Witam wszystkich po dłuższej (3 tyg) przerwie spowodowanej moim urlopikiem (niestety już po

a było tak pięknie... temperatura w ciągu dnia 30-33 st. C, morza ok 25... ech...)
Jak już pisałem z tą sprężarką od 130 PD były drobne komplikacje

Końcem końców trzeba było udać się do zdolnego tokarza który dorobił tą redukcję i sprężarkę mozna było zamontować, potem jeszcze pojawił się wyciek oleju (puściła stara uszczelka, trzeba było dorobić nową) - i samochód jeździ. Całość mnie kosztowała 1100zł sprężarka (nowa) + 150zł założenie i dorobienie szpeja + 40 zł litr oleju Mobil 1 na dolewke.
V-tech zaproponował bliżej nieokreśloną cenę na sprężarkę (ale na pewno nie mniej niz 1100 zł hehehe) i 300-350 zł za założenie tak więc nieco przyoszczędziłem
Efekty? It works! Żadnego tam laga, wręcz przeciwnie- poczułem "dupohamownią" że auto sie jakby nieco lepiej zbiera. Sprawdziłem to przy pomocy g-techa: wynik 0-60mph 8,1s czyli lepszy o ok 0,5s (2 pomiary jeden po drugim z prawie pełnym bakiem i 80 kilowym bratem na pokładzie, na prostej pod leciutką górkę; niestety wczoraj była ch...wa pogoda i nie sprawdziłem jadąc sam)
Jak znajdę trochę czasu (i kasy) to podjadę zmodyfikować program pod nowe turbo. Może bedzie jeszcze lepiej.
To tyle w tem temacie, w każdym razie jakby ktoś zamierzał robić taką przeróbkę to służę dobrymi radami