.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lis.2024 00:43:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 05.wrz.2008 21:34:29 
Użytkownik

Kolejny przykład ziomka co twierdzi ze przeczytał forum od dechy do dechy.Jakoś mu umkneło ze trzeba sie przywitac w odpowienim miejscu.
-> http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=82859 <Przywitanie> http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=83012 <Plaga> http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=83023 <-

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 12.wrz.2008 11:45:04 
Użytkownik

yooo25 napisał(a):
mod jest po to modem że ma usuwać wszystkie naginania regulaminu, jeśli ktoś je łamie ponosi konsekwencje....taka nasza rzeczywistość

na drodze złamiesz prawo płacisz mandat, w pracy przegniesz dostaniesz naganne a na forum kartki ostrzeżenia lub bana i reszta dyskusji zbędna.

Uważam że liczniki powinny powrócić, to że ktoś się dawno zalogował nie świadczy że jest starym klubowiczem

Pierwsze dwa punkty OK.
Z trzecim nie zgadzam się.
Sporadycznie wchodzę na forum, żeby zabrać głos, jednak przeglądam bardzo często, szczególnie problemy techniczne. Bardzo często używam szukajki i zwykle w 99,9% przypadków znajduję rozwiązanie swojego problemu (jeśli nie tu to na innych forach polskich i zagranicznych). Znam już swój samochód "na wylot" Pompę wtryskową rozebrałem zregenerowałem i złożyłem sam, bez zbędnego dopytywania się na forum "do czego ta śrubka", bo znakomita większość informacji jest na necie tylko trzeba chcieć poszukać. Osoba, która to robi prawie nie musi pytać na forum.
Liczniki zliczą całą masę "piany" i "pustych postów", przez które trzeba potem przebrnąć w poszukiwaniach sedna zagadnienia. Na naszym forum i tak jest pod tym względem dobrze.
Czuję się "cichym" członkiem społeczności.
Nie narzucam się też ludziom na PW. Sam mam sporo zajęć i zdaję sobie sprawę, że inni też. Jednak uważam, że może nadejść chwila, że pomoc stanie się nieodzowna i pilna.
Wyrzucicie takich jak ja?
Cała procedura od nowa?

Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2008 23:03:15 
Użytkownik

Były propozycje o ten dział newby żeby pierw się witali itp... puki napiszą żeby szukali, skończyło się łagodnie i może dobrze, ale natrafiłem na rejestracje na forum a4-klub : http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?action=register
mają tam zabezpieczenia że puki się nie założy tematu w dziale newby oraz nie uzupełni profilu ... bodajże to nie można w innych działach pisać postów i tworzyć nowych tematów, może jakiś moderator/administrator ma ochotę się tym zainteresować, pozdro :peace:

Cytuj:

2. Każdy nowy użytkownik po zarejestrowaniu jest zobowiązany do przedstawienia się na forum. Treść takiego posta powinna zawierać kilka podstawowych informacji: jak masz na imię, skąd jesteś, jakie autko posiadasz itp. Należy to zrobić w dziale „Newbie". Przyjęty został szablon tematu wątku, w którym się przedstawiasz – najpierw podajesz miasto, a potem dodajesz tekst powitania: np.: [Kraków] Witam wszystkich.

Z ciekawości przejdźcie przez rejestracje do końca, pozdr :)

BMW 330i. M54 (rwd na gwincie) ... bylo
VW Passat B5 Kombi 1.9 TDI 110KM (bezawaryjny dieselek) ... bylo
VW Polo MK4 3dr 1.4 TDI Highline (twarda rakietka) ... bylo
Seat Leon 1.4 TGI ST (komfortowe, bezawaryjne, oszczedne [3.6kg/100 :D], rodzinne wozidlo) ... jest
TGI => https://www.seat.com/car-terms/t/tgi-technology.html

