.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lis.2024 00:33:48

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2008 10:45:44 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Piotruś napisał(a):
Dred napisał(a):
nie przeglądałem tego i nie ja to roztrzygałem

Ja rozstrzygałem, więc spróbuję rozwiać wątpliwości.

Otóż moim zdaniem LykaN złamał regulamin, ponieważ wybitnie chamski i wulgarny ton wypowiedzi na publicznym forum - zasługuje na (wciąż moim zdaniem ale i zgodnie z Regulaminem) najwyższe potępienie.
Nadto doprowadza mnie do szału celowe "zjadanie literek" w wulgaryzmach, co niby w zamyśle miałoby służyć jako obejście regulaminu, a w istocie narusza go jeszcze bardziej ... :/ .

Gdybym w takiej chwili chciał zastosować "najwyższy wymiar kary" - LykaN zostałby zbanowany (nastąpiłby tzw. autoban po przydzieleniu trzeciej kartki) .
Powstrzymałem się tylko dlatego, że pamiętam też dobre uczynki tego użytkownika - kiedy zupełnie beziteresownie poświęcał niejedno niedzielne popołudnie na jeżdżenie i weryfikowanie samochodów - o co prosili (jak sądzę - osobiście mu nieznani) inni użytkownicy AKP.

Ważąc ewidentne naruszenie RFu ale też "zdarzenia z historii" postanowiłem skorzystać z tego zapisu RF:

"Moderatorzy pilnują porządku [...] mogą [...] również upominać"

... zamiast z zapisu mówiącego o sankcjach.

I to w zasadzie wszystko co miałem do powiedzenia w tej sprawie ... .

Jak widać (o czym świadczą cytaty z regulaminu) wszelkie pomówienia (niektórych userów) o jakieś szczególne względy dla "wybrańców" - nie znajdują tutaj żadnego uzasadnienia, w mojej decyzji nie ma niczego "zadziwiającego i wzruszającego" ani tym bardziej niezgodnego z obowiązującym wszystkich po równo - regulaminie.

Pozwolę się odnieść do twojej wypowiedzi.
Pamiętaj iż upomnienie stosuje się przy pierwszym wykroczeniu spowodowanym krótkim stażem, niewiedzą nowicjusza etc.
Trzecie :!!: poważne naruszenie regulaminu nie może skutkować ostrzeżeniem, choćby winowajca był samym Papieżem.
Ja sam, gdybym zawinił i otrzymał entą kartkę (co mi się kiedyś przytrafiło i słusznie) lub bana - miałbym żal tylko do siebie.
Niestety - kierując się poniekąd dobrymi intencjami - nie zastosowałeś odpowiednio RF.
Ja Cię znam i wiem , że nie kierowała Tobą prywata, ale gdybym był obcym dla tego forum człowiekiem ,w kontekście całego zajścia tak bym to właśnie odebrał.

Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2008 15:20:56 
Użytkownik

Basket widze ze Ciebie najbardziej boli to, ze Piotruś nie dał mi bana. Czasem mam takie dni ze jak czytam forum to poprostu rz.... mi sie chce jak widze niektóre wypowiedzi i mówie od siebie jak ja to widzę. Uzalacie nad nowymi userami a nie wiem po co? Ten temat zginie po 2 tygodniach a forum i tak nic sie nie zmieni.
Co do tematu - nie widze przeszkód jesli ktos zamiast w newbie przywita sie ładnie w pierwszym poście. Jaka to róznica? Wg mnie żadna. Są o wiele większe fora o róznej tematyce i nie ma działu NOWY USER i jakos istnieją.

PS. nawet jakbym dostał bana...tez nic to nie zmieniłoby.

pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2008 15:36:28 
Użytkownik

Najbardziej boli mnie to , że modowie są niekonsekwentni, twoja osoba nie ma akurat nic do rzeczy.
LykaN napisał(a):

W twoim zachowaniu czy zachowaniu ogółu ?

Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2008 16:21:22 
Użytkownik

Baskecior napisał(a):
Najbardziej boli mnie to , że modowie są niekonsekwentni, twoja osoba nie ma akurat nic do rzeczy.
LykaN napisał(a):

Moje zachowanie zalezy od dnia.
Co do konsekwencji modów - co 3ci post ma jakies wulgaryzmy lub aluzje....jakby stosowac sie SERIO do kazdego posta to by połowa wyleciała.

Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2008 17:03:55 
Użytkownik

LykaN napisał(a):
Baskecior napisał(a):
LykaN napisał(a):

Moje zachowanie zalezy od dnia.

