.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.lut.2025 20:42:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20.maja.2009 01:05:36 
Użytkownik

Czy on przy ruszaniu automatem trzyma hamulec az sie silnik wkręci w obroty? Czy to normlane do zastosowan w C5 2.5 tdi ? :P

Tytuł:
PostNapisane: 20.maja.2009 01:11:35 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Taaaaaaak ...
Niektórym opary z bezołowiowej tak przypaliły siatkówkę , że kąt widzenia spadł blisko zera ...
Nie pierwszy i nie ostatni raz zresztą ...
O R15 wie już moja córka, a reszty bzdur dyplomatycznie nie skomentuję ... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20.maja.2009 09:40:22 
Użytkownik

Sprinter napisał(a):
A tak apropo, audi odrabia powoli lekcje z podsterownością, już mamy półosie przechodzące przy samym sprzęgle, przesunięty silnik i seryjne 60/40 q. To nie jest bez znaczenia. ;)

No nareszcie się za to wzieli, mimo to podczas np. filmiku z przejazdu RS5 po Nurburgring nadal słychać "jęk" przednich opon charakterystyczny dla napędu AWD. Ponoć w RS6 C6 podsterownosć juz nie występuje co mnie b. cieszy :)

- Audi A6 Avant BES 2.7T manual + soft - ukradli :(
- BMW 528iA Touring 97r
- BMW 540i6 Touring technoviolett - 95r
- Lexus GS430

Tytuł:
PostNapisane: 20.maja.2009 09:47:12 
Użytkownik

Auto: Renata
a ja powiem tylko tyle ... :): :): :): :):

Tytuł:
PostNapisane: 21.maja.2009 16:28:53 
Użytkownik

Jak komuś sie nie chce kupować wspomnianej gazety dla wybitnego, obiektywnego, jedynego mówiącego prawde, artykułu podaje link:
http://moto.onet.pl/1557421,1,rewolucja ... owany.html
Sugeruje zwrócić szczególną uwage na podpis na dole :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 23.maja.2009 21:22:19 
Użytkownik

Rzeczywiscie narobiłem troche byków ort. ,bo pisałem to tak troszke bez sensu,bo po paru%Więc przepraszam
Chciałem tylko powiedziec ,że benzyna juz wielkiej przewagi nie ma a nawet jest wręcz odwrotnie.
I od razu śmiejecie sie ze mnie:

"dobrze ze jest SzymekB :D"
albo

"myślałem że robią tylko do r8"

Audi to nie tylko samochody do użytku drogowego ,są tez takie tylko i wyłacznie przeznaczone do rajdów samochodowych ,jednym z nich jest r15 .

Tak to miałem napisac?????

Po drugie to co napisał Simpson jest własnie w "top gear"i dokładnie o to chodziło

Po trzecie nie mam żadnych klapek na oczach tylko jestem fanem tej marki i tyle

Po czwarte bmw zeszło na psy i kropka juz nie bedzie takich aut jak sstare m3 ,Czy piekna 7,obecna to brzydal.

Nie śmiejcie sie juz ze mnie :peace:
Juz bede pisał normalnie

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2009 10:49:13 
Klubowicz

to pewnie tylko audi jest takie cudowne i robi tak samo ładne,trwałe i bezproblemowe auta jak kiedyś???
Jeśli tak uważasz to jesteś w wielkim błędzie.

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 25.maja.2009 17:22:19 
Użytkownik

Nie kolego moderatorze!! Wcale tak nie myśle, uważam jednak,że audi robi lepsze samochody od bmw jesli chodzi o teraźniejszość.NIe uważam jednak ,że audi nie robi błędów,pomyłek itd. Można dużo by tutaj wymieniać,choćby silnik 2.5 Tdi ,zawieszenie w audi a6 allroad, audi a2 , pękające wały w 2.0 Tdi.... I prosze zapomnijcie o tamtym poście ,bo samemu mi sie z niego śmiać chce :D
Jak mogłem takie bzdury wypisywac
:/
Poza tym takze mam słabośc do bmw, podoba mi sie stara trojeczka ,oraz to nowe x6

Ale nie zmieniam tematu , tutaj chodzi o to ,że ropa juz dobiegła swojego konkurenta i za niedługo go przeskoczy tak się stało w le mans i moze stac się na drogach . Także kolego moderatorze ,może warto docenic Tdi ?? Wypróbowac??
Może zmienisz zdanie na ten temat

Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 25.maja.2009 19:22:09 
Użytkownik

Auto: 80 Avant
SzymekB napisał(a):
Ale nie zmieniam tematu , tutaj chodzi o to ,że ropa juz dobiegła swojego konkurenta i za niedługo go przeskoczy tak się stało w le mans i moze stac się na drogach . Także kolego moderatorze ,może warto docenic Tdi ?? Wypróbowac??

