.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.lut.2025 20:46:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 06.cze.2009 16:56:23 
Użytkownik

Tylko w tym problem, że nowe RS6 jest szybsze na torze od M5. Ponoć nie czuć masy RSki i prowadzi się super nawet w ciasnych zakrętach. Pewnie kiedy BMW wprowadzi nowy model eMki znowu zdeklasuje RSa i tak w kółko. te dwie marki cały czas ze sobą rywalizują od kiedy Audi wprowadziło RSki. Jeżeli chodzi o radość z jazdy pewnie bym wybrał M5, natomiast do szybkiego pokonywania okrążen na torze wybrał bym RS6. Tyle w tym temacie, sorry za OT.

- Audi A6 Avant BES 2.7T manual + soft - ukradli :(
- BMW 528iA Touring 97r
- BMW 540i6 Touring technoviolett - 95r
- Lexus GS430

Tytuł:
PostNapisane: 07.cze.2009 00:44:09 
Użytkownik

2rafal7 napisał(a):
Tylko w tym problem, że nowe RS6 jest szybsze na torze od M5. Ponoć nie czuć masy RSki i prowadzi się super nawet w ciasnych zakrętach.

Ale zobacz np to:
http://www.youtube.com/watch?v=lMJQuUWBLKA

Czy po obejrzeniu obydwu części dalej jesteś zdania, że nie czuć na torze sporej masy RS6.

Swoją drogą, przepraszam, jeśli powtórzyłem czyjeś mądrości i w ten sposób ktoś poczuł się urażony (zwłaszcza Dropsik). Widocznie w pewnych kwestiach możemy się zgadzać, nigdy nie pomyślał bym, że mogę cię w ten sposób w jakikolwiek sposób zażenować.

Podzieliłem się z wami swoim zdaniem i raczej go nie zmienię, bo gdyby myśleć kategoriami toru to wyglądało by na to, że nowy ford Ka również był przetestowany wnikliwie na torze nuburgring, co jednocześnie może oznaczać, że jest to świetne auto na tor: http://www.carmagazine.co.uk/Secret-new ... nt-block=0

Nie miałem, nigdy możliwości przejechać się nowym RS, ani M5. Mogę jedynie przypuszczać i posiadać własne zdanie, że są to auta którymi można pojechać szybko nawet po torze, ale prawdziwemu kierowcy, więcej przyjemności sprawi jazda autem przystosowanym stricte do toru.
Tak jak to zostało powiedziane w filmie do którego podałem link. Audi nie powinno nazywać się RS tylko AS6 (Autobahn Sport), myślę, że M5 jest bardziej "torowe", ale pomimo wnikliwych testów na Nuburgring (no bo gdzie indziej, w polu?) jest to auto przewidziane do dawania przyjemności z jazdy po autostradzie.

Pozdrawiam wszystkich i postaram się więcej nie nabijać postów.

Tytuł:
PostNapisane: 07.cze.2009 08:30:42 
Użytkownik

...John napisał(a):
, nigdy nie pomyślał bym

Nikt nie jest doskonaly ;) looz

...John napisał(a):
Nie miałem, nigdy możliwości przejechać się nowym RS, ani M5. Mogę jedynie przypuszczać i posiadać własne zdanie, że są to auta którymi można pojechać szybko nawet po torze, ale prawdziwemu kierowcy, więcej przyjemności sprawi jazda autem przystosowanym stricte do toru.
Tak jak to zostało powiedziane w filmie do którego podałem link. Audi nie powinno nazywać się RS tylko AS6 (Autobahn Sport), myślę, że M5 jest bardziej "torowe", ale pomimo wnikliwych testów na Nuburgring (no bo gdzie indziej, w polu?) jest to auto przewidziane do dawania przyjemności z jazdy po autostradzie.

Pozdrawiam wszystkich i postaram się więcej nie nabijać postów.

Widzisz umknęło Tobie jednak podstawowe przesłanie-wątek jest kolego Q7 vs M5. Czy dalej uważasz że w porównaniu do Q7 to M5 nie jest autem na tor?