Trzymaj emocje na wodzy, albo licz się z konsekwencjami.
Jednak zasłużyłeś na 3 kartonik :|

Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2008 18:20:41 
Użytkownik

To mi go daj i nie marudź już.... bo jak narazie TY najwiecej fuczysz w tym temacie.
Jakos autor tematu ma niewiele do powiedzenia... a szkoda :)

Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2008 19:01:04 
Użytkownik

W nawiązaniu do tematu autora *Robi* ;)
"Regulamin Forum
1. ......................................
2. Każdy nowy użytkownik po zarejestrowaniu jest zobowiązany do przedstawienia się na forum. Treść takiego posta powinna zawierać kilka podstawowych informacji: jak masz na imię, skąd jesteś, jakie autko posiadasz itp. Należy to zrobić w dziale „Newbie". Przyjęty został szablon tematu wątku, w którym się przedstawiasz – najpierw podajesz miasto, a potem dodajesz tekst powitania: np.: [Kraków] Witam wszystkich.
UWAGA !!!
Użytkownik nie będzie mógł pisać na forum jeżeli nie spełni wymogów określonych w punkcie 2 niniejszego regulaminu
".

Jest to cytat z a4-klub.pl. Dobry pomysł na wchodzących w butach.

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2008 19:15:18 
Użytkownik

To moze w dziale newbie napiszemy jeszcze nr. buta konta i fiu...a ??
az smiac mi sie chce jakie wy problemy robicie :(

grono ludzi sypie texty "nie odpowiem ci bo sie nie przywitales"nie pomyslicie ze taka osoba moze np szuka szybkiej odpowiedzi zalozmy jedzie do mechanika i nei chce zostac oszukany itd ??

forum ma pomagac a nie wychowywac my nie jestesmy od tego

"naucz sie pisac po polsku'' bo ktos zrobi glupie bledy ortograficzne - nie wszyscy sa doskonali

a to ze ktos wypada z textami "wez vaga i zrob mi diagnoze'"
co na to poradzicie ?? osoba ktora tu pisze nie ma 10 lat
wiec nikogo grzecznosci i zachowania nie nauczycie ...
i nawet jak bedziecie banowac ostrzegac niczego to nie zmieni po jakims czasie znow bedzie to samo....

przez takie głupie dogadywania sie ponosza niektorych emocje
ktos dostaje glupiego bana i osoba ktora ma jakies doswiadczenie i mogla by kiedys pomoc wylatuje z forum

nie wszyscy sa idealni ale jeszcze raz powtarzam na forum nikogo nie wychowacie ktos tu napisal swiete słowa ze wychowanie wynosi z domu ....
i co ?? ... chcecie go nauczyc tego przez komputer ?? :diabel:

tyle ze w 2 autach seicento 900 + a6 1.9TDi :)

Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2008 19:31:45 
Użytkownik

alukard napisał(a):
To moze w dziale newbie napiszemy jeszcze nr. buta konta i fiu...a ??
az smiac mi sie chce jakie wy problemy robicie :(

grono ludzi sypie texty "nie odpowiem ci bo sie nie przywitales"nie pomyslicie ze taka osoba moze np szuka szybkiej odpowiedzi zalozmy jedzie do mechanika i nei chce zostac oszukany itd ??

forum ma pomagac a nie wychowywac my nie jestesmy od tego

"naucz sie pisac po polsku'' bo ktos zrobi glupie bledy ortograficzne - nie wszyscy sa doskonali

a to ze ktos wypada z textami "wez vaga i zrob mi diagnoze'"
co na to poradzicie ?? osoba ktora tu pisze nie ma 10 lat
wiec nikogo grzecznosci i zachowania nie nauczycie ...
i nawet jak bedziecie banowac ostrzegac niczego to nie zmieni po jakims czasie znow bedzie to samo....

przez takie głupie dogadywania sie ponosza niektorych emocje
ktos dostaje glupiego bana i osoba ktora ma jakies doswiadczenie i mogla by kiedys pomoc wylatuje z forum

nie wszyscy sa idealni ale jeszcze raz powtarzam na forum nikogo nie wychowacie ktos tu napisal swiete słowa ze wychowanie wynosi z domu ....

