.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.kwi.2025 06:51:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2004 16:15:04 
Użytkownik

witam

OT ale nie moglem sie powstrzymac

blazer jak masz przegnity kielich to jezdzic lepiej po polach !!!
nei wiem czy do konca zdajiesz sobie sprawe z tego jak wylgda poslig wozkiem po asfalcie

pozdrawima

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2004 19:52:47 
Użytkownik

Simpson napisał(a):
Mat napisał(a):
Nie będę oryginalny bo też do prędkości zalecanej raczej się nie stosuję ;) ale staram sie nie przekraczać ponad 20km/h od sugerowanej przez znaki (no chyba, że w trasie)
To można powiedzieć że jeździsz przepisowo bo prawie sie mieścisz w błednych wskazaniach prędkościomierza :D

Właśnie dlatego staram się przekraczać tylko tyle :D . Musi być naprawdę upierdliwy gliniarz żeby wlepić mandat za przekroczenie prędkości poniżęj 20km/h.

A czy ktoś z Was może przy kontroli radarowej próbował uzyskać informację na temat homologacji używanego właśnie radaru? Podobno nie wszyskie mają a bez homologacji to nie mają prawa na podstawie takiego pomiaru wystawić mandatu, a i tak wystawiają.

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2004 21:59:58 
Klubowicz

Auto: S2 Coupe
Jak zaczniesz gadać o homologacji sprzętu to oni sprawdzą Ci każdy centymetr auta... i nie masz dowodu + 500 złociszy w plecy... nie polecam.

Piszę poprawnie po polsku

Tytuł:
PostNapisane: 08.wrz.2004 00:35:59 
Użytkownik

DeS napisał(a):
Jak zaczniesz gadać o homologacji sprzętu to oni sprawdzą Ci każdy centymetr auta... i nie masz dowodu + 500 złociszy w plecy... nie polecam.

Wiem :D Dlatego pytam czy ktoś tego próbował

Tytuł: Re: punkty
PostNapisane: 08.wrz.2004 09:48:36 
Moderator

Blazer napisał(a):
witam a ja kto jest z tymi punktami kiedy one przepadaj? po roku czy jak? ja dostalem mandat za jazde w pasach bo mialem zepsuty sciagacz do pasow i one wisialy swobodnie jak mijalem gliniarza to akurat pech chcial ze pas mi spadl z ramienia i ten siezawrocil jakies 2 km jechal na sygnale i sie przyczepil.bylo to na 2 dzien jak kupilem 1 audi typ 43 prowadzile mja do mechanika wlasnie a ten mi zabral dowod za przegnity kielich i dal zezwolenie dojechac do mechanika albo do domu z pradkoscia 20km/h.w tym samym dniu na 2 biegu lecialem nia 100 z groszem 1.6 gaz

ROTFL

Tytuł:
PostNapisane: 11.wrz.2004 21:34:42 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
Ehh...dawno mnie nie było...a tu taki fajny temat... :)
Gdyby nie fotoradary...przez to muszę zwalniać a nie lubię tego robić. W trasie jeżdżę zawsze zgodnie z warunkami na drodze. Zwykle minimum to 140, chyba, że niedospany lub chory, to 120. Trasy typu E7, to w zakresie 140-180, a najczęściej 150-160 i zwykle większość trasy środkiem. Niektórym się to mocno nie podoba, ale większość kierowców to toleruje. Ale nadgorliwym i mocno śpiesznym daję szanse i często ustępuję miejsca dla włączających się do ruchu. Pasy w moim aucie to świętość i każdy bez gadania je zapina. Również mam obsesję wyprzedzania. Najczęściej przelatuję trasę cały czas pierwszy, ale nie przeginam pały przed górkami i zakrętami. Światłą zawsze w trasie włączone. I zawsze zwalniam jak widzę w lusterku Mondea, Passaty itp...szczególnie jak mnie podpuszczają. Aha...mam równo 30 mandatów na koncie. Ale tylko 3 za prędkość i w tym dwa w Maluchu. Zresztą tylko 9 mandatów w Audi. Aha...moja Małżonka jak widzi, że w trasie zwalniam poniżej 140, to zawsze pyta czy się przypadkiem źle czuję i czy nie musimy zrobić przerwy... :D

Tytuł:
PostNapisane: 11.wrz.2004 23:48:41 
Użytkownik

Witam. I ja sie dolacze. :)

Predkosc prawie wszedzie, pasy (na poczatku w nich nie jezdzilem potem tak teraz znowu nie), ciagla, podwojna, picie czy tez jedzienie czegos podczas jazdy, miganie dlugimi (sygnalizuje innym ze stoja panowie w blue :D), i kierunkowskazy - w miescie sygnalizuje ze skrecam ale p na takiej katowickiej juz ich nie uzywam :/ i to chyba wszystko.

