.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.cze.2025 00:29:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: FTP
PostNapisane: 24.sie.2004 15:55:04 
Użytkownik

Auto: Renata
Krysti napisał(a):
Czesć

Chcialbym sciagnac sobie else z ftp.
Mam taki problem gdy zaczynam sciagac idzie mi 70kb/s ale po ok 30 sekundach spada do ok 12kb/s.

Czy moge scigac caly czas z duzym tranfesrem.
Prosze o poradę> :)

a oto odpowiedz.....

zuru napisał(a):
Teraz jest tak:

10 ludzi naraz moze sie zalogowac jako akp i sciagac z predkoscia 12 KB/s
Kazdy kto dostanie ode mnie swoj login ma dostep na dwie sesje z jednego adresu kazda po 50KB/s

wystarczy przeczytac kilka postow wyzej.......
PAMIETAJ O TYM ..... :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2004 12:23:37 
Klubowicz

Witam

Chcialbym zaznaczyc, ze ftp klubowe sluzy to przechowywania danych zwiazanych z dzialalnoscia klubu oraz forum. A nie wymiany danych (pirackich gierek filmow itp.). Zasade ta zlamal kolega Dantez, umieszczajac w swoim katalogu domowym piracki program do nauki prawa jazdy. Program ten sciagal sobie jego kolega jak sie domyslam Maslo. Olalem, mysle niech sie maslo nauczy jezdzic. Teraz widze, ze znalazla sie tam rowniez piracka gierka - dokladnie w tym samym celu. Ludzie wiecie ile kosztuje 2Mbit pasma do internetu z BGP?? 2500 tysia. Wiecie jak trudno jest taka przepustowosc (a nawet wieksza !!!) wygospodarowac dla takiego ftpa?? To prosze Was zastanawowcie sie. Wypadaloby chociaz zapytac, czy mozna to zrobic. Nie mam czasu ani ochoty na pilnowanie tego dlatego tez, login akp zostaje wlasnie wylaczony. Jedynie zarejestrowani uzytkownicy beda mieli dostep do ftp. Zeby dostac login trzeba miec rekomendacje kogos szanowanego w klubie - rekomendacje musi przeslac do mnie na priv osoba rekomendujaca np. Ufo, Bilu, Alf, Volki, Wuja, Hugo, mq, MaridK itp.itd.....
Odrazu z haslem i loginem proponowanym. Nie mam w ogole czasu wiec prosze sie nie wkurzac, jesli bedzie to trwalo kilka dni.
Prosilem o jakies rozsadne propozycje bo nie chce sie panoszyc......wiec jesli jeszcze jakies ktos ma - podejmijcie decyzja odnosnie zasad na ftp - ja sie dostosuje. W tej chwili sprawa wyglada tak, ze jest 15 sesji ciagnacych etke, albo else...z loginu akp. Jak sie domyslam nawet polowa z nich to nie sa klubowicze.

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2004 13:16:30 
Użytkownik

Co do loginu i hasła akp to popieram likwidację.
Wiem po sobie i pewnie nie tylko ja, że ftp nie jest powodem, dla którego dołącza się do Tego grona. Chodzi tu przecież o coś więcej niż tylko możliwość ssania softu...
Dlaczego postronne, nic nie wnoszące osoby mają czerpać korzyści ?
Ftp nie powinno być zachętą do AKP.

Co do rekomendacji to trochę nie trafny pomysł - jak osoba, której nikt nie zna może uzyskać taką rekomendację ?
A tak na marginesie mam nadzieję, że nie będzie burzy o "szanowaną" listę klubowiczów. Swoją drogą szacunek to nie tytuł, więc proponuje użyć innego słowa :P

Moja propozycja warunkówotrzymania hasła to:
- Fotki do UFOtm;
- określony czas od rejestracji (nie uzależnianie od liczby postów, aby co niektórzy delikwenci nie zaśmiecali forum - a na pewno by się tacy znaleźli).

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2004 14:52:02 
Użytkownik

zuru napisał(a):
Witam

Chcialbym zaznaczyc, ze ftp klubowe sluzy to przechowywania danych zwiazanych z dzialalnoscia klubu oraz forum. A nie wymiany danych (pirackich gierek filmow itp.). Zasade ta zlamal kolega Dantez, umieszczajac w swoim katalogu domowym piracki program do nauki prawa jazdy. Program ten sciagal sobie jego kolega jak sie domyslam Maslo. Olalem, mysle niech sie maslo nauczy jezdzic. Teraz widze, ze znalazla sie tam rowniez piracka gierka - dokladnie w tym samym celu. .