Jeśli piszesz do kolegi moderatora Dreda, to zapewniam Cie, że nie jest on uprzedzony do TDi.

Popularność diesli bierze się przede wszystkim z ekonomicznego aspektu. Gdyby koszty utrzymania były identyczne, to myślę, że dużo osób przesiadłoby się na benzynę. Łącznie ze mną.

Tytuł:
PostNapisane: 25.maja.2009 19:53:04 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
Gdzie kupię ten guzik co daje 100KM przyrostu :?:

Szukałem na allegro ale nie znalajzłem :/

Tytuł:
PostNapisane: 25.maja.2009 20:06:13 
Użytkownik

Auto: 100/C4 2.0 16V ACE, D2 FL 3.7Q 40V AQG
ADAM 12 napisał(a):

żeby mieć taki guzik to trzeba kupić M5tke :) tylko on nie daje a ogranicza moc o 100KM

Tytuł:
PostNapisane: 25.maja.2009 20:14:14 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
hubos21 napisał(a):
ADAM 12 napisał(a):

żeby mieć taki guzik to trzeba kupić M5tke :) tylko on nie daje a ogranicza moc o 100KM

To do mietka nie podejdzie :?: Bo myślałem że jak kupię guzik to bede miał 320 KM :/

Trudno.Ide dalej wałki toczyć :):

Tytuł:
PostNapisane: 25.maja.2009 20:17:14 
Użytkownik

ADAM 12 napisał(a):
hubos21 napisał(a):
ADAM 12 napisał(a):

To do mietka nie podejdzie :?: Bo myślałem że jak kupię guzik to bede miał 320 KM :/

Trudno.Ide dalej wałki toczyć :):

zacznik od magnetyzerów :P

Tytuł:
PostNapisane: 25.maja.2009 20:21:22 
Użytkownik

Megster napisał(a):
SzymekB napisał(a):

Jeśli piszesz do kolegi moderatora Dreda, to zapewniam Cie, że nie jest on uprzedzony do TDi.

Popularność diesli bierze się przede wszystkim z ekonomicznego aspektu. Gdyby koszty utrzymania były identyczne, to myślę, że dużo osób przesiadłoby się na benzynę. Łącznie ze mną.

Kolego Megster to niestety pomyłka z twojej strony.Ekonomia to jedna z dobrych stron tych silników ale nie tylko. Audi teraz usiłuje o tym przekonac o tym amerykanów. Bo kiedy jankes z ogromnym silnikiem benzynowym przegrywa na torze z dieslem to jest cos chyba nie tak. :D

Tytuł:
PostNapisane: 25.maja.2009 22:09:33 
Użytkownik

Zauważyć trzeba że TDI ma turbine i dlatego dorównuje benzynie , jeśli by benzyna była z turbiną nie trzeba nikogo przekonywać co by było silniejsze.

Tytuł:
PostNapisane: 26.maja.2009 06:00:03 
Użytkownik

Cichy napisał(a):
Zauważyć trzeba że TDI ma turbine i dlatego dorównuje benzynie , jeśli by benzyna była z turbiną nie trzeba nikogo przekonywać co by było silniejsze.

nie znam samej budowy tego silnika TDi ale wątpie żeby to V12 zadowoliło się jedną turbiną

Tytuł:
PostNapisane: 26.maja.2009 09:51:13 
Użytkownik

Auto: Renata
hubos21 napisał(a):
Cichy napisał(a):

nie znam samej budowy tego silnika TDi ale wątpie żeby to V12 zadowoliło się jedną turbiną

racja .... ma dwie ... :):

Tytuł:
PostNapisane: 26.maja.2009 11:21:52 
Klubowicz

SzymekB napisał(a):

[...]Bo kiedy jankes z ogromnym silnikiem benzynowym przegrywa na torze z dieslem to jest cos chyba nie tak. :D

no jasne i tu wychodzi ekonomia.
TDI jest dużo mniej razy w pit lane by się tankować. Przede wszystkim stąd biorą się te przewagi ;)

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 26.maja.2009 14:00:58 
Użytkownik

SzymekB napisał(a):
Chciałem tylko powiedziec ,że benzyna juz wielkiej przewagi nie ma a nawet jest wręcz odwrotnie.

