.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.kwi.2025 20:49:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: HELP!!! Potrzebuje namiar na części do TDI (KRAKÓW)
PostNapisane: 07.paź.2003 08:31:47 
Użytkownik

Sorry, że tutaj, ale mnie przypiliło, padła mi sprężarka, kupiłem nową od 130PD ale potrzebuję jeszcze redukcji ze sprężarki na chłodnicę (może byc razem z wężem). Tylko dziś! Jutro jade na urlop i albo sie kopne do Wawy autem, albo pociągiem (potem samolot ;) ) Dlatego muszę to mieć dzisiaj, wtedy zalożenie spręzarki to chwila moment. Jeśli ktoś cos wie o kimś albo jakiejś firmie z Krakowa bitte namiar smsem na 0504 108 612 albo na maila. Naturalnie może być używka, może być nowa, może być zamiennik - byle sprawne i w przyzwoitej cenie.

Apel do adminow- skasujcie ten wątek - ale dopiero jutro :D

Tytuł:
PostNapisane: 07.paź.2003 12:59:10 
Użytkownik

W swojej naiwności sądziłem że uda mi się znaleźć coś takiego, tzn że to można kupić normalnie w ASO :D Po kilkunastu telefonach wiem że to po prostu trzeba spasować metodą szukaj-znajdź. Poprawiam się zatem: jesli ktoś robił przeszczep turbiny ze 110 do 130PD w Krakowie lub okolicach to please help me i give me namiar na warsztat/sklep/kogoś gdzie mu takie coś spasowali....

Tytuł:
PostNapisane: 08.paź.2003 07:14:07 
Użytkownik

Z tego co wiem to taki zabieg wobił kolega Wolff z forum Diahtronik. Ale z tego co pisał to oprócz wiekszego lagu nic nie miał na plus. Z nim gadaj.....

Tytuł:
PostNapisane: 08.paź.2003 13:54:02 
Użytkownik

Krzyś napisał(a):
jesli ktoś robił przeszczep turbiny ze 110 do 130PD w Krakowie lub okolicach to please help me i give me namiar na warsztat/sklep/kogoś gdzie mu takie coś spasowali....

no co Ty?
nie znasz uzyszkodnika srebrnego golf IV z Modlina ?
chyba już wiedzą jak to się robi, na ostatnim M golf się nie zepsuł :wink:

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2003 10:22:05 
Użytkownik

Witam wszystkich po dłuższej (3 tyg) przerwie spowodowanej moim urlopikiem (niestety już po :( :( :( a było tak pięknie... temperatura w ciągu dnia 30-33 st. C, morza ok 25... ech...)
Jak już pisałem z tą sprężarką od 130 PD były drobne komplikacje :wink: Końcem końców trzeba było udać się do zdolnego tokarza który dorobił tą redukcję i sprężarkę mozna było zamontować, potem jeszcze pojawił się wyciek oleju (puściła stara uszczelka, trzeba było dorobić nową) - i samochód jeździ. Całość mnie kosztowała 1100zł sprężarka (nowa) + 150zł założenie i dorobienie szpeja + 40 zł litr oleju Mobil 1 na dolewke.
V-tech zaproponował bliżej nieokreśloną cenę na sprężarkę (ale na pewno nie mniej niz 1100 zł hehehe) i 300-350 zł za założenie tak więc nieco przyoszczędziłem ;)

Efekty? It works! Żadnego tam laga, wręcz przeciwnie- poczułem "dupohamownią" że auto sie jakby nieco lepiej zbiera. Sprawdziłem to przy pomocy g-techa: wynik 0-60mph 8,1s czyli lepszy o ok 0,5s (2 pomiary jeden po drugim z prawie pełnym bakiem i 80 kilowym bratem na pokładzie, na prostej pod leciutką górkę; niestety wczoraj była ch...wa pogoda i nie sprawdziłem jadąc sam)
Jak znajdę trochę czasu (i kasy) to podjadę zmodyfikować program pod nowe turbo. Może bedzie jeszcze lepiej.
To tyle w tem temacie, w każdym razie jakby ktoś zamierzał robić taką przeróbkę to służę dobrymi radami ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2003 11:59:01 
Klubowicz

Lokalizacja: Zgorzelec/Gorlitz Auto:Audi A4 2.0tdi 170ps quattro i BMW E61 530d
[quote="Krzyś"]Witam wszystkich po dłuższej (3 tyg) przerwie spowodowanej moim urlopikiem (niestety już po :( :( :( a było tak pięknie... temperatura w ciągu dnia 30-33 st. C, morza ok 25... ech...)

A czy mozesz mi zdradzic ta tajemnice gdzie w pażdzierniku
są takie temp bo wioskuję z pierwszego twojego posta
że autem byłes na urlopie :idea: Czy tak :?:
Pochwal się troche gdzie jest tak pieknie :?:

Sprzedam częsci do audi A4 B6 avant,lumuzyna i cabrio 2.5tdi V6 163ps info priv lub gg

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2003 12:10:22 
Użytkownik

mar.zag napisał(a):
A czy mozesz mi zdradzic ta tajemnice gdzie w pażdzierniku
są takie temp bo wioskuję z pierwszego twojego posta
że autem byłes na urlopie :idea: Czy tak :?:
Pochwal się troche gdzie jest tak pieknie :?:

Za daleko na jazdę autem, byłem na riwierze tureckiej w okolicach Alanyi, autem bym tam pewno ze 2 dni (jak nie dłużej) jechał a samolotem raptem 2 godziny 45 minut ;) tyle co intercity z Wawy do Krakowa ;)
Dopiero jak wróciłem to odebrałem auto od mechesa i mogłem się (na jpierw smucić z powodu rozlanego oleju ;)) cieszyć autem z brand-new turbo ;)

Strefa czasowa: UTC + 1