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 20.cze.2009 12:27:33 
Użytkownik

Audi Q7 świetnie sobie poradziło w tym filmiku jak na auto prawie 2 x wieksze od M5. Gdyby miało masę i opływowość M5 z tym silnikiem to było by 5 długości przed BMW na mecie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20.cze.2009 19:23:58 
Użytkownik

Że też tego silnika nie wkładają do rs6. Ale głupi ci Rzym.. ee... Niemcy :d ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21.cze.2009 10:12:16 
Użytkownik

DrOpsik napisał(a):
Że też tego silnika nie wkładają do rs6. Ale głupi ci Rzym.. ee... Niemcy :d ;)

DO RS6 wkładają sporo mocniejszy silnik :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.cze.2009 10:42:56 
Użytkownik

Rozumiem :) I po co? jak wystarczy ten słabszy z Q7 i już by byli 5 długości z przodu?? :okulary2:

Tytuł:
PostNapisane: 21.cze.2009 10:48:36 
Użytkownik

DrOpsik napisał(a):
Rozumiem :) I po co? jak wystarczy ten słabszy z Q7 i już by byli 5 długości z przodu?? :okulary2:

Szkoda że nie ścigali sie na śniegu lub lodzie, wtedy audi by mogłoby wygrać nawet mając 3.0TDI!
Ogarnijcie sie, na potrzeby programu można wszystko zrobić żeby wynik był zamierzony! Jeśli już robi sie takie porównania to w warunkach sprzyjających dla obu aut, a nie dla jednego. Tylko wtedy takie porównanie ma sens. Inaczej to można mówić że sie maluchem objechało Veyrona, bo ten akurat zatrzymał się na czerwonym świetle.

PS. Rozumiem że wierzycie, że Q7 ma 13.5-14 sekund do 200 i jest o sekunde szybsze w zakresie 100-200 niż M5? bo do 100 przegrywa o prawie sekunde.

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2009 11:44:23 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Simpson napisał(a):
Jeśli już robi sie takie porównania to w warunkach sprzyjających dla obu aut, a nie dla jednego. Tylko wtedy takie porównanie ma sens. Inaczej to można mówić że sie maluchem objechało Veyrona, bo ten akurat zatrzymał się na czerwonym świetle...

Dokladnie to jest sedno sprawy. BMW M5 ma moc 507 KM i 10 cylindrowy silnik a Q7 V12 TDI i moc 500 jest tez ciezsze ma naped quattro a uzyskuje sprawnosc prawie taka sama jak M5. Warunki mamy takie same dla obu aut. Widac pokaz przewagi technologi TDI. BMW ma moc wieksza tylko o 7 KM i jest lzejsze a kolos Q7 jest tuz za nim.

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2009 16:26:11 
Użytkownik

KORU napisał(a):
Warunki mamy takie same dla obu aut. Widac pokaz przewagi technologi TDI.

Widze że masz problemy z rozumieniem. Nie warunki takie same dla obu aut, a SPRZYJAJĄCE obu autom.
Co z tego że zobaczysz że Q7 jest prawie tak samo szybkie na mokrym jak M5? WOW, zajefajnie!

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2009 17:40:52 
Użytkownik

Nie kupujcie M5, kupujcie Q7. A jak zachipujecie takiego dyszla, to dopiero będzie jazda. A bmw z braku klientów przestanie produkować M i w końcu się nauczą robić porządne auta albo zbankrutują.
Ja jednak wolę M5, obym zdążył póki w produkcji jest :(

Tytuł:
PostNapisane: 26.cze.2009 22:26:39 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Simpson napisał(a):
Widze że masz problemy z rozumieniem. Nie warunki takie same dla obu aut, a SPRZYJAJĄCE obu autom.