AMEN :peace:

A3 8L 1.9TDI 130KM 02r. 5D - jest
Peugeot 307 2.0HDI 90KM 03r. - jest
Peugeot Partner Multispace 1.6Pb 05r. - jest
Peugeot Partner Multispace 1.6Pb 03r - jest
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2008 19:42:01 
Użytkownik

Paw1972 napisał(a):
W nawiązaniu do tematu autora *Robi* ;)
"Regulamin Forum
1. ......................................
2. Każdy nowy użytkownik po zarejestrowaniu jest zobowiązany do przedstawienia się na forum. Treść takiego posta powinna zawierać kilka podstawowych informacji: jak masz na imię, skąd jesteś, jakie autko posiadasz itp. Należy to zrobić w dziale „Newbie". Przyjęty został szablon tematu wątku, w którym się przedstawiasz – najpierw podajesz miasto, a potem dodajesz tekst powitania: np.: [Kraków] Witam wszystkich.
UWAGA !!!
Użytkownik nie będzie mógł pisać na forum jeżeli nie spełni wymogów określonych w punkcie 2 niniejszego regulaminu
".

Jest to cytat z a4-klub.pl. Dobry pomysł na wchodzących w butach.

Kolego CO CI TO DA? Satysfakcję? W newbie max postów to zawsze 2,3 sztuki a tak sie pienicie o przywitanie. Jkaby kazdy sie witał z nowym userem to by było wiecej postów w newbie niz o A6/C5 z zapchanym EGR'em lub ze na gazie auto nie jedzie.
Jak napisałem w moim 1szym poscie ten temat powinien poleciec do kosza bo NIC nowego nie wniesie a tylko scysje i niepotzrebne słowa które i tak nic nie zmienią.

Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2008 20:12:08 
Użytkownik

Jest to nie tylko zwyczaj, ale i punkt Regulaminu Forum, który służy do przestrzegania. Nie sprawiło to problemu ponad 4 tys. Nowym, dlaczego miałoby to sprawić problem kolejnym ? Zbyt trudno napisać "Witam”? Nie zastanawiam się nad sensownością regulaminów na forach, w których uczestniczę (5). Jeżeli mam spełnić warunki to to robię, a jak mi się to nie podoba to nie wchodzę tam. Przecież to proste. Jeżeli zniknie ten dział z forum to nikt nie będzie płakał. Ale z tego, co wiem to istnieje jakieś 5 lat i nikomu nie sprawiło trudności być tam, chociaż raz. Zresztą wypadałoby się przedstawić.

Obrazek
Obrazek

Ostatnio edytowano 04.wrz.2008 20:30:34 przez Paw1972, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2008 20:12:29 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
alukard napisał(a):

Dobrze napisane bo trafiles w sedno sprawy, ale jezeli nie bedzie tutaj porzadku obojetnie czy to w internecie czy na drodze, to powstac moze przez to balagan a nawet anarchia. Dlaczego w Szwecji ludzie jezdza tyle ile ograniczenia na znakach pozwalaja ? Bo kara jest dotkliwa a szczegolnie juz gdy opadna emocje jak po wielkiej bitwie kurz. Ludzie czasami beda sie buntowac sie przeciwko regulaminowi, jego nakazom czy zakazom. Nie ma ludzi idealnych, ale porzadek musi byc. :-)

Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2008 20:49:21 
Użytkownik

KORU napisał(a):
Dlaczego w Szwecji ludzie jezdza tyle ile ograniczenia na znakach pozwalaja ? Bo kara jest dotkliwa a szczegolnie juz gdy opadna emocje jak po wielkiej bitwie kurz :-)

Bo tam jest kryminał za jazde na % a w PL jest tylko grzywna 1000zł i sąd grodzki 24godzinny Siedizałem rok w szwecji i tam koło szkoły jest ograniczenie do 30km/h i tak kazdy jedzie (dwójką i krajem) a w PL 40 i tak kazdy leci 60,80 bo nikt tego nie pilnuje. Przed szkołą na mojej wsi jest znak 50km/h .... Jakbym sie wystawił znienacka to bym zaliczył niezłego buma na PZU - nikt tego nie przestrzega, zwłaszcza przecinaki w golfach civicach saxo i bmw tylko szkoda mi auta.

Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2008 21:05:43 
Użytkownik

LykaN napisał(a):
To mi go daj i nie marudź już.... bo jak narazie TY najwiecej fuczysz w tym temacie.

Grzeczniej proszę. Chyba , że chcesz abym rozmawiał z Tobą twoim językiem ...

Zresztą ... czytając kilka następnych (po mojej ostatniej wypowiedzi) postów, też uważam , że to trud nadaremny.
Neostrada zrobiła swoje.

