.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.lis.2024 21:31:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Luxusowy test nowego A8L
PostNapisane: 20.paź.2010 23:26:07 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Bedac ostatnio w salonie z prasa przegladalem jak to zwykle gazety motoryzacyjne dla mezczyzn... ;) :d i w gazecie Auto Motor und Sport byl test 4 luksusowych limuzyn. Wszystkie produkcji niemieckiej. Testowali Audi A8 4.2 FSI, Mercedsa S500, BMW 750i oraz VW PHAETONa 4.0 W8. Test polegal na sprawdzeniu komfortu podrozowania z pozycji pasazera tylniej kanapy. No i co ?? no i to ze najnowsze A8 w podsumowaniu ogolnym wyladowalo na ostatniej 4 pozycji. Troche sie oburzylem bo VW wypadl lepiej od flagowego modelu z Ingolstadt. Jestem ciekaw jakby to bylo gdyby do porownania wystartowal Bentley Mulsanne i Rolls Royce Phantom hehe. :P

Brano pod uwage komfort zawieszenia, wielkosc dla nóg, komfort siedzen, przestrzen wnetrza, Multimedia
Wynik testu: Redakcja napisala ze S klasa jest najlepsza szoferska limuzyną. OK to sie zgodze ale VW jest lepszy od A8 ? no to sie zawiodlem. Gdzies tez bylo porownanie malych samochodow tez w niemieckiej gazecie i A1 wyladowalo na ostatnim 3 miejscu. :|
Kiedys jechalem A8 D2 4.2 V8 quattro jako pasazer i z przodu oraz z tylu i powiem ze komfort jest na wysokim poziomie. Pi-JAY jechal po najwiekszych dziurach bo akurat mnie nie sluchal mial zjechac w prawo i prawie nie bylo tego czuc we wnetrzu. W najnowszym modelu to dopiero jest kosmos, pewnie nie czuc w srodku jak przejezdza sie chusteczke na ulicy. :peace: Przeciez jest pneumatyczne zawieszenie najnowszej generacji.

Wynik testu Auto Motor und Sport

1. Mercedes
2. BMW
3. VW
4. Audi

Obrazek
Wie reist es sich im Fond von Langlimousinen?
Audi A8, BMW 7er, Mercedes S-Klasse, VW Phaeton

Fotki mistrzowskiego wnetrza A8L
-> http://www.netcarshow.com/audi/2011-a8_l/10.htm
-> http://www.netcarshow.com/audi/2011-a8_l/11.htm

Ostatnio edytowano 21.paź.2010 09:45:57 przez KORU, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 20.paź.2010 23:59:05 
Użytkownik

Mnie to akurat nie dziwi. A8 zawsze lepiej było prowadzić niż być wożonym.
BMW się super prowadzi, ale komfort wg mnie nie jest najwyższych lotów, Mercedes to jak zwykle - stary dobry tapczan, ale jako kierowca nie chciałbym nim jeździć, natomiast Audi - to połączenie jednego i drugiego - dobre prowadzenie i komfort. Wg mnie wypośrodkowane i m.in dlatego jeżdzę A8 :D
Miejsca z tyłu zawsze było mało (tym bardziej dla wyższych) jeśli to nie long. A jeśli long to i tak osobą 190< najlepiej jakby zjechala z tylnym oparciem (jeśli 4 niezależne elektryczne fotele są) bo bedzie walic głową
Co do Phaetona - poprzednik to A8 D3 w innym opakowaniu, jeśli ktoś nie chce przepłacać i mieć prawie to samo - kupić Phaetona (znaczek VW na kierownicy zawsze można zakleić :D )
Wnętrza D4 jednak nic nie przebije z tych 3, choć D4 jakaś piękna nie jest wchodziłbym do niej z zamkniętymi oczami, przecież i tak siedze w środku, więc na zewnątrz niech se wygląda jak chce ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21.paź.2010 00:46:30 
Użytkownik

qww napisał(a):
Mnie to akurat nie dziwi. A8 zawsze lepiej było prowadzić niż być wożonym.
BMW się super prowadzi, ale komfort wg mnie nie jest najwyższych lotów, Mercedes to jak zwykle - stary dobry tapczan, ale jako kierowca nie chciałbym nim jeździć, natomiast Audi - to połączenie jednego i drugiego - dobre prowadzenie i komfort. Wg mnie wypośrodkowane i m.in dlatego jeżdzę A8 :D