Tytuł:
PostNapisane: 27.wrz.2008 11:12:19 
Użytkownik

Auto: Audi Q7 4L 3.0 TDI
pierwszy raz sie wypowiadam w tym temacie i powiem ze skoro jest dzial przeznaczony do przywitania i w regulaminie widnieje wpis ktory informuje nas o tym jak powinnismy sie zachowac to nie ma tekiej sily ktora by zwalniala nowych z tego obowiazku.
Problemem jest to ze wielu nowych nie czyta regulaminu i z tego tez powodu nie wiedza jak powinno sie to odbywac krok po kroku a jest to przeciez jasno wypisane, tlumaczenie sie brakiem czasu to nie jest tlumaczenie bo na odpowiedz tak czy inaczej tyrzeba czekac bo zadko sie zdaza zeby byla po chwili wiec jest czas na przywitanie.
Sam napisalem nowemu aby sie przywital ale zadnej reakcji z jego strony nie bylo. czemu? bo ludzie mu odpowiadali wiec mnie olal, zglosilem to i temat zgodznie z regulaminem zostal zamkniety.
Jak ktos nie chce przestrzegac zasad panujacych w danej grupie spolecznej to znaczy ze sie do niej nie nadaje i tyle.
Jestem za blokowaniem wypowiadania sie na forum poza dzialem NEWBIE dla nowych i w jakis sposob zmuszenie ich do czytania regulaminu bo ten sam problem dotyczy szukajki oraz innych zasad forum.

Spadam bo zona wyzywa ze sobotni ranek a ja na forum :peace:

Bylo
AUDI A6 C5 2.4 98r AGA LPG
Mercedes CL 500 W215
Mercedes E320 CDI S211
Jest
Audi Q7 4L 3.0 TDI 12r

Tytuł:
PostNapisane: 27.wrz.2008 21:14:44 
Użytkownik

Auto: ACQ '85, 90q '86
Myślę, że kilkukrotnie wspomniany patent z forum A4 jest godzien wzięcia pod uwagę, Czasowe ograniczenie pisania postów chyba nie bardzo. Żadną filozofią jest się zarejestrować. Odczekać tydzień czy dwa i zacząć spamować.

Pierwszy raz rejestrowałem się na t.i.pl i nie pamiętam szczerze powiedziawszy czy był tam temat newbie. Tu funkcjonuję od początku istnienia i "wprowadziłem" tu kilku użytkowników zawsze przypominając o dziale newbie.

Uważam również, że ciekawą sprawą mogłoby być umieszczenie w profilu obok "Pokaż ostatni post" opcji "Pokaż pierwszy post", który w momencie zastosowania pomysłu z forum A4 byłby tematem w newbie. Tym samym łatwo moglibyśmy się dowiedzieć coś o użytkowniku.

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2008 08:18:48 
Użytkownik

Auto: Szukam C5 ACK
Najbardziej denerwuje mnie zaśmiecanie forum nowymi topicami, które już istnieją. Są ludzie którzy myślą, że ich problem jest jedyny w swoim rodzaju i nikt go nigdy nie miał. Wpada taki nowy forumowicz, nic nie poszuka, nie rozejrzy sie i powiela coś co już dawno zostało opisane. Wystarczy dobrze nauczyć się szukajki i analizować inne problemy, starać się dopasowywać do swojego.
Popieram dział NEWBIE, z jednego powodu, w pewnym stopniu jest to pewien wyraz szacunku do wszystkich, tego forum, do AKP.
I jeszcze jedno, to jest KLUB a nie wolna amerykanka i kazdy musi sie dostosowac do pewnych zwyczajow panujacych w KLUBIE. A jak nie pasuje to nie pytać na forum o bzdure która sie popsuła tylko skoczyć do pseudo mechanika za rogiem.

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2008 17:37:40 
Użytkownik

Przepraszam
Jestem tu od niedawna, nim się zarejestrowałem kilka tygodni czytałem to forum. Nie było mi ciężko przeczytać regulamin, zapoznać się z zasadami tu panującymi i oczywiście zapoznać się z nimi i je stosować. Nie mogłem się jednak powstrzymać z wypowiedzeniem się po tym poście (z racji mojego nicka :-P ) .

cornee napisał(a):
Najbardziej denerwuje mnie zaśmiecanie forum nowymi topicami, które już istnieją. Są ludzie którzy myślą, że ich problem jest jedyny w swoim rodzaju i nikt go nigdy nie miał. Wpada taki nowy forumowicz, nic nie poszuka, nie rozejrzy sie i powiela coś co już dawno zostało opisane. Wystarczy dobrze nauczyć się szukajki i analizować inne problemy, starać się dopasowywać do swojego.
Popieram dział NEWBIE, z jednego powodu, w pewnym stopniu jest to pewien wyraz szacunku do wszystkich, tego forum, do AKP.
I jeszcze jedno, to jest KLUB a nie wolna amerykanka i kazdy musi sie dostosowac do pewnych zwyczajow panujacych w KLUBIE. A jak nie pasuje to nie pytać na forum o bzdure która sie popsuła tylko skoczyć do pseudo mechanika za rogiem.

Tu apel. Pamiętajmy co kiedyś robiliśmy :

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?p=201130&highlight=#201130

Pozdrawiam ;->

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1