Cześć!
-> No to juz wszystko jasne, od wtorku walcze żeby wejśc na ftp w celu żeby wrzucić fotki z I śląskiego spota, a tu dupa :(: ani wrzucić ani ściągnąć fotki ze spota :(: :zly: :(: ciągle mnie wyrzuca. I powodem jest jakiś koleś co sobie gierki ściąga :!: :!: :!: :!: Fuck

-> Co do dostania hasła i loginu na ftp to pomysł z rekomendacją przez znanych klubowiczów nie jest chyba nejlepszy :!: Bo np. ja jestem zarejestrowany od kwietnia 2004, przeglądam forum i stronkę od lutego 2003 tj. odkąd stałem się szczęśliwym posiadaczem mojego Audika, z netu znam te osobistości jak np. Alf, Volki, Ufotom i całą reszte <oglądałem fotki, filmy, czytałem niusy,forum itp.> Ale skąd oni mają znać mnie :?: :?: Nie miałem okazji być na zlocie ogólnopolskim, na Torwar do wawki też blisko nie mam :(
Czy to jest powód dla którego mam być odcięty od ftp < ja i wielu innych, którzy rekomendacji nie dostaną bo np. Alf i cała reszta ich nie zna>.
We wtorek 2004-08-24 odbył się I śląski spocik i takich teraz napewno będzie więcej, a tu co nie można będzie fotek wymienić między sobą itd.
<- Spróbujcie wymyślić coś innego bo pomysł z rekomendacją nie jest wporządku dla wielu klubowiczów.
Fotki mojej niuńki UfoTom dostał juz sporo czasu temu, i jeśli ZURU zdecydowałbyś się dać komuś login i hasło na ftp bez rekomendacji to byłbym chętny i bardzo wdzięczny.

Tylko mnie "nie bijcie" - Pozdrawiam Tomek

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2004 14:59:54 
Klubowicz

Auto: B2 8T
Nero napisał(a):
zuru napisał(a):
Witam

Chcialbym zaznaczyc, ze ftp klubowe sluzy to przechowywania danych zwiazanych z dzialalnoscia klubu oraz forum. A nie wymiany danych (pirackich gierek filmow itp.). Zasade ta zlamal kolega Dantez, umieszczajac w swoim katalogu domowym piracki program do nauki prawa jazdy. Program ten sciagal sobie jego kolega jak sie domyslam Maslo. Olalem, mysle niech sie maslo nauczy jezdzic. Teraz widze, ze znalazla sie tam rowniez piracka gierka - dokladnie w tym samym celu. .

Cześć!
-> No to juz wszystko jasne, od wtorku walcze żeby wejśc na ftp w celu żeby wrzucić fotki z I śląskiego spota, a tu dupa :(: ani wrzucić ani ściągnąć fotki ze spota :(: :zly: :(: ciągle mnie wyrzuca. I powodem jest jakiś koleś co sobie gierki ściąga :!: :!: :!: :!: Fuck

-> Co do dostania hasła i loginu na ftp to pomysł z rekomendacją przez znanych klubowiczów nie jest chyba nejlepszy :!: Bo np. ja jestem zarejestrowany od kwietnia 2004, przeglądam forum i stronkę od lutego 2003 tj. odkąd stałem się szczęśliwym posiadaczem mojego Audika, z netu znam te osobistości jak np. Alf, Volki, Ufotom i całą reszte <oglądałem fotki, filmy, czytałem niusy,forum itp.> Ale skąd oni mają znać mnie :?: :?: Nie miałem okazji być na zlocie ogólnopolskim, na Torwar do wawki też blisko nie mam :(
Czy to jest powód dla którego mam być odcięty od ftp < ja i wielu innych, którzy rekomendacji nie dostaną bo np. Alf i cała reszta ich nie zna>.
We wtorek 2004-08-24 odbył się I śląski spocik i takich teraz napewno będzie więcej, a tu co nie można będzie fotek wymienić między sobą itd.
<- Spróbujcie wymyślić coś innego bo pomysł z rekomendacją nie jest wporządku dla wielu klubowiczów.
Fotki mojej niuńki UfoTom dostał juz sporo czasu temu, i jeśli ZURU zdecydowałbyś się dać komuś login i hasło na ftp bez rekomendacji to byłbym chętny i bardzo wdzięczny.