Punkty mialem kiedys 19 moze wiecej, teraz mam chyba tylko 16 - wszystkie byly nabite przez normalna suszarke. Co do fotoradarow i do tego, ze niewiem ile mam tych punktow czy byly zrobione mi jakies fotki to nic niewiem bo zameldowany jestem w jednym miejscu a mieszkam w innym a korespondecji tamtej nie odbieram. :)

Btw punkty kasuja sie po roku od moementu dostania mandatu, albo mozesz co 6miesiecy isc do "specjalnej szkolki" zaplacic pare gorszy, obejrzec pare drastycznych filmow z wypadkow, posluchac teorii i 6 pkt czy 4 (? nie pamietam) sa anulowane. :)

Tytuł:
PostNapisane: 12.wrz.2004 10:39:35 
Użytkownik

Moje przewinienia , to : jazda powyżej dozwolonej predkości ( uważam , ze większość ograniczeń w Polsce jest spowodowana dostosowaniem do słabych kierowców w maluchach ) , wyprzedzanie na zakazie ( jak widzę , że zdążę ) , więcej nie mam :) . Punktów w życiu nie miałem - zawsze jakoś zagadałem z policajami i mówiłem , ze jeszcze nie miałem , mandatów może 8 do tej pory ( większosć z suszarki ) . Dwa wypadki ( auta całkowicie skasowane ) - oba nie z mojej winy , tylko : raz - dziadek mi wyjechał busem z podporządkowanej , i naśmieszniejsze - jechałem zgodnie z ograniczeniem ( obok szkoła ) , wynikiem był skasowany samochód , drugi raz - wyprzedzałem ( przepisowo i na prostej z zachowaniem prędkości nakazanej !!! ) dziadka dużym fiutem i dziadek w pewnym momencie skręcił w lewo w polną drogę ....wynik jak powyżej . Co najśmieszniejsze jednak - ubezpieczalnia dziadka ( niesławna Agropolisa ) - przysłała do mnie detektywa i rzeczoznwcę w jednym , który w raporcie zasugerwoał , ze była w wypadku moja 5% wina :D , bo ...wyprzedzałem . Po ostatnim mam uczulenie na emerytów za kierą i staram się nie wyprzedzać gsy widzę jakikolwiek zjazd po lewej !!! Obaj sprawcy mieli ponad 70 lat , więc uważam , ze powinno się wprowadzić jakieś badania takich kierowców . Ogólnie staram się jeździc zgodnie z przepisami ( za namądrzejszy uważam zakaz wyprzedzania na skrzyżowaniu ) , ale co do prędkości - myślę, że równamy w ograniczeniach w dół . jeżdżę zawsze na światłach - uważam , ze jestem lepiej widoczny , szczególni gdy ktą ma zauważyć mnie kątem oka lub pod słońce ( mam szary lakier ) , halogenów używam w deszczu i mgle , kirunkowsakzy włączam zawsze . jak widać - jeżdżę raczej zgodnie z przepsiami co jednak nie uchroniło mnie od wypadków ( ale mam najeżdżone kilkaset tysięcy , więc moze mam prawo ) Prpoponuję zwrócić natomiast uwagę na jeden bardzo ważny szczegół - czy ktos słyszał o uczeniu kursanta redukowania biegu przy wyprzedzaniu na nauce jazdy ??? Uważam , ze dopóki będą uczyć ludzi jeździc tak jak to robią teraz , to wypadki będą , jako , że najczęściej spotykany obraz na drodze to świeży kierowca , który przy 80 km/h zaczyna wyprzedzanie na piątce ...Wiem o tym , bo musiałem kilka swoich panien uczyć wyprzedzania , jedna nawet była przekonana , ze powyzej 3000 RPM wsilnik się psuje - tak jej nakładł do głowy instruktor ...

Tytuł:
PostNapisane: 25.wrz.2004 08:15:55 
Użytkownik

Tym, ktorzy pisali, ze wyprzedzaja na trzeciego chcialem powiedziec, ze lepiej zeby sobie darowali. Wczoraj pewna baba wlasnie w takiej sytuacji skasowala moja babke ... i przyjela linie obrony, ze ta jechala rowerem srodkiem jezdni [sic!] :!: Dobrze, ze skonczylo sie tylko na "kilku" zlamaniach i szwach :/ Kobiete scignie za to prokurator ... Tak wiec rowerzystow radze omijac szerokim lukiem nawet w srodku dnia i traktowac na rowni z innymi uzytkownikami jezdni.

To taka zbiorowa odpowiedz dla tych co pytali czemu mam taki opis na gg

Jakie limity :?: W Neostradzie nie ma limitów :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1