytkownik

Moim zdaniem są inne aspekty istnienia tego działu.
Dla mnie nie jest on tylko przysłowiowym "Dzień Dobry", ale także czymś jeszcze...

Chcecie się witać w pierwszym poście?? To właśnie powoduje chaos...
Wyobraźcie sobie coś co sami proponujecie:
Przychodzi ktoś i w pierwszym poście w dziale np. "Zawieszenie" opisuje po krótce skąd jest, czym jeździ i co robi. Niby fajnie, wszyscy wszystko wiedzą, mnóstwo ludzi przeczytało tego posta. Ale teraz mija kilka dni, wszyscy zapominają o przywitaniu itd, ale chcą się czegoś dowiedzieć z owego działu. Wpisując np. model auta otrzymują w odpowiedzi 1000 postów w których przywitała się osoba z modelem np. A4 i przez to przeszukują godzinami forum zamiast odsiać tematy z Newbie i od razu przejść do technicznych...

Chciałbym zobaczyć jak któryś z was jest zachwycony przeszukiwaniem segregatora który zawiera tysiące infomacji, których akurat nie szukamy... To pozwala po prostu zachować namiastkę porządku...

Także jeśli "Dzień Dobry" was nie satysfakcjonuje to może czysto techniczna korzyść płynąca z tego działu...

Ostatnio edytowano 31.sie.2008 20:28:02 przez Heveliusz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2008 20:16:29 
Użytkownik

Heveliusz ma trochę racji.

http://www.youtube.com/watch?v=v9InKS65Auw

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2008 21:10:43 
Użytkownik

Bobo napisał(a):
Heveliusz ma trochę racji.

Owszem, bo poparł swoją wypowiedź trafionym argumentem, z którym po części też się zgadzam :)

VW Passat B5 1.9 TDI AFN
Audi A6 1.9 TDI AWX
jest:
BMW :)

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2008 22:13:01 
Klubowicz

Cysztof napisał(a):
Moze zrobic selekcje-tzn. dla tych co dopiero sie zalogowali zablokowac wszystkie dzialy poza Newbie tak zeby mogli tylko cytac posty a w Newbie mogli sie przywitac. i dopiero jak sie przywita, przedstawi etc. odblokuja sie pozostale dzialy forum.... oczywiscie niezbedny bedzie taki wpis w regulaminie...
Co wy na to ?

Popieram ,wtedy nikt na pewno nie zapomni się przywitaći nie bądzie pisał że niewiedział i nie czytał regulaminu

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1