Tylko mnie "nie bijcie" - Pozdrawiam Tomek

Ja tego Pana rekomenduje :peace: -> jakby cus ;-)

A80 B3 2,3E aut (2004 - 2006)
ACQ B3 2,3 20v (2005 - 2006)
A6Q 4B 2,8 30v tip (2006 - 2010)
A4Q B5 2,8 30v avant tip (2006 - 2010)
A4000 CS Q B2 2,2 (2006->2007)
A Coupe GT 2,2 (1/3)(2006-2011)
A 200 Q 2,2T (2006-2008)
A 80 Q 2,2 (2007-2008)
ACQ B2 2,2 (1/3) (2008-2011)
ACQ B2 1,8T (2008->)
A6Q C6 3.0 TDi (2010-2019)
T5q 2,5 TDi (2015->2017)
RS5 8T (2019->)

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2004 15:05:05 
Użytkownik

Ataman70 napisał(a):
Ja tego Pana rekomenduje :peace: -> jakby cus ;-)

Dziękuje Ataman

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2004 15:16:12 
Użytkownik

No ladnie sie porobilo ... Daj takiemu palec, to reke w lokciu .. upier... Proponuje wrzucic bana na IP bo obciach straszny. Sam wlasnie chcialem wejsc na serwer i zaliczylem zonka.

Moze rekomendacja starszych klubowiczow to nie jest najelpszy pomysl, ale powiedzmy, ze po przekroczeniu 100 postow mozna by ludzi wpuszczac. Taka magiczna liczba, ktora oznacza, ze jednak w jakims stopniu dzieki nim klub zyje. Z drugiej strony ma to ta wada, ze nowi uzytkownicy beda pisac w kazdym topicu byle jak najszybciej dopasc ta magiczna liczbe ... o to musieliby dbac modowie zeby statsiarzy wyciac. To takie luzne przemyslenia po kilku godzinach walki z chroot jail i autoryzacja PAM :P Jesli pier... 3 po 3 moze to mnie tlumaczyc :D

Jakie limity :?: W Neostradzie nie ma limitów :D

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2004 15:23:05 
Klubowicz

Panowie :-)

Prosze zatem przesylec do mnie na maila zuruWYWAL_TO(at)dupa.pl maile z nickiem klubowym oraz sugerowanym haslem - bede zakladal konta jak najszybciej :)
Bez cisnien :D Tylko proooosze o rozsadek i to wszystko :)

W.

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2004 15:46:14 
Klubowicz

Auto: ACQ 4.2 AHC
-> Panowie, panowie...nie wiem co sie dzieje z tymi waszymi kompami ale ja zadnych problemow z ftp'em (poza awariami) nie mialem i nie mam.

-> Wyznacznikiem ubiegania sie o konto jest furka w klubowych niuniach, gdy ona juz sie tam znajdzie, wtedy wysylacie priva forumowego do Zuru z Nickiem i Haslem, ktore zostana wykorzystane jako dostep do ftp.

-> jedna uwaga odnosnie katalogow domowych - zakladamy je jedynie wtedy kiedy cos do nich uploadujemy a nie po to zeby sobie istnialy

-> jezeli ktos cos przez pomylke przekopiuje ze swojego kompa na ftp i nie moze tego usunac, prosze o kontakt na gg lub na piva forumowego (jestem czesto)

Tytuł: klubowe niunie
PostNapisane: 26.sie.2004 19:44:08 
Użytkownik

Mam "na razie" seryjna A4 i chcialabym ja zamiescic w klubowych niuniach.
Jestem tu nowa, wiec nie wiem gdzie mam to wrzucic, a chcialabym dostac konto, by moc w miare normalnie zciagnac sobie Else z ftp??

