Menda96 napisał(a):
Audi 80 b3 1.6 diesel przebieg 886tys nie mój ale jechałem nim kierowca mówił że kupił go jako 15 letni samochód z Niemiec po taksówce z przebiegiem 200tys, mówił że przebieg może być nawet dwa razy większy. A teraz historia hyundai pony 1.5 benzyna 75Km z lpg, uważam że jest to bardzo wytrzymały w sensie mechanicznym samochód. Auto z 90r chyba w 92 lub 93 było sprowadzone do Polski został założony gaz i tak sobie jeździł w 2004 kupił go mój ojciec i zrobił nim 120tys nic sie nigdy nie zepsuło ale rdzewiał, w 2009 ojciec chciał go oddać na złom ale dziadek stwierdził że go weźmie jeszcze i pojezdzi max rok i odda na złom, wyszło tak że jeździł nim 5 lat i się na niego wkurzyl i sprzedał bo początkowo stwierdził że nic nie będzie przy nim robił i jak się zepsuje to go na złom odda, nawet nie wymienił oleju a przejechał nim 100tys km. Ostatni rok codziennie jak wyjeżdżał z garażu na zimnym silniku to kręcił go na jedynce i dwójce do odcinki (sam widziałem) i się skubany nie zepsuł. Sprzedał go w 2014r z przebiegiem 490tys km i jeździ sobie do dziś.
Miałem Pony z silnikiem R4 8v z Mitsu Colta... powiem tak - PANCERNIAK ! Czy w palnik czy spokojnie... jeździł i nie chciał się zepsuć.
Ludzie nie doceniają Hyundaia... znajomy któremu sprzedałem swojego Pony zrobił w 6 lat 230 tyś km. Ja zrobiłem 60 tyś w 1.5roku.
Miał 290 jak sprzedawałem.. + 230... więc 520 tyś i jedyny problem to raz zmieniana uszczelka pod głowicą - tylko ze względu na wycieki oleju od strony rozrządu.