Cześć!!!
Po pierwsze współczucia bo nieby nie wzieli ale stres to miałeś chyba i tak niezły.
Po drugie zabezpieczenia niekonwencjonale i TYLKO TAKIE ONE SĄ NAJSKUTECZNIEJSZE.
Po Trzecie zamki można wywalić fajnie wyglada

Kiedyś widziałem i osobiście testowałem < nie dla złodziejstwa tylko tak z ciekawości próbowałem bo miałem pożyczony na jeden dzień> "kluczyk serwisowy-matka" do WV Golfa II nie było golfa na osedlu którego próbowałem a niedałby sie otworzyć i zamknąć bez uszkodzenia zamka, pasował do do każdego którego spróbowałem otworzyć. Gostek chciał wtedy 500 PLN za ten klucz i to ponoć było tanio. <niebrałem >
I teraz jest pytanie czy do OOOO też nie ma takiego wynalazku

co wy na to

2 lata temu byłem z kumplem Hondom Civic '97 r. na lotnisku w Rudnikach na zlocie tuningowym , dmuchneli z autka radio ale do czego zmierzam drzwi były pozamykane zamki nie uszkodzone, kabelki z radia wypięte ładnie zawinięte i włożone w dziure po radiu, kaseta wyciągnięta jednym słowem kulturalni złodzieje ale podkreślam zamki nie były uszkodzone a auto pozamykane - chyba nikt nie przeniknoł do środka tylko musiał otworzyć i zamknąćsamochód. Na policji powiedzieli nam że złodzieje mają jakieś plastyczne kluczyki które po włożeniu do zamka pom[puje się powietrzem i kluczyk dopasowuje się do bembenka > to były słowa policjanta Komendy miejskiej w Częstochowie

I jeszcze jadna rzecz widziałem u znajomego mechaniora jak jego znajomy otwierał blokade na skrzyni biegów "miśka" w kilkanaście sekund bez kluczyka < jak to zrobił nie wiem bo nie chaciał zdradzić powiedział że to jego "tajemnica zawodowa"> ale zrobi to chyba szybciejh niz ja zrobiłbym to za pomocą klucza.
TAK że moim zdaniem najlepsze zabezpieczenia to ukryte odciecia zapłonu, pompy paliwa itp <nie imobilajzer bo ponoć na to też mają sposby> a no i jeszcze jedno AC. Uff ale się rozpisałem
PZDR