Mq, jeśli to czytasz, napiszę tylko jedno:
"... a nie mówiłem" ? ;)

Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2008 21:31:02 
Użytkownik

LykaN napisał(a):

Jakos autor tematu ma niewiele do powiedzenia... a szkoda :)

Nie ma czasu na odpowiedz a nie ma wiele do powiedzenia.
Ja czytałem regulamin jak sie rejestrowałem.I tak powinnien zrobic kazdy.
Ok sa wyjatki jak komus siadło auto i wpda na frum z szybkim pytaniem bo mu auto nie pali.To idzie zrozumiem.Ale nie to ze koles w pierwszym poscie pisze ze chce kupic S2 czy S4 czy A80 wkleja linki i zadaje pytanie co o tym myslicie??
Jak ma czas na grzebanie na allegro i wklejanie linków to moze znalazłby 5 min na przeczytanie regulaminu.
Dobrze ktos napisał ze forum ma byc konkretne a nie jakies lelum po lelum.
Sorki nie doczytalem do ostatniej strony bo nie mam teraz na to czasu.Opanuje to na spokojnie ktoregos dnia.

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2008 22:02:35 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
tak by wyglądało forum bez regulaminu http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=82820 panowie modowie przenieście to przy okazji tam gdzie trzeba , ach te kobiety :D

Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2008 22:32:36 
Użytkownik

Auto: ACOQ NG
Jak tak czytam ten temat to widzę, że rozmowa zeszła zupełni na inny tor.
Bardziej już chodzi o sam regulamin i jego stosowanie nie tylko przez młodych.
Trzeba powiedź sobie jasno. Regulamin jest i będzie stosowany, czy go nie ma, bo samo istnienie regulaminu i jego nie stosowanie mija się z celem jego istnienia.
Poza tym jakiekolwiek zmiany w regulaminie powinny być poddane głosowaniu.

Tytuł:
PostNapisane: 05.wrz.2008 06:47:39 
Moderator

Auto: Audi A8 D2 4.2 quattro
Myślę że autor tematu chciał po prostu zwócić uwagę na dzieci neostrady wchodzące wszędzie z butami i swoim "naturalnym" chamstwem. Nieswtety nie widzę żadnej opcji wyeliminiowania na stałe tego problemu (skutecznej), więc chyba pozostaje.... nic nie robić.

Moim zdaniem dobrą opcją są po prostu "rozsądni" moderatorzy mający trochę "wolnej ręki" co pozwala takie przypadki likwidować, niestety ściśle i dokładnie wyrazić się tego nie da w regulaminie bo taki "cwaniak" zawsze znajdzie dziurę w całym a nie chodzi o to aby pisać Mb-ty regulaminu

Mi się wydaję ża moderatorzy powinni móc w/g uznania dać bana czy warna i to załatwia sprawę, co niektórzy pokrzyczą pojęczą ale nic to nie zmieni

tylko teraz kwestia tych moderatorów. W/w ma sens jak Ci moderatorzy są rozsądni, u nas widzę działa to OK i z mojego punktu widzenia nie ma prywaty i cwaniactwa (wśród modów) i dlatego to ma szansę działać, przykład jak taka opcja działa źle to A4-klub gdzie modowie i ludzie "dookoła" nich to cwaniaczki i grupa wzajemnej adoracji - tam to nie działa....

Honda NC750S DCT '2019 [09.2019-teraz] R2
Email: lukaszgryglicki@o2.pl, tel: 693582014
Морготх
Leśny Dziadek

Tytuł:
PostNapisane: 05.wrz.2008 10:48:22 
Użytkownik

mod jest po to modem że ma usuwać wszystkie naginania regulaminu, jeśli ktoś je łamie ponosi konsekwencje....taka nasza rzeczywistość

na drodze złamiesz prawo płacisz mandat, w pracy przegniesz dostaniesz naganne a na forum kartki ostrzeżenia lub bana i reszta dyskusji zbędna.

Uważam że liczniki powinny powrócić, to że ktoś się dawno zalogował nie świadczy że jest starym klubowiczem

Tytuł:
PostNapisane: 05.wrz.2008 11:58:54 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
yooo25 napisał(a):
na drodze złamiesz prawo płacisz mandat.....

Małe OT, mi się nieraz zdarzyło nie płacić, a łamię regularnie :539: :539:
Dajcie już spokój, jest OK i niech tak zostanie jak jest..........

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1