Tu się troszkę nie zgodzę.
Zauważ, że nadal w większości porównań bierze się pod uwagę turbo diesla i wolnossącą benzynę.
Biorąc pod uwagę oba rodzaje jednostek i obie doładowane wydaje mi się, że benzynka jest do przodu i to nieźle :)

Megster napisał(a):

Tu też bym polemizował ;) ;)
Ta ekonomiczność to tylko mniejsze spalanie.
Jak masz cokolwiek zrobić w dieslu np. rozrząd to okazuje się, że nie jest już taki ekonomiczny.

Pomijając fakt, że niecierpię klekotów (zaraz zostanę zlińczowany :P :P ) to sporo przeanalizowałem temat, miedzy innymi z wujkiem swoim który ma w firmie koło 20 samochodów - Octavie i Focusy zarówno w benzynie jak i w dieslu.
Mniej więcej ta mini flota :P ma 4 lata i diesle w utrzymaniu są o wiele droższe.
Mówię o całkowitym koszcie utrzymania, łącznie z serwisem, ubezpieczeniem etc.
Zaraz pewnie gromy na mnie polecą ale cóż - każdy chyba ma prawo do swojego zdania ;)
Droższe od 1,9TDi to chyba tylko eSki są bo nawet 2,8 w benzynce jest ekonomiczniejszy w utrzymaniu :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 26.maja.2009 14:24:07 
Użytkownik

Chmielu80 napisał(a):
SzymekB napisał(a):

Tu się troszkę nie zgodzę.
Zauważ, że nadal w większości porównań bierze się pod uwagę turbo diesla i wolnossącą benzynę.
Biorąc pod uwagę oba rodzaje jednostek i obie doładowane wydaje mi się, że benzynka jest do przodu i to nieźle :)

Megster napisał(a):

Tu też bym polemizował ;) ;)
Ta ekonomiczność to tylko mniejsze spalanie.
Jak masz cokolwiek zrobić w dieslu np. rozrząd to okazuje się, że nie jest już taki ekonomiczny.

Pomijając fakt, że niecierpię klekotów (zaraz zostanę zlińczowany :P :P ) to sporo przeanalizowałem temat, miedzy innymi z wujkiem swoim który ma w firmie koło 20 samochodów - Octavie i Focusy zarówno w benzynie jak i w dieslu.
Mniej więcej ta mini flota :P ma 4 lata i diesle w utrzymaniu są o wiele droższe.
Mówię o całkowitym koszcie utrzymania, łącznie z serwisem, ubezpieczeniem etc.
Zaraz pewnie gromy na mnie polecą ale cóż - każdy chyba ma prawo do swojego zdania ;)
Droższe od 1,9TDi to chyba tylko eSki są bo nawet 2,8 w benzynce jest ekonomiczniejszy w utrzymaniu :peace:

Kolego tutaj z porównaniem 2.8 w benzynie do zacnego 1.9 Tdi to chyba przegiołes.Przeciez 1.9 jest najbardziej niezawodnym,ekonomicznym i nawet powiem cichym silnikiem w swojej klasie.Radzi sobie bardzo dobrze z quattro, wiem bo tata takim jezdzi ma 116 koni . Natomiast 2.8 to benzyna która pali przynajmniej 12 litrów na setkei po przejechaniu 200 tys. km silnik juz ma na co narzekac.1.9 przejezdza to bez problemu i nic sie z nim nie bedzie działo.
Nie jestem dieslo-maniakiem sam mam benzyne :D

Ale porównanie 6 litrów ropy na setke z 12 litrami benzyny?? ;)

Moze sie zgodze ,że części do diesla sa droższe i pada turbina, ale za to sa bardziej wytrzymałe ;)

A kolega Dred z tym Le mans tez ma racje, bo diesle rzeczywiscie mniej stają do tankowania i to im daje przewage. No coż tak to juz jest ,że każdy chwali swoje i tak będzie do konca świata :D

Pozdrawiam :peace:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1