Naprowadzcie mnie

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2004 19:58:15 
Użytkownik

Witam

Pomysł z rekomendacją chyba nie jest najlepszą metodą. Jestem użytkownikiem forum (nowego) od 25 lipca 2003r, starego forum od .... już nie pamiętam. Zaglądam na forum ilka razy dziennie, choć postów moich jest AŻ 2 (słownie dwa). Nie jestem zwolennikiem nabijania sobie postów bezsensownymi stwierdzeniami. Czytając forum cały czas uczę się czegos nowego i może kiedyś będę mógł czynnie uczestniczyć w dyskusjach. Poprostu nie zabieram głosu w tematach na których inni znają się lepiej. Poprostu jestem małomówny :) A co lubie słuchać (czytać) nie moge????. W związku z powyższym magiczna liczba 100 postów też (dla mnie) nie jest najkorzystniejsza. Jeśli jednak koleżeństwo upiera się na te 100 postów dam z siebie wszystko i w ciągu tygodnia to nadrobie :), ale zobaczycie będziecie mieli mnie dosyć.... :). FTP klubowe to jedyne moje źródło informacji (wizualnych - filmy ze zlotów) i zabranie mi tego to coś czego mógłbym nie znieść.

Proszę więc o rekomendaję kogoś wyrozumiałego !!!!

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2004 20:07:59 
Użytkownik

PawelG napisał(a):

Wezme Cie pod opieke :) . znaczy sie masz moją rekomendacje :P
Ale jak przeskrobiesz to lepiej żeby mnie trzymali :): hehehe
Pozdro ;)

PS na poprzednim forum byłeś obecny od: "25 Mar 2003".

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2004 20:31:02 
Użytkownik

Simpson napisał(a):
PawelG napisał(a):

Wezme Cie pod opieke :) . znaczy sie masz moją rekomendacje :P
Ale jak przeskrobiesz to lepiej żeby mnie trzymali :): hehehe
Pozdro ;)

PS na poprzednim forum byłeś obecny od: "25 Mar 2003".

A mnie ktoś weźmie pod rekomendację??? Bo do stu postrów trochę mi brakuje nie mówiąc już o autku którego jeszcze nie mam:-(
Pozdrawiam Gand(alf)

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2004 21:30:44 
Użytkownik

witam wszystkich jestem zarejestrowanym urzytkownikiem forum i od jakiegos czasu ciągne z ftp "else" z predkoscią 12 kb/s a tu nagle blokada.Ściągnołem juz prawie połowe co tu robić?????.Pozdrawiam cris audi b4 2.6 v6 avant

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2004 21:46:56 
Użytkownik

Mi te rekomendacje śmierdzą płatną protekcją :D :P

A swoją drogą ciekawy jestem ile nowych niuń znajdzie się w galerii przez najbliższe 3 dni - może poobstawiamy zakłady :?: :):

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2004 21:49:28 
Użytkownik

siejesz defetyzm .... nominuje Cie do opuszczenia bramki nr 3 :P

Jakie limity :?: W Neostradzie nie ma limitów :D

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2004 22:03:37 
Użytkownik

Szymon_Zy napisał(a):
siejesz defetyzm .... nominuje Cie do opuszczenia bramki nr 3 :P

Ale ja głęboko wierzę, że odcięcie od koryta... tfuuu od ftp poskutkuje zapchaniem skrzynki UFOtm'a fotkami audiczek.

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2004 22:34:59 
Użytkownik

czy znajdzie siie ktoś chetny i pomoze mi z tym ftp bo brak dostępu :<

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2004 22:56:51 
Użytkownik

cris6 napisał(a):
czy znajdzie siie ktoś chetny i pomoze mi z tym ftp bo brak dostępu :<

Ok to może ja Ciebie rekomenduje a Ty mnie???
Pozdrawiam Gand(alf)

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2004 23:06:12 
Klubowicz

Auto: ACQ 4.2 AHC
-> przestancie sobie jaja robic z tymi rekomendacjami, napisalem jasno i wyraznie na czym polega dostanie "przepustki" na ftp, wiec po co ta dyskusja... prosze o odrobine powagi w stosownej sytuacji - zdjecia mozna wysylac na mojego emila, do ktorego link jest pod moim podpisem forumowym...w dalszej czesci prosze przeslac wiadomosc prywatna z forum do kolegi Zuru i czekac na powiadomienie o aktywacji konta...TO WSZYSTKO !!!

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1