.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.lis.2024 05:45:13

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17.lip.2006 21:00:29 
Użytkownik

davidos88 napisał(a):
Przepraszam ale nie mołem się powstrzymać. Golf III i Ford Mondeo dobre auta?? To ja już nie wiem jakie auto jest złym autem.

bez tego Mondea :P

Tytuł:
PostNapisane: 18.lip.2006 02:34:34 
Użytkownik

Lochus napisał(a):
Taaa jak mowisz, swiadcza o tym ze wlasciciel takiej naklejki zna sie na samochodach hahaha :D :D :D :D

Zrobił sie OT, temat dotyczy czego innego :P

Do 15 tys. w dieslu mysle ze mozna kupic dobre auta:
- Golf III
- Vw Passat
- Ford Mondeo
i pewnie jeszcze pare innych dobrych aut :)

Co do tej naklejki i twojej wiedzy o samochodach to powiem ci ze mialem i golfa 3 i astre 1 po face, oba ten sam rok, w golfie 4 drzwi, klapa i progi to rdza, w astrze mimo porysowanej maski i blotnika do golej blachy lekki nalot rdzy przez rok do poki jej nie pomalowalem.
Wracając do tematu mondeo odpusć, tata mial i bylo srednie, jak opel to nie diesel. Omega B w dieslu tez kiepski pomysl, silniki awaryjne mechanicznie, wczesne modele mocno nie dopracowane. Ja bym plecił jakąś c4 w 2.5 avant, ewentualnie b4 avant, ale bedzie miala maly bagaznik. O vectrze B za duzo ci nie powiem, wiem tyle ze z tylu ma niezalezne zawieszenie (troche gumek do wymiany), jezeli benzyna w oplu to ecotec da sie zagazowac do 2 tys i bedzie spoko smigać, jezeli brac 1.8-2.0, 1.6 za slabe, reszta bedzie droga w zagazowaniu.
Mialem w astrze 1.8 16v bardzo milo wspominam ten silnik, jezdzilem na gazie i bardzo chwale, bardziej niz 1.6 audi ;-) , 2.0 to to samo co 1.8 tylko rozwiercony.

Tytuł:
PostNapisane: 18.lip.2006 03:43:35 
Klubowicz

maly v8 napisał(a):
sam mam hiszpana z takim silnikiem zamienniki ogólnie dostepna zuzycie paliwa na trasie jakies 8-9 l ale zima żadne kłatro nie dorówna

eee tam... gadanie :P http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 503&q=audi

odpusc sobie jakies japonczyki, ople, fordy i takie tam...
kup sobie audi... taki avant c4 bedzie nie do zajechania, a zima i quatrro... bajeczka, co widac na filmiku (patrz link) lepiej doloz pare groszy i kup sobie takie c4 tdi Q, a napewno nie bedziesz zalowal...

szedles dobrym tropem na poczatku, nie daj sie z niego zbic :)

Błogoslawiony człowiek, ktory nie majac nic do powiedzenia powstrzymuje się od ubrania tego faktu w słowa

Tytuł:
PostNapisane: 18.lip.2006 16:27:56 
Użytkownik

destruktek napisał(a):
B4 Avant TDi za 15 tys to juz prawdziwa laleczke mozesz znalesc

pokaz mi jakas taka laleczke bo wcale to nie jest proste;] jak ktos ma cos pewnego to ja chce ja kupic :))

Tytuł:
PostNapisane: 20.lip.2006 06:38:50 
Użytkownik

Opla mozna dosc atrakcyjnie kupic, ma dobra dostepnosc czesci i sa jedne z najtanszych, wada to BARDZO zlej jakosci zabezpiczenie antykoryzyjne i wieksza awaryjnosc niz np. Audi, Mercedes ale mniejsza niz np. Renault, Citroen. Omega ma niestety tylni naped, slabiutkie zabezp. antykoryzyjne, przyciski z odpadajaca farba ale za to mozna ja kupic w atrakcyjnej cenie i z niezlym wypasem.

Tytuł:
PostNapisane: 20.lip.2006 16:26:10 
Użytkownik

hej, a więc decyzja zapadła, nasz b. dobry znajomy juz pojechał na poszukiwania, auto będzie przyprowadzone ze szwajcarii, najprawdopodobniej będzie to C4 2.8 quattro lub 2.5 TDI w avancie w manualu , rocznik 92-93

jeżeli trafi się benzyna gazujemy ją sekwencją, ceny spadły za ok. 3500 zł można wstawić tak więc myśle że nie będzie najgorzej

dzięki wszystki za rady, jak już auto będzie ,wstawie fotki i opis.

pozdrówka.

'96 Audi A6 C4 2.5 TDI AEL Avant 6 gear - sprzedany

'01 BMW E46 2.5 R6 - sprzedany

'02 Audi A4 B6 1.9TDI AVF + quattro - obecnie :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1