:> :> Co ? Komu sprzyjaja warunki chyba tylko Audi Q7 bo ma naped na 4 kola i sobie poradzi, a tylnionapedowe M5 bedzie mialo problem bo cala moc idzie tylko i wylacznie na tylnia oś. Jest mokro po deszczu i troche slisko a juz na pewno nie sa to warunki sprzyjace takim wyscigom. Przyczepnosc najlepsza jest tylko na suchej nawierzchni dlatego napisalem ze warunki sa takie same. Bo są i mimo mokrej nawierzchni oba auta ruszyly w tym samym czasie. Przeciez przy mokrej nawierzchni ryzyko utraty przyczepnosci dla M5 jest znacznie wieksze niz dla napedu quattro to oczywiste. Mokra jezdnia nie sprzyja tylnio-napedowemu BMW. To ze ruszylo bez mielenia kolami to zasluga kontroli trakcji albo umiejetnego ruszenia w prawidlowym zakresie obrotow. Dlatego napisalem ze warunki sa takie same. Quattro ma przewage podczas ruszania na kazdej nawierzchni.

Simpson napisał(a):
Co z tego że zobaczysz że Q7 jest prawie tak samo szybkie na mokrym jak M5? WOW, zajefajnie!

Jak to co z tego ze zobacze ze Q7 jest prawie tak samo szybkie na mokrym jak M5? przeciez filmik ten tylko to pokazuje i nad tym wlasnie dyskutujemy. Ten pojedynek Q7 z M5 wyglada troche jak na zawodach na 1/4 mili gdzie auta jezdza bardzo szybko ale tylko na prostym odcinku drogi. Pytanie do tego filmiku jest :
Czy SUV z dieslem ma szansę w wyścigu z M5? TAK! dlatego napisalem ze widac przewage TDI bo zadne inne silniki Diesla nie mogly do tej pory sie rownac do benzynowego V10 z BMW M5. Z ta przewaga troche mnie ponioslo :-)

Tytuł:
PostNapisane: 26.cze.2009 23:05:08 
Klubowicz

http://www.zeperfs.com/duel2720-1310.htm

start z mokrej i zimnej powierzchni, 4x4 + 2 razy więcej momentu Q7 dlatego TDI dało radę
i co za za ustawiony test :P

małe OT http://www.zeperfs.com/duel1669-1312.htm

Audi B4 2.6 ABC LPG ...
Audi B3 1.8 LPG...
Audi B3 1.6 LPG...
Alfa 156 2.4 JTD...

Tytuł:
PostNapisane: 28.cze.2009 10:39:00 
Użytkownik

DrOpsik napisał(a):
Nie kupujcie M5, kupujcie Q7. A jak zachipujecie takiego dyszla, to dopiero będzie jazda. A bmw z braku klientów przestanie produkować M i w końcu się nauczą robić porządne auta albo zbankrutują.

Skoro wg Ciebie nie robią porządnych aut to dlaczego wolisz M5, przecież lepiej ,,zachipować takiego dyszla''.....
Jeśli chodzi o ///M modele to był i zawsze będzie popyt, i na pewno nie grozi im wyginięcię.
P.S. Jak już wcześniej wspominali koledzy porównanie bez sensu..
Sorry za OT

Nicht schlecht E39 ...B44,LSD + Koni Sport - verkauft
S /// M ERFETKA S38B38 :)
...Schnee Konig - B3 3A q - crashtest ***
Ziemlich gut Papa Auto - E60 530iA
Lecker Wurst S65B40 Auf einem Stock- Na jaa :) :)

Tytuł:
PostNapisane: 28.cze.2009 14:07:41 
Użytkownik

ciah napisał(a):
DrOpsik napisał(a):

Skoro wg Ciebie nie robią porządnych aut to dlaczego wolisz M5, przecież lepiej ,,zachipować takiego dyszla''.....
Jeśli chodzi o ///M modele to był i zawsze będzie popyt, i na pewno nie grozi im wyginięcię.
P.S. Jak już wcześniej wspominali koledzy porównanie bez sensu..
Sorry za OT

Moja wypowiedź była sarkastyczna kolego ;)

Czytaj cały wątek, nie tylko ostatni post :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1