Stereotyp nie mający wiele wspólnego z rzeczywistością. Przede wszystkim chodzi mi tutaj o rzekomo lepsze prowadzenie audi od stricte tylno napędowego merca, z silnikiem wsuniętym w głąb budy. Prowadzenie merca i BMW jest na niemalże tym samym poziomie, audi jest tutaj niestety daleko w tyle i to przez większą część roku (tak od listopada, do marca :) )

E38 740i (I 2011 - 2018)
Teraz: bmw E60; cbr1100xx

Tytuł:
PostNapisane: 21.paź.2010 00:56:54 
Użytkownik

Ja tam odnosze się do A8 D2 i Mercedsów i BMW z tych roczników.
U siebie mam zawias 1BM, ale starsza sklasa wcale lepiej sie nie prowadziła. To typowy, pływający tapczan. Wnetrza Mercedesów zawsze mnie odpychały Siódemka (czy to przed, czy po lifcie) jest bardzo ładna, ale za to środek kompletnie mi nie leży jednak genialnie sie prowadzi mimo rwd.
Do odpowiedników D3 nie odniose się, bo jeździłem tylko Audi, w D4 natomiast tylko dane było mi posiedzieć z braku czasu i pobawić sie wszystkim możliwym :D

Tytuł:
PostNapisane: 21.paź.2010 10:08:12 
Użytkownik

Mnie to również nie dziwi już pisałem w temacie o nowym A8 ,że jest dla mnie zdecydowanie mniejsze w środku(mnie wiem jak jest w papierach )od D3 .Zdecydowanie (jak dla mnie )gorszy komfort podróżowania zwłaszcza z tyłu .Dlatego jakbym miał brać to tylko WV.Chociaż kocham /Audi i nie wiem czemu nie znoszę WV ale Phanteon jest dla mnie cudowny a D4 powiem krótko w mojej opinii to niewypał . Mercedes mnie nie pasuje , pomimo ,że wiele ludzi których znam mają te samochody to jakoś mi one nie pasują choć powoli (bardzo powoli ) zmieniam o Mercedesie (w Tym a może szczególnie o S klasie ),że nie jest ot samochód dla starych dziadków.
Dziękuje i przepraszam ,jeśli kogoś obraziłem.

Tytuł:
PostNapisane: 22.paź.2010 17:06:30 
Użytkownik

A tu macie test co prawda z przed 3 lat ale fajny jest :)

A8L6.0W12 760Li S600L:
http://www.youtube.com/watch?v=w7sZzzRJZ5s

A8 i 7er :
http://www.youtube.com/watch?v=wgrWXiU2 ... re=related

A8 D2 4.2 pb+lpg
Obrazek
You Need Four Circles On Your Gril

Tytuł:
PostNapisane: 22.paź.2010 19:42:27 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Druss ten test z Auto Motor und Sport TV ogladalem ponad rok temu drugi tez. Test dosyc fajnie wykonany. A8 D3 ma seryjnie pneumatyczne zawieszenie wiec komfort powinien byc na wysokim poziomie. Zwroccie uwage na uklad hamulcowy tych limuzyn. Takie kolosy i jak swietnie hamuja.

Tytuł:
PostNapisane: 24.paź.2010 22:55:12 
Użytkownik

No tak KORU, napisalem ze to stare filmiki.
Ale i tak daja pogladad na to ze A8 bylo wtedy NAJ z tych 3ch.,chociaz Merc uchodzi za wzor luksusu.

A8 D2 4.2 pb+lpg
Obrazek
You Need Four Circles On Your Gril

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1